رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم ویژه هفته دفاعمقدس:
در روایت دفاعمقدس روح مجاهدت و شکستناپذیری ملت ایران متبلور باشد
در ابتدای این برنامه، تعدادی از پیشکسوتان جنگ تحمیلی، خاطراتی از «ایستادگی و مقاومت»، «شجاعت و ایمان» و «ایثار و شهادت» دوران دفاعمقدس بیان کردند. در ادامه این مراسم رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی، ضمن قدردانی صمیمانه از همه کسانی که متعهدانه پرچم احیای خاطرات و ارزشهای دفاعمقدس را برافراشته نگه داشتهاند، تاکید کردند: باید با ایجاد یک نهضت ترجمه آثار مکتوب و صدور آثار هنری و فیلمهای دفاعمقدس، پیام روح ایمان و مجاهدت و پیام شکستناپذیری ملت ایران را به جهانیان برسانیم.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرات رزمندگان دوران دفاعمقدس و خانوادههای آنها را گنجینههای بیبدیل و سرمایه ملت ایران خواندند و افزودند: باید با احیای این گنجینهها، از ضایعات ناشی از روایت نادرست تاریخ دفاعمقدس جلوگیری کرد. ایشان دوران دفاعمقدس را ترسیمکننده وضعیت معادلات قدرت در دنیای حاکمیت سلطه دانستند و گفتند: رزمندگان دفاعمقدس با عمل خود، تصویری واقعی از دنیای وحشی و ظالم و به دور از معنویت و انصاف آن زمان، ثبت کردند که این تصویر باید به مردم دنیا نیز ارائه شود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نمونههایی از شرایط نابرابر ملت ایران در مقابل دشمن متجاوز بعثی خاطرنشان کردند: در دوران دفاعمقدس درحالیکه به ملت ایران اجازه استفاده از حداقل امکانات و تجهیزات و حتی سیم خاردار داده نمیشد اما به طرف مقابل، مدرنترین تجهیزات جنگ و حتی سلاح شیمیایی میدادند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: درحالیکه امروز برای تهمت سلاح شیمیایی جاروجنجال به راه میافتد، اما همین کشورهای غربی در دوران جنگ تحمیلی به رژیم صدام سلاح شیمیایی دادند تا نه فقط در جبهههای جنگ، بلکه در شهرهایی همچون سردشت نیز از آن استفاده کند. ایشان تاکید کردند: جمهوری اسلامی ایران در آن دوران نهتنها تحریم اقتصادی و سیاسی بود. بلکه از لحاظ تبلیغاتی نیز تحریم بود و صدای ملت ایران شنیده نمیشد و رسانههای دنیا که تحت سلطه صهیونیستها بودند، هر آنچه میتوانستند بر ضد این ملت تبلیغ میکردند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به کمکهای تسلیحاتی فرانسه و آلمان به رژیم صدام افزودند: چرا مردم فرانسه و آلمان نباید بدانند که دولتهای آنها در آن ۸ سال، با ملت ایران چه کردند؟
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه دنیا اکنون تصویر شفاف و رسواکنندهای را که از نظام سلطه در نزد ملت ایران وجود دارد، نمیبیند، خاطرنشان کردند: این کوتاهی ما است، زیرا بسیاری از کارهایی را که باید درخصوص دوران دفاعمقدس در عرصه ادبیات، سینما، تئاتر، تلویزیون، روزنامهنگاری و فضای مجازی انجام میدادیم، انجام ندادهایم. ایشان افزودند: البته در مواردی که کارهای متعهدانهای انجام گرفته، بهرغم حجم کم آن، اما تاثیرگذار بوده است. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اهمیت و عمق مسائل دوران دفاعمقدس افزودند: در جشنوارههای غربی، برخی فیلمهای ایرانی با کیفیت حرفهای پایینتر از فیلمهای دفاعمقدس نشان داده میشود اما از نشان دادن فیلمهای دفاعمقدس هراس دارند زیرا این فیلمها تصویری افشاگرانه از معادلات قدرت در دنیای حاکمیت سلطهگری است.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه آثار ادبی و هنری دفاعمقدس، سلاح کارآمد و بزرگی است، خاطرنشان کردند: باید آثار خوب ادبی در زمینه دفاعمقدس به زبانهای زنده دنیا ترجمه شود تا مردم دنیا بدانند که در آبادان و خرمشهر و در عملیاتهای ما و در شهرها و روستاها، چه گذشته و بدانند که ملت ایران چه ملتی است.
ایشان افزودند: اگر امروز به جمعآوری و افزودن سرمایه خاطرات دوران دفاعمقدس روی آورده نشود، قطعا دشمن جنگ را آنگونه که باب میل او است، روایت خواهد کرد و این، یک خطر است که همه باید با احساس وظیفه، این خطر را جدی بگیرند. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در روایت دفاعمقدس، باید روح ایمان، ایثار، دلدادگی و مجاهدت و همچنین پیام شکستناپذیری ملت ایران که با شوق و ذوق به میدان جنگ میرفتند، متبلور باشد.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: امروز نیز اگر پیام شهیدان و دوران جنگ ۸ ساله را به گوش جان و به درستی بشنویم، دچار ترس و اندوه نخواهیم شد و از آن، پیام بهجت و شجاعت و اقدام برای ما به ارمغان خواهد آمد. ایشان با تاکید بر اینکه دستگاههای مسوول باید بهطور جدی پیگیر افزایش صدبرابری آثار ادبی و هنری دفاعمقدس شوند، افزودند: اگر این کار به درستی انجام شود، نقشه جامع استکبار بر هم خواهد خورد. رهبر انقلاب اسلامی در پایان تاکید کردند: همانگونه که در اوایل انقلاب و در دوران دفاعمقدس، نقشه استکبار برای ریشهکن کردن نهال انقلاب شکست خورد و مجبور به عقبنشینی شد، اکنون نیز میتوان با توکل بر خدا و با همت و اقدام، این نقشه را باطل کرد. در این برنامه حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، پیراهن شهید محمدطاها اقدامی کوچکترین شهید حادثه تروریستی اهواز را که خانواده آن کودک چهار ساله به رهبر انقلاب اسلامی اهدا کرده بودند، به حضرت آیتالله خامنهای تقدیم کرد. رهبر انقلاب نیز با ادای احترام به این هدیه ارزشمند، از رئیس سازمان تبلیغات خواستند سلام و تشکر صمیمانه ایشان را به خانواده آن کودک شهید و مردم اهواز ابلاغ کند.
در این دیدار ۱۱ تن از رزمندگان دوران دفاعمقدس، آقایان:
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، مرتضی بابایی خراسانی رزمنده دفاعمقدس و مبتکر طراحی پل بر رودخانه اروند، امیردریادار عبدالله معنوی فرمانده ناوشکن سبلان و نویسنده دفاعمقدس، موسوی رزمنده دوران دفاعمقدس، سردار رهامبخش حبیبی رزمنده و جانباز دفاعمقدس، سیدمسعود شجاعی رزمنده و هنرمند انقلاب، سرهنگ خلبان امیرعلی میلان رزمنده دوران دفاعمقدس، سردار حمید سرخیلی معاون سپاه آبادان در زمان حصر آبادان، امیرسرتیپ سعید پورداراب فرمانده لشکر ۲۱ حمزه، سردار سرتیپ نبیالله رودکی فرمانده لشکر ۱۹ فجر فارس و خانم فاطمه جوشی جانباز و نویسنده دفاعمقدس به بیان نکات و خاطرات خود از دوران دفاعمقدس پرداختند.
همچنین تعدادی از رزمندگان و نویسندگان دفاعمقدس آثار خود را به رهبر انقلاب اسلامی تقدیم کردند. در این برنامه سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز گزارشی از برنامهها و فعالیتهای انجامگرفته در زمینه حفظ و ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاعمقدس بیان کرد. در ادامه مراسم نماز مغرب و عشا به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.
پیام رهبری به مناسبت هفته دفاعمقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران
همچنین حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت هفته دفاعمقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران، تاکید کردند: میدان مجاهدت در عرصههای گوناگون همچنان گشوده است و قله جهاد، شهادت است. متن این پیام که همزمان با مراسم غبار روبی، عطرافشانی و گلباران مزار شهیدان در سراسر کشور از سوی حجتالاسلام والمسلمین شهیدی محلاتی نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران قرائت شد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هر روز که بر نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد و افقهای تازه آشکار میگردد و فرازونشیبهای این راه پرافتخار نمایانتر میشود، ارزش جانبازی شهیدان جلوه بیشتری مییابد. آنان با خون خود بنیان این سازه عظیم و پرشکوه را مستحکم کردند و نهال نورسی را به درخت ستبر و ریشهداری تبدیل نمودند. میدان مجاهدت در عرصههای گوناگون همچنان گشوده است و قله جهاد، شهادت است؛ فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر. تکریم شهیدان و تعظیم در برابر خانوادههای صبور آنان، واجب بزرگ امروز و همیشه ماست.
ارسال نظر