دکه - ۱۴۰۴/۰۵/۱۹

شماره روزنامه: ۶۳۵۸ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۲۰۳۵۳۹ خبر و دیپلماسی

روزنامه شرق در سرمقاله‌اش به قلم کامبیز نوروزی، حقوقدان با عنوان «روز خبرنگار است» به مصائب و موانع و مشکلات رسانه و اهالی آن در بحث آگاهی‌بخشی و خبررسانی پرداخته است.

دکه - ۱۴۰۴/۰۵/۱۹

نوروزی در بخشی از این سرمقاله نوشته است که «روزنامه‌نگاری کشور همچنان روند نزولی طی می‌کند. مهم‌ترین حقوق از مجموعه حق‌های رسانه‌ها، شامل حق دسترسی به اطلاعات و حق امنیت شغلی و حق امنیت حرفه‌ای است. همه شواهد حاکی از آن است که هر سه مورد همچنان در مسیر نزولی قرار دارند و مستمرا در حال کاهش‌اند و... امنیت شغلی روزنامه‌نگاران در بدترین وضعیت سال‌های اخیر است. بحران اقتصادی بی‌سابقه‌ای که گریبان رسانه‌های خصوصی را گرفته، آنها را از رعایت مزد و مزایای قانونی روزنامه‌نگاران ناتوان کرده است. اخراج روزنامه‌نگاران تقریبا به امری عادی بدل شده است».

روزنامه اعتماد نیز در یادداشتی از محمد درویش، کارشناس ارشد محیط زیست با عنوان «چگونه می‌توان از شدت خشونت در طبیعت کاست؟» به مرگ محیط‌بانان در سال جاری واکنش نشان داده است. درویش در بخشی از این یادداشت، نوشته است که «در کمتر از چهار ماه، حد فاصل اردیبهشت تا مرداد ۱۴۰۴، جامعه محیط‌زیستی ایران، شش حامی عاشق و سلحشور خود را از دست داد. این ضربه‌ای بزرگ و جبران‌ناپذیر است، به ویژه اگر شجاعت تحلیل چرایی این رویدادها را نداشته و طرحی برای مواجهه خردمندانه با جوامع محلی در مناطق چهارگانه و نیز مهار آتش‌سوزی‌ها نداشته باشیم. اینکه در مجموع بیش از ۱۷۰ نفر از پرسنل سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان منابع ‌طبیعی در هیبت محیط‌بان و جنگلبان جان خود را در درگیری با متخلفان از دست داده‌اند، عمیقا تکان‌دهنده، باورناپذیر و تاسف‌آور است».

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن