دکه - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله دیروز خود با عنوان «اصول صیانت از منافع ملی» نوشت: «متاسفانه آنچه این روزها مشاهده می‌شود آنچنان رنگ و بوی سیاسی و نشانه‌هایی از جنگ قدرت دارد که با هیچ توجیهی نمی‌توان نگاه خوش‌بینانه به آن داشت و آن را نوعی تلاش برای غافل ساختن مسوولان از موضوعات اساسی و تهدیدها و خطرهایی که از هر طرف در کمین کشور هستند، ندانست.» در بخش دیگری از این سرمقاله آمده است: «مروری بر سرخط خبرهای منطقه تا آنجا که به منافع ملی ما مربوط می‌شود، به روشنی نشان می‌دهد کشور ما با تهدیدهای بالقوه زیادی از جهات مختلف مواجه است. در مرزهای غربی، رئیس‌جمهور ترکیه سرمست از باده پیروزی ظاهری در سوریه با صراحت می‌گوید: همسایگان ترکیه باید تحولات منطقه را «ترکیه‌‌محور» ببینند! یک قدم آن‌طرف‌تر در دمشق، جولانی سرکرده تروریست‌های تکفیری مستقر در سوریه برخلاف ادعاها و وعده‌های روزها و هفته‌های اول سلطه‌اش بر این کشور حالا می‌گوید انتخابات را ۴ سال به تعویق انداخته است.»

روزنامه اعتماد هم در صفحه یک خود به گزارشی با محوریت موضوع «کسب رتبه اول فرونشست در جهان توسط ایران» نوشت: «آنچه نگرانی ما را افزایش می‌دهد، وجود فرونشست نامتقارن علاوه بر نشست است. فرونشست نامتقارن، باعث تنش برشی و برش خاک در سطح زمین می‌شود و نقشه‌های فرونشست در جنوب کرمان و اصفهان نشان می‌دهد که نشست یکنواخت نیست و البته این فرونشست نامتقارن حتما به آسیب‌دیدگی مستحدثات منجر خواهد شد.»

روزنامه جوان هم با نقد قوه‌قضائیه در زمینه گروگان‌گیری رشت نوشت: «در اینکه یک وکیل دادگستری ناگهان آب شود و به زمین فرو برود و کسی از دوستان و بستگانش جویای حال او نشود و درباره موضوع ناپدید شدنش هم خم به ابرو نیاورد از همان دست موضوعاتی است که چرایی بروز آن مورد بحث است. این موضوع در مورد سایر اعضای خانواده آقای وکیل هم مطرح می‌شود که چگونه چنین حادثه‌ای در شهری با بافت بومی به وقوع پیوسته است. آن‌گونه که در جریان پرونده مطرح شده دو نفر از آدم‌ربایان قبل از این حادثه به اتهام گروگان‌گیری بازداشت و به هشت سال زندان محکوم شده بودند، اما با سپردن وثیقه آزاد می‌شوند و گروگان‌گیری دوم را رقم می‌زنند. افکار عمومی و گروگان‌های نجات‌یافته حق دارند از عدلیه سوال کنند که چرا قانون در این مدت به دنبال مجرمانی که با سپردن وثیقه آزاد شده بودند، نرفته است؟»