در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف عنوان شد
پاسخ پزشکیان به مخالفان FATF
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف رفت و در جمع دانشجویان و استادان این دانشگاه از مشکلات نپیوستن به FATF سخن گفت. او با بیان اینکه برخی FATF را قبول ندارند از آنها خواست تا در گفتوگو با فعالان حوزه تجارت از آنها بپرسید که این مساله چه مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است. پزشکیان همچنین از دانشجویان خواست تا درکشور بماننند و ایرانی سربلند بسازند. رئیسجمهوری همچنین در سخنانش در جمع استادان دانشگاه و دانشجویان گریزی به ناتزازیهای موجود در کشور زد و تاکید کرد که برای حل مشکلات به کمک دانشگاهیان نیاز داریم.
دانشگاه برای حل ناترازی راهحل بدهد
پزشکیان روز گذشته با حضوردردانشگاه شریف دردو نشست شرکت کرد. او ابتدا نشستی با استادان این دانشگاه داشت و در ادامه در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف حضور یافت. رئیسجمهور در نشستی با استادان دانشگاه شریف، با بیان اینکه باور دارم اگر دانشگاهها درگیر حل مسائل کشور شوند، میتوان مشکلات را حل کرد، گفت: اگر دولت برای حل مشکلات با دانشگاهها قرارداد ببندد و دانشگاهها بهصورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند، این مساله باعث ارتقای دانشگاهها و رسیدن آنها به سطح دانشگاههای نسل ۳ و ۴ نیز خواهد شد. رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت ارائه پروژههای متعدد به دانشگاهها و درآمدزایی آنها از این طریق اظهار کرد: دانشگاهها ظرفیت درآمدزایی زیادی دارند؛ دولت میتواند برای اجرای پروژههای خود با دانشگاهها قرارداد امضا کند تا دانشگاهها برای مشکلات پیش روی دولت از جمله ناترازیها راهحلهای کارشناسی و کاربردی ارائه کنند.
پزشکیان با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی با کیفیت در کشور نباید با مشکلاتی که امروز با آنها درگیریم، مواجه باشیم، تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است؛ معتقدم به جای قطع برق کارخانهها میتوانیم برق برخی ادارات را قطع کنیم و کارمندان آن ادارهها را به دورکاری بفرستیم. زیانی که از این طریق به اقتصاد کشور وارد میشود احتمالا کمتر از زیان قطع برق صنایع است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، پزشکیان با بیان اینکه حل مسائل خود دانشگاهها نیز امروز یکی از اولویتهای کاری ماست، تصریح کرد: در شورایعالی انقلاب فرهنگی اولویت را به حل مسائل مدارس، دانشگاهها و مسائل اجتماعی اختصاص دادهایم؛ چراکه معتقدم باید اگر مشکلات این بخشها را حل کنیم، به رفع مشکلات سایر بخشها نیز کمک میشود و دیگر مشکلات به عرصههای اجتماعی و کف خیابان کشیده نخواهند شد.
پیشنهادپیاده کردن FATF داخلی
رئیسجمهوری در ادامه درجمع دانشجویان این دانشگاه حضورپیدا کرد. رئیسجمهور با اشاره به موضوع FATF که از سوی یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم. آمریکا آنجا نشسته و میفهمد که چه بلایی سر پولمان میآوریم، آمریکا میفهمد که کدام کشتی و کالا کجا میرود؛ اما خود ما به خاطر اینکه FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود متوجه نمیشویم کجا رفته است. به گزارش «ایرنا» وی تصریح کرد: فکر میکنید رژیم صهیونیستی چگونه افراد را ترور میکند، برای این است که همه چیز را خیلی راحت رصد و مشاهده میکند.
پزشکیان افزود: در خارج از کشور کسی نمی تواند به راحتی دلار به حساب شما واریز کند، باید معلوم باشد چه کسی و از کجا این پول را برای شما پرداخت کرده است، شما در بازار نمیتوانید دلار را هزینه کنید، همه اینها مشکل سیستمی است که ما در داخل کشور داریم. رئیسجمهور گفت: بیاییم FATF داخلی ایجاد و موضوع را حل کنیم تا دادهها بهصورت سیستماتیک مشخص باشد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: باید دادهها را طبقهبندی کرد تا مشخص شود که چه تعاملاتی در کشور صورت میگیرد. اینها مشکلاتی است که وجود دارد و با کمک دانشگاه میتوان این را حل کرد. رئیسجمهور با بیان اینکه وقتی بتوانیم با هم گفتوگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: اینکه برخی FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را بدانیم، بگوییم آن را قبول نداریم. پزشکیان در همین راستا گفت: از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سر آنها آورده است؟ واقعیت تلخ است اما باید پذیرفت و برای آن راهحل پیدا کرد.
گلایه از ناترازیها
بخش دیگری از سخنان رئیسجمهور در جمع دانشجویان به موضوع ناترازیها اختصاص داشت. پزشکیان گفت: ما مشکل داریم. اگر الان نتوانیم مصرف بالای گاز و انرژی را کنترل کنیم، زمستان نمیتوانیم گاز خانهها را تامین کنیم، اما میتوانیم آن را کنترل کنیم. پزشکیان گفت: وقتی میگوییم به بخش خصوصی میدان دهیم، پس نباید هرجا به مشکل خوردیم گاز کارخانه تولیدی را قطع کنیم. چرا گاز مراکز دولتی را قطع نمیکنیم؛ اما گاز تولیدیها را قطع میکنیم؟ پزشکیان گفت: اگر بخواهیم اصلاح کنیم به کمک شما نیاز داریم. به هرچی میخواهیم دست بزنیم، میگویند به این دست نزن. در برق مشکل داریم و در آب مشکل داریم، در گاز مشکل داریم، نفت، بنزین، پول... همه چیز پر از مشکل است. به هر جا دست بزنیم یک جا دردش میآید.
انتقاد از تغییر مدیران
رئیسجمهور در ادامه سخنانش در جمع دانشجویان، با انتقاد از نحوه انتصابات در گذشته و نحوه انتخاب مدیران گفت: آزمون و خطا در تعیین و انتخاب مدیران به خاطر این است که هدف ما مشخص نیست و نمیدانیم میخواهیم به کجا برویم، اگر راه و نقشه را بلد باشیم، با تغییر آدمها نباید مسیر ما عوض شود. متاسفانه با تغییر آدمها و مدیران در مقاطع مختلف، کل سیستم مدیریت ما تغییر میکندو راه عوض میشود. این یعنی نقشه و هدف مشخص نداریم. پزشکیان با بیان اینکه همه دعوای جناح و گروهها در کشور به خاطر این بود که ادعا داشتیم ما بهتر میتوانیم مملکت را اداره کنیم، گفت: رقابت باید بر سر این باشد که چه کسی میتواند خدمتگزار بهتری برای مردم باشد. پزشکیان درادامه به نحوه انتخاب استانداران در دولت چهاردهم پرداخت و با بیان اینکه ما برای انتصاب استاندار و فرماندار و بخشدار دنبال مدیرانی بودیم که باتجربه و متخصص باشند، گفت: هرکس را انتخاب میکردیم، یک عده ایراد میگرفتند؛ اما بالاخره با مشکلات مختلف و تلاش فراوان چند روز قبل آخرین استاندار را نیز معرفی کردیم و این هفته میخواهیم جلسهای با استانداران برگزار کنیم.
به گزارش «ایرنا» وی تاکید کرد: تا دلتان بخواهد آدمهایی را که اصلا در ساختار نیستند آوردهایم و به آنها مسوولیت و مدیریت دادهایم که اصلا در این سیستم بهصورت اصولی بالا نیامدهاند، بعد از مدتی به او میگویم خداحافظ، خوش آمدی! کار را خراب کردهای و باید فرد دیگری بیاید و مسوولیت بگیرد. پزشکیان با انتقاد از عملکرد برخی از سیاستگذاران برای حل مسائل و مشکلات کشور گفت: بدترین حالت این است که سیاستگذاران ما اینگونه نگاه میکنند که پس از دو یا سه سال، فرد دیگری بیاید تا ببینیم او چه کار میکند، معنی این حرف این است که ما نمیدانیم به کجا میخواهیم برویم. وی افزود: عدهای را میآوریم و به آنها اختیار میدهیم هرکاری دلشان خواست انجام بدهند، سپس میگوییم نشد! اگر نقشه را بلد باشیم نباید با تغییر افراد راه عوض شود، مشخص است که راه را درست تشخیص ندادهایم. در ایران بمانید
پزشکیان همچنین با بیان مطالبات و انتظارات خود از جنبش دانشجویی افزود: انتظار ما این است که شما حقطلب باشید. حقطلب چپ و راست نمیشناسد. باید با هم بحث کنیم. قرار نیست من چون رئیسجمهور هستم، شب بخوابم و صبح یک چیزی به ذهنم برسد و جامعه را به هم بریزم. باید، مستند علمی، تجربه بینالمللی، عقل و گروه کارشناسی پشتوانه تصمیم باشد. من حق ندارم به جامعه دستور بدهم. وی اظهار کرد: شما میتوانید در این راه به ما کمک کنید. آینده را شما میسازید. رفتن ساده است، اما میتوانید بمانید و ایرانیِ سربلند و الهام بخش بسازید. در منطقه باید در جایگاه اول باشیم؛ چون ما چیزی از دیگران کم نداریم.
«باشگاه اقتصاددانان» را بخوانید