تایلند؛ دیترویت جنوب شرق آسیا
او یکی از هزاران راننده تایلندی است که به سمت خودروهای الکتریکی تولیدشده توسط شرکتهای چینی گرایش پیدا کردهاند. این خودروها عمدتا در کارخانههای تازهتاسیس چینیها در تایلند ساخته میشوند. در ادامه این گزارش آمده که شرکتهایی مانند BYDو GAC Aion و Chery طی دو سال اخیر کارخانههای خود را در تایلند راهاندازی کردهاند؛ این در شرایطی است که سرمایهگذاریهای چینی در صنعت خودروی تایلند تاکنون بیش از ۱.۴میلیارد دلار بوده است. بر اساس آمار های منتشر شده در سال گذشته ۷۶۷۳۹ خودروی الکتریکی در تایلند ثبت شدند، که ۶.۵برابر تعداد سال ۲۰۲۲ است. با وجود کاهش سرعت رشد بازار در سال جاری، این روند همچنان بخشی از حرکت کلی به سمت استفاده از EV در جهان است.
همچنین برندهای چینی بهطور مستقیم سلطه سنتی ژاپنیها را در بازار خودروهای تایلند به چالش کشیدهاند. بیلبوردها و نمایشگاههای خودرویی در بانکوک اکنون بیشتر به تبلیغ خودروهای چینی اختصاص دارند. تایلند به دلیل داشتن زنجیره تامین توسعهیافته (که عمدتا توسط خودروسازان ژاپنی در دهههای گذشته ایجاد شده) و روابط دوستانه با چین به یک پایگاه جذاب برای تولید خودرو تبدیل شده است. این تحولات بخشی از استراتژی گستردهتر خودروسازان چینی برای نفوذ به بازارهای نیمه توسعهیافته مانند تایلند، اندونزی و برزیل است، چراکه موانع ژئوپلیتیکی ورود به بازارهای اروپا و آمریکای شمالی را دشوار کرده است. تایلند که از آن به عنوان «دیترویت آسیا» یاد میشود، به یک مرکز مهم تولید خودرو در جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.
این کشور با تاریخچهای طولانی در صنعت خودرو که از دهه ۱۹۶۰میلادی با سرمایهگذاری خودروسازان ژاپنی مانند تویوتا و نیسان آغاز شد، توانسته است جایگاه خود را در این صنعت تثبیت کند. یکی از سیاستهای کلیدی تایلند، ایجاد تسهیلات مالیاتی و تشویق به تولید داخلی بوده است که منجر به جذب خودروسازان جهانی شده است. در حال حاضر، صنعت خودرو حدود ۱۰درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد و بیش از ۸۵۰هزار شغل را فراهم کرده است. اخیرا تمرکز تایلند به سمت خودروهای الکتریکی (EV) معطوف شده است. این کشور برنامه «۳۰@۳۰» را اجرا میکند که هدف آن این است که تا سال ۲۰۳۰، ۳۰درصد تولیدات خودروهای کشور الکتریکی باشد. دولت با ارائه مشوقهایی نظیر کاهش مالیات و تسهیلات وارداتی، تولیدکنندگان بزرگی مانند BYD، گریت وال و MG را جذب کرده است. همچنین، همکاری با شرکتهای چینی که تخصص زیادی در تولید خودروهای الکتریکی دارند، به این روند سرعت بخشیده است.