به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، ‌‌‌‌ شهریار افندی‌‌‌‌زاده، معاون حمل‌‌‌‌ونقل وزیر راه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: ستاد مرکزی ۱۸ کمیته دارد که یکی از آنها کمیته حمل‌‌‌‌ونقل و سوخت با مسوولیت وزارت راه و شهرسازی است و از بهمن ۱۴۰۱ جلسات این کمیته شروع شد.

وی افزود: با توجه به آمار سال گذشته یعنی ۵/ ۳ میلیون زائر اربعین در حوزه حمل‌ونقل که با توجه به رفت و برگشت ۲ برابر می‌شود، این رقم در سال‌جاری ۴ میلیون نفر پیش‌بینی شده است.

افندی‌‌‌‌زاده ادامه داد: ۹۰‌درصد مسافران اربعین سال گذشته از طریق ناوگان جاده‌‌‌‌ای سفر کردند که بخش زیادی توسط وسیله حمل‌‌‌‌ونقل شخصی و باقی توسط ناوگان حمل‌‌‌‌ونقل عمومی جابه‌‌‌‌جا شدند.

وی گفت: امسال چند راهکار با توجه به نیازهای حمل‌‌‌‌ونقل عمومی در پیش گرفته شد که یکی از این راهکارها استفاده از سازمان‌ها و وزارتخانه‌‌‌‌های دیگر برای تامین اتوبوس و سرویس‌‌‌‌های خدمات دهی به زائران بود.

افندی‌‌‌‌زاده ادامه داد: این موضوع از طریق وزیر کشور برای دریافت ۵‌هزار و ۲۰۰ دستگاه ناوگان ابلاغ شد اما تنها وزارت نفت و وزارت صمت با این موضوع موافقت کردند.

وی افزود: راهکار دوم استفاده از روش استیجاری اتوبوس از سایر کشورها مثل پاکستان و ترکیه بود و سومین روش نیز ورود حدود ۲‌هزار دستگاه اتوبوس از سایر کشورها بود که قرار شد از طریق شرکت‌های دارای کارت بازرگانی انجام شود.

به گفته معاون حمل‌‌‌‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در حال حاضر امکان ثبت‌سفارش در وزارت صمت وجود دارد.

وی ادامه داد: به توسعه پارکینگ‌‌‌‌ها در همه پایانه‌‌‌‌ها اقدام کردیم تا ضریب استفاده از وسایل حمل‌‌‌‌ونقل شخصی افزایش یابد و حتی هماهنگی برای استفاده از تاکسی‌‌‌‌های اینترنتی هم در حال انجام است.

افندی‌‌‌‌زاده تاکید کرد: تلاش شده تا از طریق ستاد مرکزی اربعین مجوزهای لازم برای سوخت و... دریافت شود.

وی مهم‌ترین پایانه‌‌‌‌های مرزی را در استان‌‌‌‌های ایلام و خوزستان دانست و گفت: ۵۰‌درصد مسافران سال گذشته از پایانه مرزی مهران و حدود ۴۰‌درصد از پایانه‌‌‌‌های مرزی شلمچه و چذابه عبور کردند.

افندی‌‌‌‌زاده گفت: امسال ستاد اربعین تلاش می‌کند از مرزهای تمرچین، باشماق و خسروی زائران منتقل شوند چون امکانات بیشتری دارند.

معاون حمل‌‌‌‌ونقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امکانات خوبی امسال برای استان‌‌‌‌های شمال غربی فراهم شده؛ افزود: خدمات برای سفرهای ایام اربعین امسال از ابتدای صفر تا ۲۵ صفر معادل ۲۷ تعداد تا ۲۰ شهریور در نظر گرفته شده و تلاش ما این است تقاضای سفرهای اربعین در این ایام توزیع شود تا امکانات بهتری به زائران داده شود.

وی با بیان اینکه ستاد مرکزی اربعین در همه زمینه‌‌‌‌ها اقدامات خوبی انجام داده، افزود: وزارت راه دو مسوولیت حمل‌‌‌‌ونقل و زیرساخت‌‌‌‌ها را در ایام اربعین بر عهده دارد و در تمام استان‌‌‌‌های هدف یعنی ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و استان سیستان و بلوچستان در چند ماه اخیر در توسعه زیرساخت‌‌‌‌ها اقدامات خوبی توسط سازمان راهداری و حمل‌‌‌‌ونقل جاده‌‌‌‌ای و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌‌‌‌ونقل انجام شده است.

افندی‌‌‌‌زاده گفت: از سازمان هواپیمایی درخواست کردیم پیش‌فروش بلیت را به صورت پلکانی و قبل از ایام اربعین آغاز کنند تا بتوانیم تقاضا را به خوبی مدیریت کنیم.

وی افزود: با توجه به پیش‌بینی حدود ۴ میلیون زائر اربعین احتمال بروز مشکلات وجود دارد؛ اما قرارگاه‌‌‌‌هایی در سازمان راهداری هواپیمایی و راه‌‌‌‌آهن تشکیل شده و با حضور مدیران در پایانه‌‌‌‌های مرزی این مشکلات مدیریت خواهد شد.

افندی‌‌‌‌زاده تاکید کرد: زمان سفرهای بازگشت را به ۵ روز بعد از اربعین افزایش می‌‌‌‌دهیم و تا ۲۰ شهریور خدمات حمل‌‌‌‌ونقلی در تمام حوزه‌‌‌‌ها ارائه می‌شود.

معاون حمل‌‌‌‌ونقل وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حوزه حمل‌‌‌‌ونقل دریایی مقرر شد خط کشتیرانی بین بندر خرمشهر یا آبادان تا بصره به عنوان نمونه و الگو برقرار شود که منتظر پاسخ طرف عراقی هستیم.

برقراری ۱۵۰ پرواز هفتگی به عراق و افزایش پلکانی آن در ایام اربعین

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از برقراری ۱۵۰ پرواز هفتگی به عراق خبر داد و گفت: درصدد افزایش پلکانی این پروازها در ایام اربعین هستیم.

به گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد»، محمد محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در نشست خبری با حضور خبرنگاران گفت: در سال ۱۴۰۰، در ایام اربعین ۳۸‌هزار نفر و در سال ۱۴۰۱، ۲۵۷‌هزار نفر جابه‌‌‌‌جا شدند که احتمال می‌رود امسال روند فزاینده‌‌‌‌ای داشته باشد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: امیدوارم امسال خدمات‌‌‌‌رسانی ایمن، کثیر و منظمی ارائه کنیم و با بهره‌‌‌‌گیری از تجربیات سال‌های قبل، بیشترین خدمتگزاری به زائران اباعبدالله الحسین صورت بگیرد.

به گفته محمدی بخش وضعیت ترمینال‌‌‌‌ها، حوزه‌‌‌‌های زیرساختی، گروه پروازی، پرنده‌‌‌‌ها و... رصد شده و هماهنگی با عراق نیز انجام شده است.

در این راستا پروازهای بسیاری از فرودگاه‌‌‌‌های کشور به نجف و بغداد برقرار می‌شود در حالی که گرمای بالای ۵۰ درجه محدودیتی است که ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: مطابق ابلاغیه‌‌‌‌های مرتبط با ایام اربعین عمل می‌شود. محمدی بخش با اعلام ۱۵۰ پرواز هفتگی به کشور عراق گفت: در جهت افزایش پلکانی آنها تلاش می‌‌‌‌کنیم.

وی در خاتمه اعلام کرد: همچنین مرکز کنترل فرماندهی را مثل ایام حج و ایام نوروز به صورت شبانه‌روزی هم در داخل کشور و هم در کشور عراق برقرار می‌‌‌‌کنیم تا خدمت‌‌‌‌رسانی شایسته‌‌‌‌ای به زوار ارائه کنیم.