حتی غولی مثل آمازون هم شکست داشته است
۱- Fire Phone
میتوان گفت Fire Phone بزرگترین شکست آمازون است. این شرکت ابتدا تلفنهای هوشمند خود را در ژوئیه ۲۰۱۴ تولید کرد، اما نمیتوانست بهطور کامل با آیفون و اندروید رقابت کند. حتی آمازون تلاش کرد تا این تلفن هوشمند را به قیمت ۹۹ سنت بفروشد اما باز هم موفق نشد. سرانجام آمازون ۱۷۰ میلیون دلار ضرر ناشی از این تلفن همراه را پذیرفت و این گوشی از سپتامبر ۲۰۱۵ دیگر برای خرید در وبسایت آمازون در دسترس نبود.
۲- Destinations
عمر این پروژه حتی از Fire Phone نیز کوتاهتر بود. آمازون در آوریل ۲۰۱۴ تصمیم گرفت تا وارد صنعت مسافرت و گردشگری شود و رزرو هتل را از طریق یک سایت به نام Destinations بفروشد. اما آمازون در ۱۳ اکتبر دریافت که این جهش موفق نبوده است و آن را بست.
۳- Amazon Wallet
آمازون تنها ۶ ماه پس از شروع کیف پول موبایلی خود، در آغاز سال ۲۰۱۵ آن را متوقف کرد. این کیف پول به مصرفکنندگان اجازه میداد تا کارتهای هدیه و کارتهای وفاداری (loyalty cards) را در تلفن همراهشان برای خریدهای حضوری و آنلاین ذخیره کنند؛ اما کارتهای اعتباری یا دبیت کارت را ذخیره نمیکرد. گرچه آمازون هنوز از طریق Pay with Amazon پرداختهای آنلاین را تسهیل میکند اما کیف پول مشتری مانند اپل یا گوگل ندارد.
۴- Amazon Local Register
Local Register یکی از تلاشهای اخیر در جهت کمک به تاجران کوچک برای پذیرفتن کارتهای اعتباری با استفاده از دستگاههای کارتخوان بود. این محصول مشابه Square’s و PayPal’s بود اما هرگز موفق نشد و آمازون تقریبا یک سال پس از شروع آن، در فوریه ۲۰۱۶ اعلام کرد که این محصول متوقف خواهد شد.
۵- Music Importer
آمازون در سال ۲۰۱۲ Music Importer را شروع کرد تا به کاربران اجازه دهد تا هر آهنگی را که در کامپیوترشان دانلود کردهاند، آپلود کنند و یک کتابخانه آنلاین بسازند. گرچه آمازون بعدا Prime Music را معرفی کرد، یک سرویس پخش موسیقی مشابه اپاتیفای و پاندورا که Music Importer را مهجور ساخت.
۶- TestDrive
این سرویس در سال ۲۰۱۱ معرفی شده بود و به کاربران اجازه تجربه یک اپلیکیشن را پیش از خرید آن در اپاستور آمازون میداد. آمازون در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ با بیان کاهشی در استفاده و افزایشی در محبوبیت مدل کسبوکار « free to play» این پروژه را متوقف کرد.
ارسال نظر