شماره روزنامه ۶۱۳۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۶ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۱۳۶

  • ۴ پرده از صعود بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: آیا بورس تهران به ایستگاه پایانی نزول و ریزش نزدیک شده است؟ رفتار روز گذشته بازار سهام و افزایش بیش از ۲۳هزار واحدی شاخص کل بورس به عنوان بازاری که بیشترین کاهش بازدهی (۱۰.۲۱درصد کاهش از ابتدای سال تا آخرین روز معاملاتی هفته قبل) از ابتدای سال را در میان بازارهای ارز و دلار به سهامداران خود تحمیل کرده، حاوی نکات مهمی است. رفتار‌شناسی معامله‌گران بورسی در رویارویی با شوک‌های نوظهور و ریسک‌های سیاسی نشان می‌دهد در دوره‌های زمانی مختلف، نخستین واکنش اهالی بازار سهام به «انواع ریسک»،ترس، تشدید عرضه و ورود به فاز احتیاطی بوده است. با مطالعه نحوه واکنش سهامداران در مواجهه با ریسک‌های سیاسی درمی‌یابیم که بورس بعد از تمام رخدادهای منفی ، «دومینووار» پا پس کشیده است. این رفتار، هم بعد از سیزدهم فروردین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه، که اسرائیل کنسولگری ایران در دمشق را مورد هدف قرار داد، قابل‌رویت بود و هم با بالاگرفتن ریسک‌های سیستماتیک بعدی و پاسخ موشکی و پهپادی ایران به اقدام اسرائیل در ۲۶ فروردین‌ماه به‌وضوح مشاهده شد.
  • خیز بورس برای صعود؟

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: بورس تهران بالاخره پس از ۸روز به مدار مثبت بازگشت و سهامداران بالاخره رنگ سبز را پس از مدت‌ها در تابلوی معاملات نظاره‌گر شدند. از آغازین دقایق معاملات دیروز و در پیش‌گشایش بازار، سفارش‌های سنگین خرید در نمادهای شاخص‌ساز و صندوق‌های اهرمی قابل‌مشاهده بود و پیش‌بینی می‌شد که بازار پس از فروکش‌کردن ریسک سیستماتیک در مسیر صعودی گام بردارد. همین سناریو نیز رنگ واقعیت به خود گرفت و شاخص‌کل بورس با قدرت برای بازپس‌گیری ابرکانال ۲‌میلیون‌واحدی خیز برداشت.
  • دو روی سکه سود تقسیمی

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: بازار سرمایه ایران همچنان تحت‌تاثیر تغییرات سریع اقتصادی و سیاست‌‌‌های مالی شرکت‌هاست و این تغییرات عمدتا ناشی از شرایط اقتصادی کشور و تصمیمات مدیریتی شرکت‌های بزرگ بورسی است. در این میان، سیاست‌‌‌های تقسیم سود، به‌‌‌ویژه برای شرکت‌های بزرگ بورسی، به ابزاری کارآمد در مدیریت مالی تبدیل شده است. بسیاری از شرکت‌های فعال در بورس به‌منظور افزایش رضایت سهامداران و جلب اعتماد عمومی، به اتخاذ سیاست‌‌‌های تقسیم سود بالا روی آورده‌‌‌اند. هرچند این رویکرد با نگرانی‌هایی نیز همراه است، به‌‌‌ویژه از این نظر که می‌‌‌تواند موجب کاهش سرمایه‌گذاری‌‌‌های داخلی در بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی شود و به توانایی شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت آسیب بزند.
  • لزوم بازنگری در قوانین بازار اختیار معاملات

    علی رحمتی‌پور/ فعال بازار مشتقه
    طی چند سال اخیر ابزارهای مشتقه و خصوصا قراردادهای اختیار معامله به طور چشمگیری مورد استقبال فعالان بازار سرمایه ایران قرار گرفته است. مسوولان و سیاستگذاران سازمان بورس بارها بر عزم و تلاش خود برای توسعه‌ ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری تاکید کرده‌اند و به صورت گاه و بیگاه گواه موفقیت خود در این امر را افزایش حجم و تعداد قراردادهای اختیار معامله‌ عنوان می‌کنند. اما بیماری مزمنی که مدت‌هاست سیستم مدیریتی کشور را در اکثر عرصه‌ها درگیر کرده، تعریف غلط مدیران از مفهوم توسعه است. در این تعریف اشتباه، مدیران به جای پیشبرد همزمان دو اصل کمیت و کیفیت به عنوان دو بال الزامی فرایند توسعه، بیشتر روی بُعد کمی متمرکز شده و از بهبود ابعاد کیفی غافل می‌شوند.
  • زنگ رشد بورس به صدا درآمد؟

    سهیلا نقی پور/ کارشناس بازار سرمایه
    شاخص اصلی بورس تهران روز گذشته همزمان با احتمال سقوط موج تنش‌ها با افزایش ارتفاع ۱.۲۳درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز گذشته در سطح یک‌میلیون و ۹۹۵هزار واحدی ایستاد. رشد ۲۴هزار و ۳۱۸واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با رشد ۰.۸۳درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۶۱هزار و ۱۰۵واحدی قرار گرفت.
  • بورس، بعد از واقعه

    مهدی ساسانی/تحلیلگر بازار سرمایه
    ماه ابتدایی پاییز برای بازار سرمایه ماه پرخبر و تنش‌‌‌‌‌‌‌‌‌زایی بود. در همان ابتدای مهر بود که خبر شهادت سیدحسن‌‌‌‌‌‌‌‌‌نصرالله به‌عنوان رهبر حزب‌الله لبنان باعث شد ریسک‌های سیستماتیک برای بازار سرمایه افزایش یاید و همین موضوع منجر به قرمزپوشی تابلوی معاملات و ایجاد صف‌فروش برای نمادهای بازار سرمایه شد.
  • نکات جدید بودجه ‌۱۴۰۴ برای بورس

    سنا: دولت چهاردهم بخش نخست لایحه بودجه‌۱۴۰۴ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد، لایحه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که بخش‌هایی از آن مورد‌توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته‌است. طبق لایحه پیشنهادی دولت، سقف بودجه‌در سال‌۱۴۰۴ به ۵۹۸‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسیده و درآمد اختصاصی لحاظ‌شده در سقف بودجه‌۶۴۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان است. بر این اساس منابع عمومی دولت در سال‌آینده ۶۸‌درصد بیش از بودجه ‌سال‌جاری پیش‌بینی‌شده و در عین‌حال درآمدهای دولت در سال‌آینده نسبت به بودجه‌ سال‌جاری، ۴۲‌درصد، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای ۴۱‌درصد و واگذاری دارایی‌های مالی ۳۳۳‌درصد افزایش داشته‌است، اما برخی نکات مورد‌توجه این لایحه برای سرمایه‌گذاران در بورس، تکالیف و الزامات جدید آن برای مجموعه بازار سرمایه است.
  • ۳ عامل اثرگذار بورسی رمزگشایی شد

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‌زاده: با توجه به رشد شاخص‌کل بورس و ریزش نرخ ارز و صندوق‌های طلا در اولین روز معاملاتی هفته، اکنون زمانی را سپری می‌کنیم که سه عامل می‌تواند تصمیمات مدیران سرمایه‌گذاری نهادها را تغییر دهد؛ سند بودجه، گزارش‌های ۶ماهه و تنش‌های برون‌‌‌‌‌‌مرزی.
  • حمایت مشترک حقوقی‌‌‌های بزرگ از بازار سرمایه

    مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به نشست نهادهای مالی در سازمان بورس، اعلام کرد: در این جلسه حقوقی‌‌‌ها و ناشران بزرگ بر حمایت مشترک از بازار سهام تاکید کردند. محمود گودرزی که در نشست دیروز رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با ناشران بزرگ حضور داشت، در گفت‌‌‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، گفت: پس از نشست در محل سازمان بورس، جلسه مشورتی ناشران بزرگ در بورس تهران برگزار شد. گودرزی گفت: برداشت کلی جامعه این است که در حال دوری جستن از ریسک‌‌‌های سیستماتیک هستیم. مدیرعامل بورس تهران افزود: در هفته جاری جلساتی را به صورت مستمر برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم گام‌‌‌های بلندی را به سمت تغییر جو روانی بازار برداریم. انتظار می‌رود چنین واکنش‌هایی از سوی سیاست‌گذار موجب بازگشت اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذاران شود و جو روانی پیرامون بازار را بهبود ببخشد.
  • بررسی الکترونیک مجمع ۹ شرکت بورسی در مهرماه

    سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: ۹ناشر مجمع صاحبان سهام خود را به صورت الکترونیک از طریق درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک (دیما) در مهرماه امسال برگزار کردند.به گزارش روابط‌عمومی سپرده‌‌‌گذاری مرکزی، جزئیات آمار منتشرشده نشان می‌دهد: در اولین ماه پاییز سال‌جاری، ۹ مجمع از سوی ناشران، با استفاده از بستر درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما» برای سهامداران برگزار شده است.
  • سبد بهینه ریسک‌گریزها

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که بازدهی شاخص کل بازار سهام در ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۲درصد بوده است بیش از ۱۰۰نماد در مجامع تقسیم سود سالانه، بازدهی نقدی بدون ریسک بیش از ۱۲درصدی را برای سهامداران خود به ارمغان آوردند. بازده نقدی نشان می‏دهد سهامداران چه‏میزان بازدهی از تقسیم سود برای شرکت در مجامع کسب می‌کنند. ارزیابی بازده نقد در کنار درصد توزیع تاریخی، می‏تواند در انتخاب نمادهای سودمحور کمک کند. انتخاب چنین نمادهایی برای سهامداران بلندمدت می‏تواند در شرایط رکود، مناسب باشد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر