شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۹۱

  • زمین بورس برنده

    دنیای اقتصاد: بورس تهران طی چند دهه‌ای که مشغول به فعالیت بوده، همواره با دو محرک رشد قیمت ارز و تورم وارد فاز رونق شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از فضای رو به رشد بازار سهام، مدیون رشد اقتصادی دهه۷۰ و ۸۰ باشد. اما با کشیده شدن ترمز رشد اقتصادی در دهه۹۰، بخشی از تورم انباشته‌شده بر اثر رشد نقدینگی، طی چند سال تخلیه شد و رشد سطح عمومی قیمت‌ها به ۴۰درصد رسید. تورم بالا در کنار رشد اقتصادی پایین، نتیجه عدم سرمایه‌گذاری اقتصادی است. همین امر به مستهلک‌شدن صنایع منجر شد و بهره‌وری تولید را به‌شدت کاهش داد. ضمن آنکه قیمت‌گذاری دستوری و بزرگ‌تر شدن ناترازی‌های اقتصادی به رشد فراتورمی هزینه‌های شرکت‌ها منجر شد. در نتیجه رشد سود شرکت‌ها از تورم و قیمت دلار عقب مانده است. به نظر می‌رسد بدون کنترل تورم و رشد اقتصادی و شفاف‌سازی قیمت ارز بازسازی صنایع و بازار سرمایه ممکن نیست.
  • موج خوش‌بینی‏‏‏‏‌ها در بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته نیز با تداوم رشد قیمت‌ها همراه شد. شاخص‌کل بورس تهران در هرچهار روز معاملاتی هفته گذشته، با افزایش ارتفاع همراه شد تا شاخص در مقیاس هفتگی با رشد ۱.۹۲‌درصدی همراه شود. شاخص‌کل بورس تهران بعد از تجربه کف ماه‌های اخیر خود در محدوده یک‌میلیون و ۹۹۱‌هزار‌واحدی در بیست و سوم مردادماه با رشد همراه شد و توانست بار دیگر خود را به محدوده ۲‌میلیون و ۷۶‌هزار‌واحدی برساند. برخی از تحلیلگران بازار معتقدند که با تداوم رشد بورس در روزهای آتی، بازار می‌تواند پذیرای پول‌های جدید سرمایه‌گذاران دیگر باشد.
  • نردبان رشد بازار

    امیر ندیری /کارشناس بازار سرمایه
    روز چهارشنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۰.۴درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه در سطح ۲میلیون و ۷۶هزار واحدی ایستاد. رشد ۸هزار و ۲۲۴واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۰.۵۱درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۴۸ هزار و ۲۷۰واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۲۸درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۱هزار و ۲واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • چگونه ابزار مناسب، مخرب عمل می‌کنند؟

    مریم محبی /کارشناس بازار سرمایه
    با توجه به اینکه وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم کسری‌بودجه و ناترازی بانک‌ها را عامل اصلی تورم دانسته و قصد دارد تمرکز خود را صرف برطرف‌کردن این کسری کند، به‌نظر می‌رسد نحوه تامین شکاف میان منابع و مصارف بودجه ‌و زمان آن می‌تواند بر بازار سرمایه اثرگذار باشد. یکی از راه‌های مرسوم، علمی و عملی، جبران کسری‌بودجه چاپ و انتشار اوراق در بازار بدهی است. موضوع حائزاهمیت اینجا است که این روش کاملا علمی در کشورهای توسعه‌‌‌‌‌یافته، اثبات شده و تجربه شده‌است و ایران هم بارها این مسیر را آزموده و تلاش‌کرده تا به وسیله چاپ اوراق‌بدهی دولتی، بخشی از کسری‌بودجه خود را جبران کند.
  • موتور رشد بورس روشن شد؟

    عاطفه چوپان
    دامنه‌نوسان بازار سرمایه از یکشنبه ۱۴مردادماه به دلیل ریسک‌های ناشی از ترور اسماعیل هنیه در تهران محدود شد، اقدامی که اگرچه دیر انجام شد، اما از منظر اکثر کارشناسان بازار برای جلوگیری از ریزش بیشتر لازم و ضروری بود. این محدودیت اما حالا حدود ۴هفته است که در بازار ماندگار شده و روند معاملات بورس را کم‌جان کرده‌است. موضوعی که به اعتقاد بسیاری از اهالی بازار سرمایه دست‌کم بعد از ۲۳ مردادماه و بر‌‌گزاری جلسه شورای‌عالی بورس و وعده حمایت و از طرفی کاهش ریسک‌های سیاسی باید به حالت عادی برمی‌گشت. در حال‌حاضر این محدودیت خود به یکی از ریسک‌های بازار تبدیل شده و ارزش معاملات را حتی در هفته تماما سبز بازار زیر ۲‌هزار‌میلیارد‌تومان نگه داشته‌است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر