فاصله دلار توافقی و بازار آزاد از ۵۰درصد عبور کرد؛

کورس بورس با دلار

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۱۶۶۱۶۲ بورس

دنیای اقتصاد: کورس بورس و دلار به دومین روز معاملاتی ۱۴۰۴ رسید. بازار سهام باز هم صعود کرد و سبزپوش شد. اما روند افزایشی نرخ اسکناس آمریکایی و قرار گرفتن آن در سطوح بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان ناشی از ریسک‌های سیاسی و نااطمینانی‌های حاکم بر وضعیت اقتصادی کشور، مانع از ورود پر قدرت پول به تالار شیشه‌ای سهام شد. برآیند رفتار معامله‌گران نشان می‌دهد اخبار ضد و نقیض سیاسی در کنار سرکوب قیمت دلار توافقی، اهالی بازار را بر سردوراهی قرار داده است.

کورس بورس با دلار

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بازار سهام درحالی چهارشنبه را توفانی آغاز کرد که به مرور بر تعداد نمادهای منفی بازار افزوده شد. به طوری که ۵۵نماد بورسی به صف فروش نشستند. به نظر می‌رسد جمع‌شدن صف‌های خرید، بازار به حقیقی‌ها این مجال را داده است تا با ورود بیش از ۲۷۰میلیارد تومان سرمایه، استقبال نسبی از بازار سهام را به نمایش بگذارند. به این ترتیب امروز، چهارشنبه شاخص اصلی بورس با رشد۰.۹۳درصدی به کار خود پایان داد. 

فرصت ورود؟

با وجود رشد ۰.۴درصدی نماگرهم‌وزن به عنوان نماینده کل نمادهای بازار، ۴۵درصد از نمادها سرخ‌پوش بودند. بهبود ارزش معاملات و عبور عدد این سنجه آماری از ۵هزار میلیارد تومان نیز حکایت از آن دارد که مسیر دادوستدها برای ورود پول‌های جدید به بازار سهام هموار شده است. همچنین، اصلاح قیمتی صندوق‌های سهامی و اهرمی نیز نشانه‌هایی از فرصتی جدید برای حضور سرمایه‌های پارک شده بیرون بازار است. با این حال، گروه بانکی به عنوان لیدر معاملاتی بازار سهام، نقش پررنگی را در افزایش تقاضا ایفا کرده است. پس از آن فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و سیمانی‌ها چراغ بازار را در روزهای ابتدایی سال روشن نگه داشته‌اند. به نظر می‌رسد زمانی می‌توان فضای متعادل بازار را مجالی برای خرید تلقی کرد که برخی از ریسک‌های سیاسی به عنوان ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی کاهش یابد.

ابهام در صندوق‌های طلا

در حالی که قیمت دلار آزاد از ۱۰۰هزار تومان عبور کرده، اما صندوق‌های طلا طی دو روز معاملاتی اخیر با استقبال حقیقی‌ها مواجه نبوده و بیش از ۲۰۰میلیارد تومان از این صندوق‎‌ها خارج شده است. با این وجود، اخبار مختلف سیاسی سبب شده است تا قیمت این صندوق‌ها سقف‌های جدید تاریخی را بشکند. هرچند انتظار می‌رود، پتانسیل رشد بازار سهام طی سال جاری بیش‌ از سایر بازارها باشد، اما نگاه بازار به مسیری است که صندوق‌های طلا طی می‌کنند. در صورتی که تنش‌ها تشدید نشود، با اصلاح موقتی قیمت طلا و دلار می‌توان شاهد اقبال حقیقی‌ها به بازار سهام بود.  

مسیر روشن نیست

خبرهایی که از احتمال ‌مذاکره غیر مستقیم میان ایران و آمریکا شنیده می‌شود، در کنار چالش‌ها و افزایش تحریم‌ها، بازار را در ابهام فرو برده است. با وجود صف‌های خرید اولین روز معاملاتی، در دومین روز، شاهد فضای متعادل‌تری در معاملات سهام بودیم. این درحالی است که همچنان تقاضا برای صندوق‌های طلا بالاست و عبور قیمت دلار از مرز ۱۰۰هزار تومان، جذابیت این صندوق‌ها را افزایش می‌دهد. با وجود آن که ارزش دلاری بازار بدون احتساب عرضه‌های اولیه ۴سال اخیر زیر ۸۰میلیارد دلار است و بازدهی انتظاری از بورس می‌تواند بیش‌تر از طلا و دلار باشد، اما نااطمینانی‌ها اجازه تثبیت پول‌های وارد شده به بازار سهام را نمی‌دهند. با وجود کاهش نسبی میانگین نرخ بهره موثر اوراق از ۳۶ به ۳۴درصد، اختلاف قیمتی دلار توافقی (محدوده ۶۸ هزار تومان) با دلار بازار آزاد از ۵۰درصد عبور کرده است. این میزان از اختلاف هرچند پتانسیل بالای رشد قیمت دلار مؤثر بر شرکت‌ها را نشان می‌دهد، اما در شرایط نااطمینانی‌های سیاسی به خصوص خالی‌ماندن صندلی سکاندار جدید وزارت اقتصاد، می‌تواند وضعیتی خطیر برای بازار سهام باشد. به نظر می‌رسد درسالی که به عنوان سرمایه‌گذاری در تولید نام‌گذاری شده است، باید با کاهش رانت‌های ارزی و حذف قیمت‌گذاری دستوری مسیری فراهم شود تا ضمن بهبود اعتماد در بازار سهام، شرایط خوبی برای تامین مالی از بازار سرمایه نیز فراهم شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن