عقب نشینی شاخصها به روز دوم رسید؛
سیگنال ریسکهای سیاسی به بورس
به گزارش خبرنگار آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ در جریان روند معاملات امروز ۱۸ آذرماه، شاخص کل بورس با ۰.۶۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل در کانال دو میلیون و ۴۵۲ هزار و ۷۶۴ واحد به کار خود پایان داد.
شاخص هموزن نیز با افت ۰.۵۳ درصدی در کانال ۷۹۰ هزار و ۲۹۸ واحد به کار خود پایان داد. امروز نیز فولاد، فملی و فارس بیشترین اثر منفی را بر شاخص ثبت کردند و وبملت، خودرو و ذوب نیز همچنان نسبت به سایر نمادها پرتراکنشتر بودند.
از ابتدای هفته بورس تهران درحدود 2 درصد کاهش ارتفاع را ثبت کرده است . علاوه بر ریسکهای سیاسی، رشد سریع شاخص در هفته قبل نیز سبب توقف رشد نماگرهای سهامی شد.در بازار فرابورس نیز نماگرها همچنان روند رو به افتی داشتند.
شاخص کل فرابورس با افت ناچیز ۰.۰۷ درصدی در کانال ۲۴ هزار و ۲۸۰ واحد ماند و شاخص هموزن نیز با کاهش ارتفاع ۰.۵۹ درصدی در کانال ۱۳۷ هزار و ۸۴۷ واحد به کار خود پایان داد. آریا، سامان و سپیدار بیشترین اثر منفی و بپاس، وسپهر و خاور بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص ثبت کردند.
اما در حالی که سمت سبز تابلو نیمه ۵۱ درصدی را از آن خود کرد، ۴۱۶ نماد در محدوده سبز تابلو به کار خود پایان دادند. صفهای فروش به ۵۸ سهم کاهش یافت و بازار در حالی به کار خود پایان داد که ۷۵ سهم قفل صف خرید بودند.
ارزش سفارشهای خرید در پایان معاملات بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود و این در حالی است که ارزش سفارشهای فروش تنها حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بود. در جریان داد و ستدهای امروز مبلغی به میزان ۲۷۷ میلیارد تومان پول حقیقی از معاملات خرد( سهام و حق تقدم) خارج شد.
به این ترتیب در مجموع دو روز خروج پول حقیقی به هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات خرد حقیقی (سهام و حق تقدم) نیز به حدود ۸ هزار میلیارد تومان رسید که البته نسبت به روز گذشته افت ۲۰ درصدی داشت.
برخی تحلیلگران شرایط نوسانی فعلی را تنها نتیجه دست به دست شدن سهام میدانند و افت شاخصها بیشتر از جنس استراحتهای زمانی است. وضعیت در ارزش معاملات و همچنین اوضاع در صفهای خرید و فروش مطلوب است و فروشندهها خریدار دارند.