چرا طلا و نفت ریخت؟
دنیای اقتصاد: مهمترین محرک هفته اول دسامبر برای بازارهای جهانی، آمار اشتغال ایالات متحده آمریکا بود. در روز سهشنبه داده فرصتهای شغلی که بهتر از پیشبینیها بود منتشر شد و انتظار فعالان را برای افزایش داده اشتغال غیرکشاورزی افزایش داد.
به گزارش خبرنگار آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ در روز جمعه داده اشتغال غیرکشاورزی با ۹هزار نفر افزایش نسبت به پیشبینی اقتصاددانان با رقم ۲۲۷هزار نفر منتشر شد.
این در حالی است که طی ماه گذشته آمار داده اشتغال تحت تاثیر از بین رفتن برخی مشاغل فصلی به عدد ۳۶هزار رسیده بود.
میانگین دستمزد ساعتی با ۰.۱افزایش نسبت به پیشبینیها در عدد ۰.۴درصد اعلام شده و تنها ضعف دادههای روز جمعه ایالات متحده، داده بیکاری بود.
در حالی که پیشبینی میشد نرخ بیکاری آمریکا همچون ماه گذشته ۴.۱درصد منتشر شود، آمار بیکاری با ۰.۱افزایش ۴.۲درصد انتشار یافت. همچنین در پی انتشار مثبت داده اشتغال آمریکا، شاخص دلار با افزایش همراه شد و کامودیتیها نیز افت نسبی تجربه کردند.
هفته نوسانی بازارها
طی هفته گذشته بیت کوین موفق شد با رشد ۳.۱۷درصد به سطح ۹۹هزار دلاری برسد. با این اوصاف بین کوین یک بار دیگر برای چندمین مرتبه توانست رتبه اول بیشترین میزان بازدهی هفتگی را از آن خود کند.
شاخص دلار در این هفته با ثبت بازدهی ۰.۱۲درصد توانست همراه با جبران کاهش قیمت ابتدای هفته مثبت متعادلی را نیز تجربه کند. کامودیتیها در این هفته عمدتا با افزایش همراه بودند. نرخ شکر جهانی با رشد ۳.۴۶درصد بیشترین میزان افزایش را به ثبت رساند.
پس از آن متانول و اوره با رشد ۳.۲ و ۱.۶۲درصد در جایگاه دوم و سوم بیشترین رشد هفتگی ایستادند.
طلای جهانی هفته گذشته را با بازدهی منفی به پایان رساند. بهای هر اونس طلا در هفته آغازین دسامبر با کاهش ۰.۷۸درصد به سطح ۲هزار و ۶۳۲دلار نزول یافت. بهای هر بشکه نفت نیز طی هفته گذشته با نزول همراه شد. هر بشکه نفت wti و برنت به ترتیب با افت ۱.۱۸ و ۲.۵درصد به سطح ۶۷ و ۷۱دلار نزول یافت.