رشد قیمت سهام نیز نتوانست مانع از خروج سرمایهها شود
۲۳هفته بورسی برای خریدهای حمایتی
عملکرد بورسیها در صنایع
حقیقیها تنها در روز نخست هفته گذشته در نقش خریدار ظاهر شدند و در باقی روزها موقعیت فروش را حفظ کردند. در این میان نگاهی به عملکرد سهامداران در صنایع فعال بورسی حکایت از جذابیت 13گروه برای سهامداران خرد در کنار خروج این دسته از معاملهگران از 24صنعت در مجموع دادوستدهای هفته منتهی به 13بهمنماه دارد. بانکها در هفتهای که گذشت در صدر لیست خرید حقیقیها جای گرفتند و معاملهگران شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 36میلیارد و 377میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی در زیرمجموعههای بانکی بودند. پس از آن نوبت به صنعت محصولات فلزی رسید تا با خالص خرید 9میلیارد و 826میلیون تومانی حقیقیها همراه شود. در آنسوی بازار اما همچنان گروههای بزرگ با خروج سرمایههای حقیقی مواجه هستند. در اینخصوص میتوان به فلزیها اشاره کرد که در مجموع دادوستدهای هفتگی بورس تهران انتقال سهامی به ارزش 325میلیارد و 687میلیون تومان را از سبد سهامداران خرد به پرتفوی حقوقیها تجربه کرد. پالایشیها نیز در شرایط مشابه با خالص خروج 261میلیارد و 840میلیون تومانی سهامداران خرد مواجه شدند. پتروشیمیها گروه سوم در لیست خروج حقیقیها بودند. این صنعت در هفتهای که گذشت شاهد شاخص تغییر مالکیت سهامی به ارزش 46میلیارد و 425میلیون تومان به سمت حقوقیها بود. سهامداران عمده در هفته موردبررسی مالکیت سهامی به ارزش 32میلیارد تومان از زیرمجموعههای خودرویی را نیز از آن خود کردند.
نگاهی به روزهای هفته
شنبه: نخستین روز هفته برای بورسیها با رشد 41/ 2درصدی شاخصکل آغاز شد. نماگر اصلی تالار شیشهای در این روز تا محدوده یکمیلیون و 258هزار واحد پیشروی کرد تا امید سهامداران به چرخش مسیر بازار تقویت شود. شرایطی که سبب شد تا حقیقیها حضور مثبتی در زمین خرید سهام نشان دهند. در این روز سهامداران خرد خالص خرید 87میلیارد و 566میلیون تومان را رقم زدند که از نخستین روز دیماه سابقه نداشت. در این روز لیست خرید حقیقیها شلوغ شد و 21گروه را دربر گرفت. جالب آنکه چهار گروه بزرگ کامودیتیمحور شاهد خالص خرید مثبت این دسته از بازیگران بورسی بودند. به این ترتیب بیشترین ورود سرمایههای خرد به گروه محصولات شیمیایی به میزان 49میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد و پس از آن نوبت به فلزیها رسید تا شاهد خالص خرید 44میلیارد تومانی حقیقیها باشند. شرکتهای چندرشتهای صنعتی و معدنیها نیز از این روند پیروی کردند و در مجموع میزبان 24میلیارد تومان سرمایه خرد بودند. در آنسوی بازار 12صنعت با خروج حقیقیها مواجه شدند که در صدر آنها پالایشیها شاهد خالص فروش حدود 10میلیارد تومانی حقیقیها بودند و خودروسازان رتبه بعدی را در اختیار گرفتند.
یکشنبه: روند صعودی بورس در دومین روز هفته نیز ادامه پیدا کرد و نماگر اصلی بورس تهران بیش از 2درصد دیگر افزایش ارتفاع داد، با این حال این صعود قیمتها بهنظر فرصتی در اختیار سهامداران زیاندیده برای خروج از گردونه معاملات سهام داد. به این ترتیب روز یکشنبه حقیقیها مجددا فعالیت خود را در سمت فروش افزایش دادند و مالکیت سهامی به ارزش 122میلیارد و 729میلیون تومان را بهدست حقوقیها سپردند. در این روز در مقابل ورود حقیقیها به 10 صنعت، 22 گروه با خروج سرمایههای خرد مواجه شدند. فلزات اساسی و خودروسازان به ترتیب شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 1/ 88 و 1/ 22میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. در ادامه نیز سهامداران خرد تصمیم به نقدکردن بخشی از سهام خود در سه گروه محصولات غذایی، فرآوردههای نفتی و سیمان جمعا به میزان 39میلیارد تومان گرفتند.
دوشنبه: در میانه هفته از میزان رشد نماگرهای بورسی کاسته شد. روز دوشنبه شاخصکل بورس تهران با افزایش 78/ 0درصدی همراه شد و حقیقیها مالکیت 149میلیارد و 994میلیون تومان دیگر از سهام موجود در سبد خود را به حقوقیها واگذار کردند. در این روز دو گروه خودرو و بانک به همراه 14صنعت دیگر به لیست خرید سهامداران خرد وارد شدند. انتشار خبرهایی درخصوص تصمیم برای واگذاری بلوکی بخشی از سهام ایرانخودرو و سایپا از مهمترین دلایل اقبال به سهام خودرویی در روز دوشنبه بود. خبرها اینگونه عنوان میکردند که قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه رد دیونها را در واگذاریها دنبال میکنیم، گفته سازمان خصوصیسازی برنامهای برای واگذاری ۵درصد ایرانخودرو، ۷درصد صندوق بازنشستگی و ۱۷درصد سایپا دارد. به این ترتیب زیرمجموعههای گروه ساخت خودرو قطعات در مجموع شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 5/ 33میلیارد تومان طی دادوستدهای روز دوشنبه در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آنسوی بازار بیشترین خروج سرمایههای خرد از گروههای کامودیتیمحور به ترتیب شامل فرآوردههای نفتی، محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، کانههای فلزی و شرکتهای چندرشتهای صنعتی رقم خورد.
سهشنبه: در چهارمین روز هفته گذشته، رشد شاخصکل بورس تهران به 5/ 0درصد محدود شد و این نماگر برای چهارمینبار در سالجاری به ابرکانال 3/ 1میلیون واحد قدم گذاشت. حقیقیها اما دست از فروش برنداشتند و معاملهگران تالار شیشهای شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 266میلیارد و 332میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. در این روز هم حقیقیها به چند صنعت توجه داشتند و لیست خریدی مشتمل بر 13گروه را انتخاب کردند. در صدر این لیست نیز بانکیها با خالص ورود حدود 55میلیارد تومانی و داروییها با خالص خرید 40میلیارد تومانی حقیقیها قرار داشتند، در مقابل اما 22 صنعت شاهد خروج سهامداران حقیقی بودند.
چهارشنبه: در روز پایانی هفته دماسنج اصلی بورس تهران پر از فراز و فرود حول مرز 3/ 1میلیون واحد، تقریبا به نقطه آغاز روز بازگشت و افتی 72 واحدی را تجربه کرد. در این شرایط سرعت خروج حقیقیها نیز افزایش یافت و خالص فروش این دسته از معاملهگران به 402میلیارد و 205میلیون تومان رسید. با شدتگرفتن خروج سرمایههای خرد در پایان هفته، لیست خرید حقیقیها نیز خلوت شد و تنها 9صنعت را در خود جای داد، در مقابل اما 28 گروه با فشار فروش سهامداران خرد برای خروج مواجه شدند.