اما این موارد در حال‌حاضر مهم‌ترین اثرگذاری خود بر بورس را دارند. از این‌رو با وجود افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، شاخص‌کل بورس اوراق بهادار را به زیر کشانده است به‌طوری که پرونده معاملات بورسی در روزگذشته با ریزش ۲۳‌هزار و ۷۳۰هزار واحدی بسته شد. بر همین اساس آنچه مسلم است تا برطرف‌شدن همه ابهامات موجود وضعیت داد و ستدهای بورسی در همین محدوده‌ها و حتی پایین‌تر خواهد بود.  مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای و اخباری که از خروجی این نشست‌ها منتشر می‌شود کماکان برای بازار بسیار مهم خواهد بود و سمت و سوی بازار را مشخص می‌کند. قیمت ارز به‌عنوان عامل محرک در افت و خیز قیمت سهام، پس از انجام مذاکرات نقش کلیدی در ادامه راه سرمایه‌گذاری ایفا می‌کند. لایحه بودجه ۱۴۰۱و ابعاد هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که قرار است به صنایع تحمیل شود از یک‌سو و از سویی دیگر نرخ حامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های انرژی و اثرگذاری آن بر صنایع مختلف نیز از جمله موارد مهمی است که صنایع بورسی را نسبت به اخبار مذکور وادار به واکنش می‌کند.

این عوامل درحالی مطرح است که همچنان در مورد موضوعات مرتبط با حوزه مالیات صنایع مختلف حرف و حدیث زیاد است. مجموع این عوامل اثرگذار و جزئیات آن در شرایط فعلی نه‌تنها نمی‌تواند کمک چندانی به بازگشت قدرتمندانه بازار کند، حتی می‌تواند به خروج سهامداران حقیقی سرعت دهد و شاهد نمایش قدرت جبهه فروشنده‌‌‌ها در تقابل با خریداران باشیم. شرایط نامطلوب بازار سرمایه با برطرف‌شدن هر‌کدام از ابهامات عنوان‌شده به‌عنوان محرکی مقطعی می‌تواند بازار را به روند تعادلی بازگرداند. بازارسرمایه به این نتیجه رسیده است که گزینه توافق مقطعی در نشست‌های مذاکرات هسته‌ای گزینه‌ای محتمل‌تر نسبت به سایر گزینه‌هاست.

با توجه به این مساله برخی سرمایه‌گذاران با فرض کاهش نرخ دلار از بازار خارج شدند، اما از سوی دیگر و با فرض اینکه بازار سرمایه درصورت توافق هسته‌ای و کاهش اندک قیمت دلار موقتا با ریزش مواجه شود، به‌درستی می‌توان گفت این نوسان منفی، مقطعی خواهد بود.

پیش‌بینی تحلیلگران بازارسرمایه نیز بر این اساس است که در صورت حصول توافق هسته‌ای، سرمایه‌گذاران بورسی از کلیت توافق منتفع خواهند شد و به نفع بورس‌بازان است. گرچه طی‌کردن این پروسه ممکن است چندین‌ماه به طول انجامد اما بازگشت بازار دور از انتظار نخواهد بود.