بورسگرام
طرح بورس اسلامی را آماده کنید
برای مثال روی یکی از این بنرها همراه با عکس محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور، نوشته شده بود: «دولت از سرمایه مردم در بورس حمایت میکند» صحبتی که مربوط به گفتوگویی در حاشیه جلسه هیاتدولت در مهرماه سال گذشته بود که در آن رئیس دفتر رئیسجمهور در برابر این نکته که به گمان برخی، وضعیت فعلی بورس نتیجه دخالت دولت بوده است، توضیح داده بود که «دولت دخالتی در بورس ندارد اما از سرمایه مردم صیانت میکند.» تجمع دیروز به طور گستردهای مورد توجه رسانههای فارسیزبان خارجی قرار گرفت که همواره به دنبال بزرگنمایی مشکلات در ایران هستند. شعارهای تند و تیز معترضان در این تجمع، بنرهایی که در دست داشتند و روی دیوار ساختمان مجلس نصب کرده بودند و البته تغییر مکان تجمعها باعث شده که رسانههای فارسی زبان به طور ویژهای به این تجمع اعتراضی توجه کنند. در شبکه اجتماعی اینستاگرام هم تجمع اعتراضی سهامداران بورس، مورد توجه قرار گرفته بود. جدا از چند صفحهای که اخبار اقتصادی و بورسی را پیگیری میکنند، خیلی از صفحهها اخبار زرد، فیلمهای خندهدار و فیلمهای معترضان را در حال شعار دادن منتشر کرده بودند و طبعا مخاطبان هم این فیلمها را در استوریهای خود بازنشر داده بودند. برای همین دیروز بازار این حرف که ما که از اول گفتیم، حسابی در شبکه اجتماعی اینستاگرام داغ بود و خیلی از کاربران با بازنشر این فیلمها در استوری صفحههای خود روی این موضوع تاکید میکردند که از اول به فامیل و دوست و آشنا گفتند که سرمایههایشان را به بورس نبرند اما گوش ندادند و حالا این وضعیت برایشان پیش آمده است.
یکی دیگر از نکات قابل توجه که دیروز در توییتر و برخی از گروههای پیامرسان تلگرام مورد توجه قرار گرفت، چاپ عکس رئیس دفتر رئیس دولت روی بنرهای معترضان و یادآوری صحبتهای او درباره بورس بود. برخی از فعالان اقتصادی و سیاسی که از گذشته به این مساله میپرداختهاند که چرا رئیس دفتر باید درباره موضوعات تخصصی مثل بورس و اقتصاد صحبت کند، حالا دست پیش را گرفته بودند و به دولت انتقاد میکردند که باید پاسخگوی وضع مردم و خواستههای آنها باشد. به اعتقاد این افراد اگر فردی متخصص درباره بورس صحبت میکرد یا وعدهای میداد اما وعده او محقق نمیشد، میتوانست از عملکرد یا دلایل محقق نشدن این وعده صحبت کند اما رئیس دفتر رئیس جمهور که گفته بود دولت از سرمایه مردم در بورس صیانت میکند، حالا چرا از وعده داده شده توسط خودش دفاع نمیکند؟ چرا به ذکر دلایل محقق نشدن این وعده نمیپردازد؟ چرا دیگر درباره بورس صحبت نمیکند؟ برای همین در مجموع دیروز روزی بود که منتقدان محمود واعظی از او در نوشتهها و صحبتهایشان انتقاد میکردند و روی این مساله مانور میدادند که دولت باید پاسخگوی وعدهها و صحبتهای واعظی باشد.
دیروز زهره الهیان، نماینده مجلس هم در صفحه شخصی خود در توییتر با ذکر نام حسن روحانی و آوردن آدرس صفحه توییتر او، خطاب به رئیس دولت نوشت: «آقای رئیسجمهور؛ اینکه پس از هر بار تاکید دولت مبنی بر حمایت از بورس و بازار سرمایه، اتفاقی عکس آن میافتد نه خوب است نه منطقی. به نظر در سایه این بیتوجهیها و سهلانگاریها عدهای به دنبال مقاصد دیگر هستند.» با انتشار این توییت، برخی از کاربران خطاب به این نماینده مجلس نوشته بودند که بارها نه فقط به ایشان بلکه به تمام نمایندههای مجلس متذکر شدهاند که نه تنها وظیفه آنها بلکه وظیفه هیچ مسوولی صرفا نوشتن توییت انتقادی نیست، بلکه اول باید عمل کنند و با فساد یا تخلف مقابله کنند و بعد به شبکههای اجتماعی بیایند و به دنبالکنندههایشان گزارشی از عملکردشان بدهند. به غیر از این مسائل، یکی دیگر از نکات قابل توجه که نسبت به ماههای پیش در دو روز گذشته به طور بیشتری به چشم آمد، نوشتههایی درباره این مساله بود که بورس با شکلکنونی باید جمع شود. این افراد در روزهای گذشته همچنین خواستهای را برای نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نوشته بودند و دیروز هم تجمع معترضان و توییت زهره الهیان باعث شد که بار دیگر این مساله را در توییتهای خود مطرح کنند. به اعتقاد این افراد نمایندههای مجلس برای دفاع از حقوق مردم و پایمال نشدن سرمایههای آنها و همچنین جمع کردن بساط رانت و فساد در کشور از حالا باید طرحی را درباره ایجاد بورس اسلامی و جمعآوری بورس فعلی با ساختار غربی آماده کنند تا وقتی که دولت بعدی سر کار آمد آن را اجرایی کنند.