عده‌ای دیگر از کاربران صحبت‌های این دسته از کاربران را توهم توطئه می‌دانستند و می‌گفتند باید گذاشت بازار سرمایه خودش راهش را انتخاب کند و برای جلوگیری از شکاف طبقاتی دخالتی در آن نداشته باشیم. اما آنها در یک اتفاق متفق‌القول بودند؛ ارز، سکه و بورس در حال عمیق‌تر کردن شکاف طبقاتی هستند و برای کنایه زدن به یکدیگر از اصطلاح گرگ‌وال‌استریت که اشاره به یک فیلم سینمایی‌ هالیوودی است استفاده می‌کنند. یکی از کاربران به اسم مجید صادقی، در این باره نوشت: «دارا هر روز داراتر و ندار هر روز ندارتر می‌شود. با حرکت سریع بورس به سمت رشد و افزایش قیمت سکه و دلار، اگر دارا باشی می‌توانی، بنشینی زیر کولر و از افزایش دارایی‌هایت لذت ببری. اما اگر ندار باشی، با چک‌کردن قیمت سکه و دلار و... هر لحظه به حس خفقان بیشتری می‌رسی.» کاربر دیگری هم نوشت: «وضعیت بورس غیر از دامن‌زدن به رکود، به شکاف طبقاتی جدی منجر شده است. به‌ازای هر یک واحد پیشی گرفتن نرخ بازده سرمایه (انتظار ۳۰۰ درصدی) از تولید ناخالص ملی (انتظار منفی ۱۰ درصدی)، جریان توزیع ثروت به ضرر نیروی کار و به‌نفع صاحبان سرمایه تغییرات جدی ایجاد خواهد کرد و این اتفاق یعنی گسترش فقر در کشور.» یکی دیگر از کاربران هم با خطاب قرار دادن سهامداران در بورس نوشت: «سقوط بازار سهام فقط به یک تماس تلفنی وابسته است؛ اگر دولت به این موضوع برسد که رشد بیشتر شاخص بورس صلاح نیست فقط در یک‌لحظه همه‌چیز تغییر می‌کند. بنابراین خیلی به نقاشی‌های خودتان از شاخص بورس دل نبندید، گرگ‌های وال‌استریت! مدیریت ریسک را رعایت کنید و همه دارایی‌هایتان را در بورس وارد نکنید.» آزاده پاک‌نژاد هم کاربر دیگری بود که با ترسناک خواندن حضور مردم در بورس، نوشت: «رفتم دفتر پیشخوان دولت و ۶ نفر توی صف بودن که هر ۶ نفر خانم بازنشسته و مسن بودن و داشتن احراز هویت سهام ثبت‌نام می‌کردند. کاش یکی که سر در می‌آورد، بگوید این حجم از حضور خودجوش مردم در بورس تهش ترسناک است یا به نفع اقتصاد؟» رشد عجیب‌وغریب شاخص بورس هم از دیگر موضوعاتی بود که طی روزهای گذشته توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرده بود. خیلی‌ها این افزایش را غیرواقعی می‌دانند و عده‌ای دیگر آن را در مقابل افزایش نرخ ارز و سکه در بازار، طبیعی معرفی می‌کنند. یکی از کاربران توییتر نوشت: «۲ سال پیش شاخص کل بورس تهران زمانی ۹۰ هزار تا بود اما فقط امروز(دوشنبه) ۸۲ هزار واحد رشد کرده است! این موضوع اگر تورم نیست، پس چیست؟!»


مهدی رباطی
مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران

این استدلال که رشد بورس دلیل رشد سکه، دلار و مسکن است از بنیان غلط و بیشتر بهانه‌ای برای تخریب بورس است. اگر در این مدت بورس پیشتاز بازده بوده است، دلیلش این است که ۱- این بازار سال‌ها بسیار ارزان‌تر از بازار ملک بوده است. ۲- نگاه حاکمیت به این بازار تغییر کرده است. البته دلیل تورم افسارگسیخته موجود هم رشد بورس نیست. انفجار تمام بازارها ریشه در ورشکستگی ریال، اقتصاد در شرف احتضار و تحریم‌های سنگین ۱۱ سال گذشته دارد. پس جای علت و معلول را عوض نکنیم.


همایون دارابی
کارشناس بازار سرمایه

بهترین راه توزیع ثروت و ایجاد عدالت اقتصادی، بازار سرمایه است. 5/ 3میلیون نفری که در صندوق دارایکم مشارکت کردند هرکدام ۳میلیون تومان به‌اندازه ۸ماه یارانه مستقیم دریافت کردند. این راه بهتر است یا یارانه مستقیم یا وام یک‌میلیون تومانی کرونا؟


بهنام صمدی
خبرنگار

نکته جالب اینجاست که سکه ۱۰ میلیونی، طلای یک میلیونی، پراید ۹۰ میلیونی، خانه متری ۲۰ میلیون و دلار ۲۲ هزارتومانی باعث شکاف طبقاتی نشده است اما بورس شده است؛ اگر با بورس مشکل دارید شفاف‌تر اعلام کنید. به ارائه آدرس‌های غلط این چنینی نیازی نیست.


سعید درخشانی
تحلیلگر بازار سرمایه

دولت به بانک مرکزی ارز می‌دهد و به جای آن از بانک مرکزی ریال می‌گیرد. یا حتی صندوق ذخیره و... هم چنین کاری را انجام می‌دهد. اما مساله این است که این‌ اقدامات فرقی با چاپ پول ندارد. اگر بانک مرکزی به ارز دسترسی داشته باشد، می‌تواند این ارز را در بازار به‌فروش برساند و دوباره ریال جمع کند ولی وقتی دسترسی نداشته باشد، خروجی‌اش فقط ریال بوده است.