برای مثال یکی از کاربران روز گذشته در توییتر نوشت: «به کارگزاری آگاه زنگ زدم و میگم سایت با تلفن همراه آی‌فون در زمان کاری باز نمی‌شود. آنها هم در پاسخ خیلی صریح گفتند همین‌طور است و حالا ان‌شاالله درست می‌شود.» یا کاربر دیگری درباره قطع و وصل شدن سیستم معاملات نوشت که «خوبی این موضوع این است که صبح تا ظهر نمی‌دانی چی خریدی و چی فروختی و ظهر بعد از پایان بازار، غافلگیر می‌شوی.»

بورس مسکن

یکی دیگر از موضوعاتی که روز گذشته کاربران درباره آن صحبت کردند، بورس مسکن بود. خیلی از این کاربران در نوشته‌هایشان ابراز امیدواری کردند که این موضوع، برخلاف اکثر پروژه‌های کشور، اهداف نهایی آن کاملا متفاوت از اهداف اولیه نشود و البته از این موضوع ابراز نارضایتی کردند که یک گره کور دیگر به مشکلات اقتصاد کشور اضافه نشود.

آموزش بورس

از دیگر موضوعاتی که چند وقتی است، در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود، توصیه‌های برخی از کاربران فعال در بازار بورس و سرمایه به تازه‌واردان در این حوزه است. آنها در طول روز و در زمان فعالیت بازار، به کاربران در نوشته‌هایشان توصیه می‌کنند که هیجانی تصمیم نگیرند. برای مثال یکی از کاربران در این باره روز گذشته نوشت که «بعضی وقت‌ها باید سیستم را خاموش کنید و مشغول فعالیت‌های روزانه غیربورسی خودتون بشید.» در همین رابطه غلامحسن فتحعلی، تحلیلگر بازار سرمایه هم در صفحه شخصی خود نوشت: «سرمایه‌گذاران اگر سهام خود را بر اساس تحلیل و با استراتژی خریداری و صبور باشند و در زمان اصلاح بازار هیجان خود را کنترل و تمام‌وقت خود را صرف نگاه کردن به تابلوی معاملات و خریدوفروش سهام آن‌هم به‌صورت عادت روزانه در بازار سرمایه نکنند، موفق‌تر هستند.» و کاربر دیگری هم نوشت: «باید منتظر ماند تا فرآیند بورس‌آموزی تازه‌واردان بورس یا همان بورس‌اولی‌ها به یک نقطه ثبات برسد و دست‌کم این اصل پایه را بیاموزند که خریدوفروش روزانه در بورس ضروری نیست. گاه باید روزها و بلکه ماه‌ها نه خرید کرد و نه فروخت. آموختن همین نکته، تحولی بزرگ در بورس ایجاد می‌کند.»

مالیات بر عایدی

صحبت‌های محمدرضا پور‌ابراهیمی، نماینده مجلس در صداوسیما درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اظهاراتش درباره اینکه مجلس بنا ندارد تا روی سهام و سپرده‌های بانکی، مالیات وضع کند و همچنین این ادعا که تقویت بازار سرمایه، اولویت مجلس است، از موضوعاتی بود که توسط برخی از کاربران مورد توجه قرار گرفت.

واکنش‌ها به توییت محسن رضایی

یکی از اظهارنظرهایی که روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه کاربران قرار گرفت و حتی سر از اینستاگرام و سایت‌های خبری هم درآورد، توییت محسن رضایی بود. او نوشت که «اگر به توصیه‌های دلسوزان اقتصادی توجه می‌شد و نقدینگی بورس به سوی تولید هدایت می‌شد، تورم لجام گسیخته در ارز و طلا و مسکن پیش نمی‌آمد.» توییت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تا لحظه تنظیم این گزارش بیشتر از هزار بار توسط کاربران پسندیده شد و بیش از ۲۰۰ بار بازنشر شد. یکی از اولین کاربرانی که به این نوشته محسن رضایی واکنش نشان داد، بهنام صمدی، خبرنگار بود. او به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد داد تا برای او کد بورسی بگیرد و او را با ساز و کار بورس آشنا کند. این نوشته بیش از چهارصد بار توسط کاربران لایک شد و نظرات زیادی را به خودش اختصاص داد. کاربرانی هم نوشتند که نقدینگی و سپرده بانکی یا ارز و طلا به چه شکلی قرار است در تولید ورود پیدا کند و از این اظهارنظر انتقاد کردند. حتی برخی هم نوشتند که در کشورهای پیشرفته دنیا بهترین جا برای سرمایه‌گذاری بازار سهام است و سیاستمداران و اقتصاددانان در تلاش هستند که سودآوری بیشتری نصیب این بازار شود، بعد در کشور ما هر شخصی با اظهارنظر درباره این بازار، شرایط را برای سرمایه‌گذاری متلاطم می‌کند. برای مثال یکی از کاربران در قسمت نظرات برای محسن رضایی نوشت: «در یک «اقتصاد سالم» شرکت‌ها با فروش بلوک‌هایی از سهام‌شان در بورس، جذب سرمایه جهت توسعه‌بخشی تولیداتشان انجام می‌دهند.» و البته کاربر دیگری هم نوشت: «اگر نقدینگی به سمت بورس نرود تولید ایجاد خواهد شد و بازده اقتصادی بالاتر می‌رود ولی تورم کنترل نمی‌شود زیرا ریشه تورم در رشد نقدینگی است.»

 

سعید درخشانی

تحلیلگر بازار سرمایه

درآمد مالیاتی دولت در سال ۹۸ از معاملات بورس و معاملات مسکن: درآمد مالیاتی نقل‌وانتقال سهام: حدود 4هزار میلیارد تومان. درآمد مالیاتی نقل‌وانتقال سرقفلی و ملک: حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان. این درحالی است که درآمد مالیاتی دولت از بورس در سال ۹۹ تا امروز برابر با سال ۹۸ است.

 

حسین سلاح‌ورزى

 فعال اقتصادی

عرضه و انتقال سهام دولتی تنها زمانی معنا و ارزش دارد که همراه با انتقال مدیریت باشد. با توجه به استانداردهای ضعیف حاکمیت شرکتی در کشور، انتقال مالکیت سهام دولتی بدون انتقال مدیریت شرکت‌ها، همان اندک پاسخگویی در نظام مدیریت دولتی این شرکت‌ها را هم محو خواهد کرد.

 

شاهین چراغی

عضو شورای بورس

با تاسیس بورس مسکن، دانش، تجربه و تخصص بازار سرمایه در خدمت ذی‌نفعان بخش مسکن قرار می‌گیرد. ۱-تامین مالی انبوه‌سازان، ۲-تسهیل در پیش‌فروش پروژه‌ها، ۳-ثبت شفاف معاملات، ۴-امکان معامله املاک مازاد و 5-طراحی انواع ابزارها برای تامین مسکن مردم و جوانان از اهداف اولیه این بورس است.