شماره روزنامه ۶۰۲۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار بورس کالا - روزنامه شماره ۵۹۰۲

  • ریزش مشتری‏‏‌ شمش فولاد در رینگ فیزیکی

    دنیای اقتصاد: آهن اسفنجی در نیمه دوم سال به‌عنوان مهم‌ترین بازیگر بخش فولاد ظاهر می‌شود، چراکه محدودیت‌های گازی میزان تولید و عرضه آهن اسفنجی را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و از این‌رو فعالیت زنجیره فولاد و به‌خصوص شمش با چالش‏‏‌هایی مواجه می‌شود. بررسی رینگ فیزیکی بورس‌کالا نشان می‌دهد که میزان تقاضا برای شمش فولادی نسبت به هفته گذشته کاهش ۵۳درصدی داشته و قیمت پایه نیز نسبت به هفته گذشته ۱.۵‌درصد افزایش یافته است.
  • سنگ‌‌‌آهن و مس عقب نشستند

    کامودیتی‌‌‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی هفته جاری را در بیم و امید تصمیمات بانک‌های مرکزی آسیایی کاهشی آغاز کردند. این در حالی بود که فقدان‌رشد نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو در نشست هفته قبل باعث شده بود تا این محصولات هفته گذشته (منتهی به‌ روز جمعه ۱۵دسامبر) را افزایشی به پایان برسانند. به گزارش «اکوایران»، محصولات معدنی و فلزی روز دوشنبه ۱۸دسامبر را با افت نرخ آغاز کردند؛ به این ترتیب تا اواسط این روز سنگ‌‌‌آهن عیار ۶۳.۵‌درصد وارداتی به بنادر شمالی چین با ثبت افت نرخ ۰.۳۶درصدی به ۱۳۷دلار به ازای هر تن عقب نشست. در معاملات آتی کامکس آمریکا نیز فلز سرخ تا اواسط این روز کاهش ۰.۶۶درصدی داشت و به ۳.۸۵دلار به ازای هر پوند عقب نشست.
  • شفافیت به عرضه املاک دولت رسید

    نمایندگان مجلس، عرضه املاک مازاد دولت در بورس‌کالا را آغاز یک‌رویه شفاف در حوزه مولدسازی دارایی‌ها عنوان کردند. به اعتقاد آنها، بهره‌گیری از ظرفیت بورس‌کالا که همه اطلاعات و داده‌های آن به صورت شفاف و لحظه‌ای در دسترس عموم قرار دارد، بهترین شیوه برای واگذاری املاک دولت است. معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، در خصوص عرضه املاک مازاد دولت به «کالاخبر» گفت: در حوزه مولدسازی اموال دولت به روش‌های سنتی، شائبه‌هایی وجود داشت که ممکن بود روش عرضه به دور از چشم مردم اتفاق بیفتد، اما عرضه در بورس‌کالا به این شائبه‌ها پایان می‌دهد و نگرانی‌ها در این خصوص از بین می‌رود.
  • استراتژی خرید آتی‌‌‌بازان در هفته گذشته

    در دادوستدهای هفتگی بازار مشتقه بورس‌کالا (۱۷ تا ۲۴ آذر ۱۴۰۲)، ۳۰‌هزار قرارداد آتی و یک‌هزار قرارداد اختیار معامله منعقد شد. بیشترین حجم معاملات در بازار آتی برای گروه زعفران و بازار اختیار معامله برای گروه شمش طلا بود. به گزارش «کالاخبر»، در دادوستدهای هفتگی بازار قراردادهای آتی (۱۷ تا ۲۴ آذر ۱۴۰۲)، ۳۰‌هزار و ۶۹۶قرارداد به ارزش ۲‌هزار و ۸۱۲میلیارد و ۶۵۶میلیون ریال منعقد شد. بیشترین حجم معاملات برای گروه زعفران به میزان ۲۳‌هزار و ۳۹۲قرارداد به ارزش یک‌هزار و ۸۹۵میلیارد و۶۷۳میلیون ریال بود. در معاملات هفتگی قراردادهای آتی روی ۵دارایی زعفران، شمش طلا، صندوق طلا (لوتوس و کهربا)، نقره و پسته بود. در دادوستدهای هفتگی بازار قراردادهای اختیار معامله (۱۷ تا ۲۴ آذر ۱۴۰۲)، یک‌هزار و ۲۰قرارداد به ارزش ۲میلیارد و ۱۲۸میلیون ریال منعقد شد. در این روز بیشترین حجم معاملات برای خرید شمش طلا سررسید اسفند ۱۴۰۲ بود. معاملات هفتگی اختیار معامله، روی سه دارایی شمش طلا، صندوق (چندکالایی، طلا) و زعفران منعقد شد. دادوستدهای اختیار معامله سکه طلا بدون انعقاد قراردادی در هفته گذشته به کار خود پایان داد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر