شماره روزنامه ۶۱۹۸
|

شاخص کالایی «دنیای اقتصاد» شرایط کامودیتی‌ها را بررسی کرد؛

تشدید تنش در منطقه خاورمیانه، تضعیف قدرت اقتصادی چین، کاهش ارزش دلار و افت و خیز نرخ ارز در بازار داخل و محدودیت‌های انرژی مهم‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر بازارهای کالایی در سال۲۰۲۴ به حساب می‌آید. «دنیای اقتصاد» برای سنجش تغییرات قیمتی بازار کالایی شاخصی را معرفی کرده است.

دلایل گرانی محصولات فولادی بررسی شد؛

محصولات زنجیره فولاد به دو علت اصلی در مسیر رشد قیمت قرار گرفته‏‏‌اند. علت نخست مشکل تامین سرمایه در گردش است که در ماه‏‏‌های پایانی سال تشدید می‌شود؛ این موضوع موجب کاهش حجم تولید و عرضه محصول در بازار شده است. علت دوم هم افزایش هزینه‏‏‌ها تحت‌تاثیر افزایش انتظارات تورمی است که در وضعیت کمبود…

    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • دلایل گرانی محصولات فولادی بررسی شد؛

    بی‏‏‌رمقی تولید در پی کمبود برق

    محصولات زنجیره فولاد به دو علت اصلی در مسیر رشد قیمت قرار گرفته‏‏‌اند. علت نخست مشکل تامین سرمایه در گردش است که در ماه‏‏‌های پایانی سال تشدید می‌شود؛ این موضوع موجب کاهش حجم تولید و عرضه محصول در بازار شده است. علت دوم هم افزایش هزینه‏‏‌ها تحت‌تاثیر افزایش انتظارات تورمی است که در وضعیت کمبود تقاضا شرایط صنعت فولاد را بیش از پیش سخت کرده است. محدودیت برق و گاز در صنایع تولیدی در فصل سرما به کاهش تقاضا دامن زده است.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • ۲۰۲۵ زمان بازگشت اقبال به صنایع داخلی؛

    دوگانه ترامپ برای صنایع صادرات‌محور چین

    دنیای اقتصاد: صنایع صادرات‌محور چین در ۲۰۲۴ از رکود در امان ماندند؛ این در حالی بود که صنایع تامین‌کننده نیاز داخلی این کشور با چالش‌های متعددی در این سال مواجه بودند؛ با این وجود با توجه به احتمال افزایش تنش تجاری میان چین و غرب، این احتمال وجود دارد که رویه در سال آینده میلادی تغییر کند و درحالی که وضع تعرفه‌های تجاری کار صنایع صادرات‌محور را دشوار می‌کند، افزایش حمایت‌های دولتی چین از رشد مصرف داخلی زمینه‌ساز بهبود وضعیت صنایع داخلی این کشور شود که در این شرایط صعود شاخص دلار آمریکا مزیتی مهم برای صنایع صادرات‌محور چین باقی می‌ماند.
  • تعداد صندوق‌های طلای فعال بازار به ۱۷صندوق رسید

    خزان ۶‏‏‌روزه صندوق‌های طلا

    در معاملات روز گذشته، صندوق‌های طلا برای ششمین روز متوالی با خروج پول حقیقی همراه شدند. روز گذشته ۹۴میلیارد تومان پول حقیقی از این صندوق‌ها خارج شد تا همچنان فروشندگان دست برتر را در معاملات صندوق‌های طلا داشته باشند.
  • صنعت فولاد در سالی که گذشت

    صنعت فولاد به‌عنوان یکی از پایه‌‌های اصلی توسعه اقتصادی و صنعتی، جایگاه ویژه‌‌ای در تامین نیازهای ساخت‌وساز، خودروسازی، صنایع سنگین و سایر بخش‌‌ها دارد. در سال ۲۰۲۴، این صنعت با تغییرات و چالش‌‌های قابل ‌‌توجهی در سطح جهانی و به‌ویژه در ایران مواجه بوده است که بررسی وضعیت کنونی آن می‌‌تواند چشم‌انداز روشنی از آینده ارائه دهد.
  • روند هفتگی رینگ نقره بازار سرمایه بررسی شد

    عبور حجم مبادلات شمش نقره از مرز ۳۱۱ کیلوگرم

    بررسی روند معاملات هفته گذشته شمش نقره در بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد، در این هفته (از ۹ تا ۱۳دی‌ماه) بیش از ۳۱۱کیلو و ۵۱۱گرم شمش نقره در قالب گواهی سپرده و قرارداد آتی در بورس‌کالا معامله شد. مجموع ارزش این معاملات بیش از ۳۰میلیارد تومان برآورد می‌شود.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • کاهش تقاضای چینی‏‏‌ها بازار فولاد را نزولی کرد؛

    سقوط سنگ‏‏‌آهن به کف قیمتی سه‌ماهه

    بحران در بخش مسکن و مستغلات چین در سال ۲۰۲۴ موجب شد تا میزان تقاضا برای سنگ‏‏‌آهن کاهش یابد و از این‌رو روند قیمتی نزولی را در پیش بگیرد؛ این موضوع در حالی رقم خورد که برنامه‏‏‌های محرک اقتصادی چین موثر نبوده است. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند در سال ۲۰۲۵ با بهبود وضعیت اقتصادی چین و رونق ساخت‌وساز مسکن، حجم واردات سنگ‏‏‌آهن به بالاترین سطح برسد و به ۱۰ تا ۴۰میلیون تن افزایش یابد.
  • روند قیمت طلا در یک‌سال پرتلاطم؛

    طلا از نوسانات ۲۰۲۴ تا چشم‏‏‌انداز ۲۰۲۵

    طلا همواره به‌‌‌عنوان یک دارایی امن در برابر نوسانات اقتصادی و بحران‌ها و نوسانات اقتصادی شناخته می‌شود. در سال ۲۰۲۴، این فلز گرانبها تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌ای از عوامل اقتصادی، سیاسی و مالی جهانی قرار داشت. این عوامل نه‌تنها بر قیمت طلا در سطح جهانی اثر گذاشته‌اند، بلکه در کشور نیز شاهد تغییرات قیمتی قابل‌توجهی بوده‌ایم. در این یادداشت، به تحلیل عملکرد طلا در سال ۲۰۲۴ و پیش‌بینی روند آن در سال ۲۰۲۵، در سطح جهانی و داخلی، پرداخته می‌شود. در ۵۵سال گذشته، طلا به‌عنوان یک دارایی امن در برابر تورم، بحران‌های اقتصادی و تغییرات سیاسی شناخته شده است.