بازار فولاد، شنبه را افزایشی آغاز کرد
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: بازار فولاد نخستین روز معاملاتی خود در هفته جاری را با رشد قیمتها آغاز کرد. براساس این گزارش تا ساعات میانی روز شنبه، فولادسازان خصوصی اعم از فولاد آذربایجان، گیلان، اهواز، فولاد قزوین و شرکتهای تابعه قیمت میلگردهای تولیدی را در اکثر سایزها ۵ تا ۱۰ تومان افزایش دادند، فروشندگان آهن در تهران و شهرستانها نیز نسبت به آخرین قیمت روز چهارشنبه، محصولات خود را با افزایش نرخ به خریداران عرضه کردند. معاملهگران میگویند مبادلات روزانه آهن و فولاد، در روزهای اخیر که نرخها افزایشی است، غالبا به آدرس انبارها انجام میشود و خبری از تقاضای واقعی در بازار نیست؛ چراکه چشم انداز مصرف فولاد در سال آینده در صنایع پایین دستی از قبیل ساختمانسازی و پروژههای عمرانی کماکان در ابهام و تردید است.
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: بازار فولاد نخستین روز معاملاتی خود در هفته جاری را با رشد قیمتها آغاز کرد.
براساس این گزارش تا ساعات میانی روز شنبه، فولادسازان خصوصی اعم از فولاد آذربایجان، گیلان، اهواز، فولاد قزوین و شرکتهای تابعه قیمت میلگردهای تولیدی را در اکثر سایزها ۵ تا ۱۰ تومان افزایش دادند، فروشندگان آهن در تهران و شهرستانها نیز نسبت به آخرین قیمت روز چهارشنبه، محصولات خود را با افزایش نرخ به خریداران عرضه کردند.
معاملهگران میگویند مبادلات روزانه آهن و فولاد، در روزهای اخیر که نرخها افزایشی است، غالبا به آدرس انبارها انجام میشود و خبری از تقاضای واقعی در بازار نیست؛ چراکه چشم انداز مصرف فولاد در سال آینده در صنایع پایین دستی از قبیل ساختمانسازی و پروژههای عمرانی کماکان در ابهام و تردید است.
فعالان بازار معتقدند، در شرایط فعلی ضرورت تعیین برنامه دقیق و مشخص در حوزه رونق بازار مسکن و بالا بردن حجم گردش نقدینگی در این بازار و همینطور تعیین تکلیف تخصیص اعتبارات عمرانی به پروژههای گوناگون و توزیع آن در بین پیمانکاران مهمترین اولویت و نیازی است که اکثر دستاندرکاران بازار برای پیشبینی مسیر آینده قیمتها و تقاضای آهن از سوی این صنایع فولادبر به آن نیاز دارند؛ زیرا در شرایط فعلی که خریدهای روزانه بازار به واسطه تحرکات افزایشی قیمت انواع محصولات فولادی نسبت به گذشته افزایش چشمگیری یافته است، معاملهگران نگران نبود تقاضای واقعی برای خریدهای انباری هستند که هم اکنون آنها به آن مبادرت میورزند.
در این میان رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد نیز با اشاره به موجودی خالی انبارهای آهن فروشان در طول ماههای اخیر گفت: فعالان این صنف از مدتها قبل به دلیل مشکلاتی که با سازمان امور مالیاتی داشتند و همینطور کاهش تقاضا در بازار، هیچ نوع خریدی انجام نداده بودند و ظرفیت یک میلیون تنی انبار آنها خالی بود، اما هماکنون با تحرکات مثبت قیمت، شاهد افزایش تقاضا برای خرید آهن از سوی فروشندگان هستیم. به گفته محمد آزاد: هرچند این روزها انبار آهن فروشان خالی است، اما قطعا طی ۲۰ سال گذشته هیچ گاه ظرفیت انبار تولیدکنندگان فولاد تا این حد اشباع نشده بود.
البته نکته قابل توجه در مورد روند افزایشی قیمتها طی روزهای اخیر این است که بیشترین رشد قیمت آهنآلات مربوط به انواع سایزهای میلگرد است نه تیرآهن؛ چراکه در طول دوران رکود غالبا این تولیدکنندگان میلگرد بودند که با ضرر و مازاد عرضه زیاد محصولات خود دست و پنجه نرم کرده و شدت رکود را بیش از دیگر نوردکاران احساس میکردند، بنابراین تحرکات مثبت قیمت برای راه انداختن معاملات بازار از سوی تولیدکنندگان میلگرد بیش از سایر مقاطعکاران در روزهای اخیر به چشم میخورد.
ارسال نظر