طبق برآورد موسسه آهن و فولاد در سال ۲۰۱۰ رخ خواهد داد:
تحرک و رونق دوباه بازار فولاد
کاهش مصرف از جمله دلایل این اقدام فولادسازان بوده است و پایین آمدن آمار مصرف فولاد در دنیا که به اعتقاد کارشناسان ناشی از کندی اجرای پروژههای عمرانی و در نهایت افت توسعه اقتصادی است، خود گویای بحرانی است که هماکنون جهان را درگیر خود ساخته است.
از این رو موسسه بینالمللی آهن و فولاد در تازهترین گزارش خود از مصرف فولاد در دنیا برای سال جاری کاهش 9درصدی را برآورد کرده است. این درحالی است که در سال 2008 میلادی که نیمیاز آن در رونق و نیمیدیگر رکود را تجربه کرده بود، در نهایت کاهش 4/1درصدی در مصرف فولاد را تجربه کرد. البته این موسسه با خوش بینی به آینده برای سال 2010 رشد مصرفی معادل 2/9درصد را پیشبینی کرده است.
در برآورد این موسسه چین که بزرگترین فولادساز دنیا به شمار میرود و در بحران اخیر نیز تنها با تثبیت رقم تولید در جهان حاضر شد طی سال ۲۰۰۸، ۴۴۲میلیون و ۹۶۴هزار تن فولاد خام مصرف کند که نسبت به سال قبل رشد ۷/۲درصدی را تجربه کرده و برای سال جاری میلادی نیز پیشبینی میشود ۵۲۶میلیون و ۲۴۱هزار تن فولاد مصرف کند که به نسبت سال جاری رشد ۸/۱۸درصدی پیشبینی میشود.
طبق برآوردها چین برای سال 2010 میلادی 552میلیون و 554هزار تن فولاد تولید خواهد کرد که نسبت به سال قبل از آن رشد 5درصدی خواهد داشت. مجموع 27 کشور عضو اتحادیه اروپا نیز در سال 2008 میلادی 181میلیون و 283هزار تن فولاد تولید کردند که نسبت به سال 2007 معادل 7/2درصد کاهش داشت. پیشبینی میشود این کشورها برای سال جاری میلادی 122میلیون و 255هزار تن فولاد مصرف کنند که نسبت به سال 2008، 28درصد کاهش را نشان میدهد، البته طبق برآوردهای موسسه بینالمللی آهن و فولاد 27 کشور عضو اتحادیه اروپا برای سال 2010 از رشد 4/12درصدی در مصرف فولاد بهره خواهند برد. شتاب مصرف در سال 2010 نشان از خوشبینی این موسسه بینالمللی در بهبود بازار فولاد دارد.
کشورهای مشترکالمنافع که عمده فولاد منطقه خاورمیانه را تامین میکنند، در سال ۲۰۰۸، ۴۸میلیون و ۹۴۶هزار تن فولاد مصرف کردند که نسبت به سال قبل افت ۵/۱۳درصدی را تجربه کرده و در سال ۲۰۰۹ نیز پیشبینی میشود این کشورها ۳۳میلیون و ۸۵۲ هزار تن فولاد مصرف کنند که نسبت به سال ۲۰۰۸ حاکی از افت ۸/۳۰درصدی است. برای سال ۲۰۱۰ میلادی نیز طبق برآوردها این کشورها ۲/۸درصد رشد داشته و ۳۶میلیون و ۶۳۸هزار تن فولاد مصرف خواهد کرد.
در خاورمیانه نیز طبق برآوردها برای سال جاری میلادی 38میلیون و 834 هزار تن فولاد مصرف خواهد شد که 16میلیون و 400هزار تن آن مربوط به ایران بوده است و تنها کشوری که در این منطقه رشد مصرفی معادل 1/5درصد برای آن برآورد شده، ایران بوده است.
برای سال ۲۰۱۰ نیز در منطقه خاورمیانه رشد مصرفی معادل ۶/۱۰درصد پیشبینی شده است که ایران با پیشبینی مصرفی معادل ۱۷میلیون و ۷۰۰هزار تن سهمی ۹/۷درصدی در مصرف فولاد منطقه خواهد داشت.
ارسال نظر