پیش‌بینی موسسه بین‌المللی آهن و فولاد از سال ۲۰۰۹

پیش‌بینی کاهش ۱۵ ‌درصدی مصرف ظاهری فولاد دنیا

شماره روزنامه: ۱۷۹۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۰۷۳۶۷ بورس-کالا

آزاده حسینی- مصرف ظاهری فولاد دنیا در سال ۲۰۰۸ میلادی به دلیل رکود این بازار با کاهش ۴/۱درصدی روبه‌رو شد. میزان مصرف فولاد در این سال‌‌ معادل یک‌میلیارد و ۱۹۷‌‌میلیون تن بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۲۰۰۹ با کاهش ۹/۱۴ درصدی روبه‌رو شود و به یک‌میلیارد و ۱۸‌‌میلیون تن برسد.<br>

آزاده حسینی- مصرف ظاهری فولاد دنیا در سال 2008 میلادی به دلیل رکود این بازار با کاهش 4/1درصدی روبه‌رو شد. میزان مصرف فولاد در این سال‌‌ معادل یک‌میلیارد و 197‌‌میلیون تن بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2009 با کاهش 9/14 درصدی روبه‌رو شود و به یک‌میلیارد و 18‌‌میلیون تن برسد.

بر اساس اطلاعاتی که موسسه بین‌المللی آهن و فولاد دنیا منتشر کرده میزان مصرف فولاد در اکثر کشورهای دنیا طی سال ۲۰۰۸ با کاهش مواجه شده است؛ البته این انتظار می‌رود که با تداوم رکود در بازار، مصرف ظاهری در سال ۲۰۰۹ نیز کاهش یابد؛ البته معدود کشورهایی نیز در این بین بودند که پیش‌بینی مصرف آنها در سال ۲۰۰۹ با رشد مواجه بودند؛ از جمله ایران که براساس اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه بین‌المللی آهن و فولاد رقم مصرف ظاهری پیش‌بینی شده در سال ۲۰۰۹ میلادی به میزان ۵/۱۶‌‌میلیون تن مصرف می‌رسد که نسبت به سال قبل از رشد ۸/۵ درصدی برخوردار است. این در حالی است که در سال ۲۰۰۸ مصرف ظاهری فولاد کشورمان با افت ۱/۳‌درصدی مصرف مواجه بوده است. مصرف ظاهری فولاد در کشورمان در سال ۲۰۰۸ معادل ۶/۱۵‌‌میلیون تن در سال اعلام شده که با احتساب ۱۰‌‌میلیون تن فولاد خام تولید شده و ۵/۹‌‌میلیون تن فولاد وارد شده حدود ۹/۳‌‌میلیون تن فولاد در این بین یا صادر شده یا در انبار‌ها موجود است که با احتساب این موضوع که معمولا فولاد خام صادر نمی‌شود، احتمال فرض دوم قوی‌تر می‌شود.
از دیگر کشورهایی که با رشد مصرف روبه‌رو بودند، می‌توان به چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و تایلند اشاره کرد.
چین در سال ۲۰۰۸ معادل ۴۲۵‌‌میلیون تن فولاد مصرف کرده که حاکی از رشد ۹/۲‌درصدی مصرف این کشور بوده؛ البته طبق پیش‌بینی‌ها این رقم در سال ۲۰۰۹ با کاهش ۵‌درصدی به ۴۰۴‌‌میلیون تن می‌رسد. هند در سال ۲۰۰۹ میلادی معادل ۵/۵۳‌‌میلیون تن فولاد مصرف خواهد کرد که حاکی از رشد ۷/۱‌درصدی است. پیش‌بینی مصرف آسیا در سال ۲۰۰۹، ۶۳۷‌‌میلیون تن گزارش شده؛ در حالی‌ که این رقم در سال قبل ۶۹۳‌‌میلیون تن بوده است، همچنین پیش‌بینی مصرف اتحادیه اروپا نیز معادل ۱۲۹‌‌میلیون تن تخمین زده شده که حاکی از افت ۸/۲۸‌درصدی است. رقم مصرف فولاد کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۸ معادل ۱۸۱‌‌میلیون تن اعلام شده است. کشورهای مشترک‌المنافع در سال ۲۰۰۸ معادل ۴۹‌‌میلیون تن بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۲۰۰۹ با کاهش ۱/۲۳‌درصدی به ۳۸‌‌میلیون تن برسد. خاورمیانه نیز در سال ۲۰۰۸ با رشد ۸/۶‌درصدی مصرف ظاهری فولاد مواجه شده است؛ در حالی که به واسطه کاهش حجم خرید کشورهای عربی و افت صنعت ساختمان‌سازی در این مناطق پیش‌بینی IISI این بوده که با کاهش ۵/۷‌درصدی در سال‌جاری مواجه خواهند شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن