چندین سال پیش در اقتصاد دولتی ایران، صنعت نورد گرم و فولاد همیشه در انحصار دولت بود و فرآورده‌های آن در واحدهای تولیدی- صنعتی تولید می‌شد و ...

این انحصار در اوایل دهه ۷۰ برای اولین بار با احداث شرکت فولاد البرز تاکستان توسط حاج حسن مصیب‌زاده شکسته شد و ظرف مدت دو سال کارخانه تولید مقاطع سبک فولادی در استان قزوین و در شهرستان تاکستان با نام فولاد تاکستان و مدیریت حسن مصیب‌زاده راه‌اندازی و به مرحله تولید رسید و تاکنون ادامه دارد. این تجربه موفق با توجه به نیاز مبرم کشور و با هدف کاستن از وابستگی، مدیران این شرکت را بر آن داشت تا دومین واحد بزرگ تولیدی فولادی بخش‌خصوصی را در جنب شرکت قبلی احداث کنند و فاز اول این پروژه با تولید ۱۰۰هزار تن مقاطع سبک فولادی در مهر ماه سال ۱۳۸۰ با نام فولاد البرز تاکستان با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی و وزیر صنایع و معادن به بهره‌برداری رسید و باعث اشتغالزایی و رونق اقتصادی قابل توجهی در منطقه تاکستان شد.
در ادامه با نصب ماشین‌آلات جدید، ظرفیت تولید کارخانه فولاد البرز به 200هزار تن در سال رسیده است. این توفیقات در کنار تلاش و کوشش مجموعه پایان کار نبود. بلکه این شرکت به طور دائم و مستمر به افزایش تولید و بالا بردن سطح تکنولوژی محصولات خود می‌پردازد و در همین راستا فاز دوم و افزایش ظرفیت تولید کارخانه نیز اجرا و عملیات ساخت و احداث سالن‌های تولید و نصب ماشین‌آلات جدید خط تولید نیز پس از اتمام، برای تولید 600هزار تن در سال آینده به بهره‌برداری رسید.
در خرداد ماه سال ۸۶ وزیر کار و امور اجتماعی از مجموعه شرکت بازدید به عمل آورد و باعث دلگرمی مدیران شرکت و کارکنان شد. در همان سفر مصیب‌زاده، مدیرعامل شرکت خبر از راه‌اندازی شرکت ذوب‌آهن گمبرون در بندرعباس داد که برای تولید دومیلیون تن شمش فولادی و ۵۰۰هزار تن مقاطع مورد نیاز منطقه توسط مشاوران شرکت طراحی و در سواحل نیلگون آب‌های خلیج همیشگی فارس و در شهر بندرعباس راه‌اندازی خواهد شد. با احداث این شرکت جدید بیش از یک‌هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
بهره‌برداری از طرح توسعه شرکت فولاد البرز تاکستان و عملیات اجرایی پروژه تولید تیرآهن در این شرکت در مراسمی با حضور دکتر مرتضی تمدن، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت صنایع و معدن و جمعی از مقامات استان قزوین آغاز شد.
برای اجرای طرح توسعه فولاد البرز تاکستان با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰هزار تن انواع میلگرد ساختمانی در وسعتی به مساحت ۱۰۰هزار مترمربع و زیربنای ۱۴۸۰۰متر احداث و به بهره‌برداری رسیده است. بالغ بر ۴۵میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ثابت و ۹۰میلیون دلار هزینه به صورت سرمایه در گردش انجام گرفته است. این واحد تولیدی که به آخرین تکنولوژی روز دنیا مجهز است، همچنین بالغ بر ۳۰میلیون دلار، برای تهیه و نصب ماشین‌آلات خارجی و ۵میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال، برای تهیه و نصب ماشین‌آلات داخلی هزینه در برداشته است که با بهره‌برداری از آن تعداد ۲۰۸ نفر جذب کار شده‌اند.
عملیات اجرایی طرح تولید تیرآهن البرز تاکستان (وابسته به شرکت فولاد البرز تاکستان) که دارای وسعتی به مساحت 20هکتار است و ظرف دو سال آینده با زیربنای 26600 مترمربع احداث و به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید، هزینه‌ای بالغ بر 414میلیارد و 558میلیون ریال به صورت سرمایه‌گذاری ثابت و 180میلیارد ریال به صورت سرمایه در گردش در برخواهد داشت که بهره‌برداری از آن علاوه بر تولید سالانه 300هزار تن انواع تیرآهن در سایزهای 12، 14، 16، 18 و 20 تعداد 300 نفر جذب کار خواهند شد. این واحد تولیدی که با سیستم آنلاین به کشور ایتالیا متصل است، همچنین بالغ بر 15میلیون و 600هزار یورو برای خرید ماشین‌آلات خارجی و49میلیارد و 315میلیون ریال برای خرید ماشین‌آلات داخلی هزینه در برخواهد داشت.
در این مراسم ابتدا حاج‌حسن مصیب‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد البرز تاکستان، ضمن خیرمقدم به میهمانان و تقدیر و تشکر از حضور سبز و صمیمی آنان در مراسم از مساعدت و حمایت‌های تمامی مسوولان کشوری و استانی همچنین از همکاری‌های صمیمانه مدیریت بانک سپه استان قزوین در ارجای طرح توسعه شرکت فولاد البرز قدردانی و برای آنان در پیشبرد صنعت کشور آرزوی موفقیت کرد. مدیرعامل شرکت فولاد البرز تاکستان، همچنین در ادامه سخنان خود به تشریح چگونگی اجرا و راه‌اندازی طرح توسعه شرکت و احداث پروژه تولید تیرآهن البرز پرداخت و پیرامون آن توضیحاتی ارائه کرد.
مهندس سیداحمد نصری، استاندار قزوین نیز در این مراسم و در سخنانی ضمن اظهار خرسندی از آغاز بهره‌برداری و عملیات اجرایی دو طرح مهم صنعتی در شرکت فولاد البرز تاکستان و تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش‌های آقای حاج حسن مصیب‌زاده، مدیرعامل شرکت گفت: آقای مصیب‌زاده که به‌حق یکی از صنعتگران واقعی و زحمتکش کشور و استان است در چند سال اخیر سرمایه‌گذاری بسیار خوبی را در بخش فولاد کشور به انجام رسانده‌اند که نشان از علاقه‌مندی ایشان به رونق بخش فولاد کشور و قطع وابستگی به کشورهای بیگانه است. وی تحول در بخش فولاد کشور توسط بخش‌خصوصی و سرمایه‌گذارانی همچون آقای مصیب‌زاده را در سال‌های اخیر ستوده و افزود: شاید در 20 سال پیش تصور اینکه سرمایه‌گذاری در بخش فولاد کشور توسط بخش خصوصی انجام شود، برای خیلی‌ها امری محال و غیرممکن بود، اما امروز نه تنها شاهد افتتاح طرح‌ها یکی پس از دیگری بوده‌ایم، بلکه شاهد رونق بیشتر در بخش فولاد کشور نیز هستیم که افتتاح طرح توسعه شرکت فولاد البرز تاکستان نیز از جمله این طرح‌های موفق است که در استان قزوین به مرحله بهره‌برداری رسیده است.
وی با یادآوری این نکته که خوشبختانه مردم و بخش خصوصی با اعتماد به نظام مقدس جمهوری اسلامی، تمام توان و تلاش خود را در پیشبرد صنعت کشور در معرض اخلاص گذاشته‌اند، تصریح کرد:
بخش صنایع فولاد کشور که در گذشته کسی جرات سرمایه‌گذاری در آن را نداشت، با مشارکت بخش خصوصی، اکنون به مرحله‌ای رسیده که از رونق بسیار خوبی برخوردار است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه تنها راه‌حل معضل بیکاری، سرمایه‌گذاری است، یادآور شد در سال‌‌های اخیر و در استان قزوین فعالیت خصوصی در زمینه صنعت فولاد بسیار چشمگیر بوده است که اجرای طرح‌‌هایی همچون طرح مربوط به شرکت فولاد البرز تاکستان از طرح‌های موفق بخش صنعت استان قزوین است.
مهندس نصری تاکید کرد: با اجرای این طرح‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام گرفته همچنین طرح‌های در دست اقدام در بخش فولاد، دولت باید تدریجا و به طور کامل از صنعت فولاد کشور خارج شود. استاندار قزوین در ادامه سخنانش از مسوولان سازمان صنایع و معادن به ویژه مهندس آقای علیخانی، رییس این سازمان و سایر بانک‌ها در حمایت از سرمایه‌گذاران نیز تقدیر و تشکر کرد.
سپس دکتر مرتضی تمدن، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت صنایع و معادن به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به اجرای طرح توسعه در شرکت فولاد البرز تاکستان و آغاز طرح جدید در این شرکت از همت، توان و تلاش‌های صورت گرفته توسط آقای مصیب‌زاده، مدیرعامل شرکت تقدیر و تشکر کرد و با بیان اینکه آقای مصیب‌زاده از پیشکسوتان صنعت فولاد کشور هستند، افزود: کاری که ایشان انجام داده‌اند حقیقتا کاری است که به عنوان یک جهاد اولی و در مسیر پیشبرد صنعت فولاد کشور محسوب می‌شود. وی با تاکید بر اینکه هر فردی حتی اگر یک فرصت شغلی در کشور ایجاد کند، جزو انسان‌هایی
محسوب می‌شود که با ایثار و از خودگذشتگی وارد این عرصه شده‌اند، افزود: باید بر دستان این‌گونه استان‌ها بوسه زد و قدر آنها را دانست. دکتر تمدن در این باره اظهار داشت: بنده صمیمانه از طرف خودم وزیر محترم صنایع و معادن از آقای مصیب‌زاده و صنعتگرانی که امروز در خدمتشان بودیم، تقدیر و تشکر می‌کنم.