آموزش تحلیل تکنیکال
چنگال اندرو
در ادامه سلسله مباحث آموزش تحلیل تکنیکال، در این جلسه به معرفی یکی دیگر از ابزار پرکاربرد تحلیل تکنیکال به نام چنگال اندرو(Andrew’s Pitchfork) خواهیم پرداخت.چنگال اندرو یکی از ابزاری است که توسط دکتر آلن اندروز به دنیای معاملات معرفی شده است و کاربردهای متنوعی دارد.
در ادامه سلسله مباحث آموزش تحلیل تکنیکال، در این جلسه به معرفی یکی دیگر از ابزار پرکاربرد تحلیل تکنیکال به نام چنگال اندرو(Andrew's Pitchfork) خواهیم پرداخت.چنگال اندرو یکی از ابزاری است که توسط دکتر آلن اندروز به دنیای معاملات معرفی شده است و کاربردهای متنوعی دارد.
طریقه رسم چنگال اندرو:
برای رسم چنگال اندرو احتیاج به سه نقطه پیوت میباشد. مفهوم پیوتها در جلسات اولیه سلسله مباحث آموزشی به صورت کامل تشریح شده است. به منظور یک یادآوری کلی باید اشاره کنیم که پیوتها نقاطی هستند که در آنها شاهد چرخش بازار هستیم. برای رسم چنگال اندرو سه پیوت مورد نظر باید یکی از دو حالت زیر را داشته باشند.
سقف - کف - سقف
کف - سقف -کف
عموما بهتر است برای رسم چنگال از پیوتهای ماژور استفاده شود. (نقاطی که در آنها چرخش اصلی صورت میگیرد). نحوه رسم چنگال نیز به این صورت است که پیوت دوم و سوم را به هم متصل کرده و از نقطه پیوت اول خطی رسم میکنیم که از نقطه میانی خط واصل پیوت دوم و سوم عبور نماید. برای مثال به شکل زیر که نحوه رسم چنگال بین سه پیوت کف-سقف-کف را نمایش میدهد توجه کنید:
همانطور که در این شکل دیده میشود از اولین پیوت یعنی نقطه A که یک کف میباشد به نقطه میانی خط و اصل B و C خطی رسم شده که پایه چنگال را تشکیل میدهد و به آن خط میانی یا median line گفته میشود. پس از این، از دو نقطه B و C خطوطی به موازات خط میانی رسم میشود تا چنگال به صورت کامل شکل بگیرد. شکل زیر به طریق مشابه روش رسم چنگال برای سه پیوت به شکل سقف-کف-سقف را نشان میدهد.
توجه کنید که ترتیب سقفها و کفهایی که برای رسم چنگال به آن اشاره شد از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که این توالی رعایت نشود نحوه رسم چنگال صحیح نخواهد بود. از طرف دیگر باید توجه داشت که در هنگام رسم اولیه چنگال، قیمت نباید از خطوط بالا و پایین چنگال که به موازات خط میانی رسم شده اند عبور کرده باشد.
چگونه از چنگال اندرو در معاملات خود استفاده نماییم؟
همانطور که در توضیح نحوه رسم چنگال اندرو اشاره شد خط میانی چنگال (median line) از اهمیت خاصی برخوردار است. عموما وقتی با استفاده از سه پیوت اقدام به رسم چنگال میکنیم و قیمت از آخرین پیوت شروع به حرکت میکند تا حد زیادی تمایل برای رسیدن به خط میانی چنگال وجود دارد. برای مثال به شکل زیر که مربوط به نمودار قیمتی سهم سرمایه گذاری توکا فولاد با نماد وتوکا میباشد توجه کنید:
مشاهده میکنیم که یک چنگال با استفاده از سه پیوت سقف-کف-سقف رسم شده است. همانطور که میبینیم قیمت پس از اصلاح از سومین پیوت یعنی سقف با افت همراه شده و تا خط میانی چنگال نزول نموده است.
در جلسات آتی به ادامه بحث در مورد مبحث مهم چنگال اندرو خواهیم پرداخت. در صورتی که در مورد مباحث مطرح شده سوال یا نظر خاصی داشتید میتوانید با ایمیل parmaghan@yahoo.com در میان بگذارید.
ارسال نظر