در گام اول، بعد از پذیرش شمش‌‌‌های نقره از سوی دارندگان آن در انبارهای بورسی، بر اساس استانداردها و ضوابط تعیین‌شده از سوی بورس‌کالا، گواهی سپرده شمش نقره برای عموم مردم در بازار سرمایه و از طریق بورس‌کالا، قابل معامله خواهد شد. روز گذشته، بورس‌کالا اعلام کرد، بعد از راه‌‌‌اندازی گواهی سپرده نقره در بازار مالی بورس‌کالا، در گام دوم، مشتقات نقره به‌منظور انجام معاملات آتی نقره، آپشن نقره و صندوق‌های کالایی اجرایی خواهد شد و برای سرمایه‌گذاران قابل دسترسی و معامله می‌شود.

یک کارشناس بازار سرمایه روز گذشته در گفت‌وگو با کالا‌‌‌خبر در این زمینه گفت: راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در روزهای آینده خبر خوبی برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان است، زیرا شمش نقره مانند شمش طلا یک فلز گرانبهای جذاب بوده و در صنایع مختلف هم کاربرد‌های قابل‌توجهی دارد. بنابراین شمش نقره به عنوان دارایی ارزشمند می‌تواند بخشی از سرمایه‌ها را به سمت خود جذب کند. احمد بیات به مزایای گواهی سپرده شمش نقره اشاره کرد و گفت: ابزار گواهی سپرده کالایی قبلا توسط فعالان بورس‌کالا تجربه شده و کسانی که در گذشته گواهی سپرده شمش طلا و سکه طلا و... معامله می‌کردند با مزایای این ابزار به‌خوبی آشنا هستند. به گفته بیات، همه سرمایه‌گذاران با خیال راحت از عیار و اصالت کالایی که در انبار بورس‌کالا پذیرش می‌شود، اقدام به معامله گواهی سپرده کالایی می‌کنند. بنابراین انبار مطمئن بورس‌کالا می‌تواند این نوید را به سرمایه‌گذاران بدهد که هیچ‌گونه نگرانی از نظر سرقت و تقلبی بودن یا کیفیت پایین کالا نداشته باشند.

وی ادامه داد: هزینه اندک معاملات، از مزیت‌های دیگر این بازار در مقابل معاملاتی است که خارج از بورس در حال انجام است. ضمن اینکه برای تولیدکنندگان نقره نیز بازار جدیدی ایجاد می‌شود که موجب توسعه کسب‌وکار و فعالیت تولیدی آنها از نظر کمی و کیفی خواهد شد. وی اضافه کرد: انبار بورس‌کالا، کالاهایی را پذیرش می‌کند که از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار باشند؛ بنابراین تولیدکنندگان به این سمت سوق پیدا می‌کنند که کالای با کیفیت‌تر تولید و عرضه کنند. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: پس از راه‌اندازی گواهی سپرده شمش نقره، گام بعدی، راه‌اندازی مشتقات نقره است، به طوری که از این پس معاملات آتی نقره، آپشن نقره و صندوق‌های کالایی مبتنی بر نقره راه‌اندازی می‌شود که با استفاده از این ابزارها، سبد سرمایه‌گذاری افراد متنوع‌تر می‌شود و مشارکت عامه مردم در تولید نیز محقق می‌شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در روزهای اخیر انبارهای بورسی برای پذیرش شمش‌‌‌های نقره بازگشایی شد. آن‌طور که بورس‌کالا در اطلاعیه‌‌‌های خود اعلام کرد، شمش‌‌‌های مزبور که وزن تمامی آنها یک‌کیلوگرم است، با رعایت استاندارد‌‌‌های مربوط در عیار ۹۹۹.۹ بوده و نام و نشان تجاری تولیدکننده و شناسه شمش بر روی آنها حک شده است.

همه شمش‌‌‌های ورودی به خزانه با استفاده از دستگاه XRF مورد ارزیابی قرار می‌‌‌گیرند. براساس اعلام بورس‌کالا بعد از انجام مراحل مربوط به پذیرش و سپرده‌‌‌گذاری میزان مطلوب شمش نقره در خزانه، نماد معاملاتی مربوط گشایش یافته و آماده معامله خواهد بود. هر گواهی سپرده کالایی معادل یک‌گرم از شمش نقره یک‌کیلوگرمی با عیار ۹۹۹.۹ است، بنابراین هر شمش نقره معادل ‌هزار گواهی سپرده کالایی است. تمامی آحاد جامعه می‌‌‌توانند با اخذ کد بازار مالی بورس‌کالای ایران، بدون هیچ‌گونه محدودیتی در این بازار مشارکت کنند. بر اساس قانون، معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره از شمول مالیات ارزش‌افزوده معاف است و صرفا خریدارانی که قصد تحویل شمش نقره از انبار‌‌‌های پذیرش‌شده بورس را داشته باشند، مکلف به پرداخت مالیات ارزش‌افزوده بر اساس قیمت اعلامیه خرید خود به سازمان امور مالیاتی هستند.