به گزارش اینپیا، جعفرزاده، نایب‌رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران درباره تاثیر سیاست‌های ترامپ بر آینده صنعت پلیمر در ایران با بیان اینکه در این‌باره باید چهار وجه را درنظر گرفت، گفت: وجه اول در مورد بازار داخلی صنعت پلیمر است که این بازار در صورتی‌که با سیاست‌های انقباضی دولت مواجه شود و همچنین درآمد سرانه جامعه کاهش پیدا کند، در بخش‌هایی دچار رکود خواهدشد. این بخش‌ها شامل محصولات غیر‌مرتبط با نیازهای اساسی است؛ در واقع صنعت پلاستیک به دلیل طیف وسیعی از محصولات تاثیرات زیادی را خواهد گرفت. در بخش‌هایی که محصولات این صنعت مرتبط با کالاهای پست (کالای پست یک تعریف علمی اقتصادی است و توهین به محصولی نیست) مصرف آن افزایش می‌‌‌‌‌‌‌یابد. فرض کنید کسی که تا به امروز فقط بشقاب اروپایی می‌خرید الان به بشقاب ملامین تمایل می‌‌‌‌‌‌‌یابد، اما در مقابل کالاهایی که لوکس هستند مصرف آنها کاهشی می‌شود. وی افزود: وجه دوم در مورد بازارهای صادراتی است. در این بازارها اگر دولت سیاست منطقی در مورد نرخ ارز بازگشتی صادرکنندگان داشته‌باشد و این انگیزه برای تولیدکنندگان ایجاد شود که بخشی از بازار داخلی را که از دست می‌دهند، بتوانند با صادرات به‌دست آورند نه‌تنها دچار خسارت نمی‌شوند بلکه اقدام به توسعه زیرساخت‌ها و افزایش تولید نیز خواهند کرد.

این فعال صنعتی تصریح کرد: وجه سوم واردات مواد اولیه است، در صورتی‌که دولت این جمله را بپذیرد که واردکننده مواد اولیه در خدمت صنعت و مدافع آن در مقابل تحریم است و برخلاف واردکنندگان کالاهای تمام‌شده ارز کشور را به هدر نمی‌دهد، بلکه اولین حلقه ایجاد ارزش‌افزوده است، واردکنندگان بخش‌خصوصی می‌توانند تعادل قیمتی را ایجاد کرده و با افزایش عرضه، تقاضا را مدیریت کنند. شاید این موضوع ساده باشد، اما بارها این مورد تکرار‌شده و امیدوارم که این‌بار با تعامل با دولت بتوانیم این مفهوم را شفاف کنیم.

جعفرزاده افزود: وجه چهارم مدیریت ارزی کشور است. ما دو نوع تقاضا برای ارز داریم؛ تقاضای مصرفی و تقاضای سرمایه‌ای. تقاضای مصرفی نیز همان‌طور که گفته شد به دو بخش مورد‌نیاز برای مواد اولیه (که شامل تمامی مواد اولیه، از ارز مورد‌نیاز برای مواد اولیه صنعت تا ارز مورد‌نیاز برای حمل‌و نقل، بیمه و...) و ارز مورد‌نیاز برای واردات کالاهای ساخته شده‌است. دولت اولویت اول تامین ارز را باید برای تامین مواد اولیه و غذا و دارو بگذارد. نایب‌رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در پایان افزود: ما صنعتگر هستیم و سیاستمدار نیستیم، صنعت مانند بچه‌‌‌‌‌‌‌ای است که باید بزرگ شود، وظیفه ما بزرگ‌کردن این بچه است. این بچه باید همیشه رشد کند و ما باید تلاش کنیم که رشد آن را محقق کنیم. این بچه در مدرسه‌‌‌‌‌‌‌ای درس می‌خواند که بچه‌‌‌‌‌‌‌های کشورهای همسایه نیز درس می‌خوانند، اگر ضعیف شود آنها سبقت می‌گیرند و سهمی از آینده نخواهد داشت. این رشد به تنهایی دست ما نیست بلکه سیاست‌های دولت است که تاثیر اجتناب‌ناپذیری در آن خواهدداشت. ما یک‌بار آمدن ترامپ را تجربه کرده‌ایم، امیدوارم این‌بار دولت با تعامل با بخش‌خصوصی بتواند شرایط بهتری را نسبت به دفعه قبل رقم بزند.