سنگ‌‌‌بنایی برای اقدامات اکتشافی در کشور

در مراسم رونمایی از سامانه اطلاعات یکپارچه مکان‌مبنای ایمیدرو، معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: گردآوری داده‌‌‌های اکتشافی معادن در قالب یک سامانه، می‌‌‌تواند سنگ‌‌‌بنایی برای اقدامات اکتشافی در کشور قرار گیرد. بنابراین رونمایی از این سامانه را به فال نیک می‌‌‌گیریم و بسیار مشتاق هستیم که شاهد ارتقای اکتشافات بیشتر در کشور باشیم. رضا محتشمی‌‌‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: در کشور ۴‌هزار پروانه اکتشافی داریم که داده‌‌‌های باارزشی به ما ارائه می‌دهند. باید بتوان این داده‌‌‌ها را تولید و قابل ارائه کرد که امیدواریم این سامانه بتواند این کار را به‌درستی انجام دهد. در حقیقت این سامانه می‌‌‌تواند به‌عنوان زیرساخت ملی اطلاعات در حوزه اکتشافات معدنی به‌‌‌شمار رود و سبب ارتقای سیاستگذاری‌‌‌ها در این زمینه شود. وی افزود: باید در حوزه معدن، شاهد اکتشافات بیشتر باشیم و با جمع‌‌‌آوری داده‌‌‌ها و ارتقای این سامانه، بتوانیم گام‌‌‌های بلندی در این حوزه برداریم.

سامانه‌‌‌ای برای تسهیل‌‌‌ فعالیت‌‌‌های اکتشافی معادن

در این مراسم، رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: سامانه اطلاعات یکپارچه مکان‌مبنای ایمیدرو، ابزاری در جهت توسعه فعالیت‌‌‌های اکتشافی و جبران عقب‌‌‌ماندگی‌‌‌های این بخش است. محمدرضا موثقی‌‌‌نیا در ادامه خاطرنشان کرد:‌‌‌ یکی از نتایج اولیه این سامانه، اجرای سیاست‌‌‌های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در جهت شفاف‌‌‌سازی داده‌‌‌ها و اطلاعات اکتشافی است.وی با بیان اینکه رونمایی از این سامانه در ردیف برنامه‌‌‌های ۱۰۰هفته‌‌‌ای سازمان ایمیدرو جای داشت، تصریح کرد: اشتراک‌‌‌گذاری این داده‌‌‌ها و نتایج حاصل از آن که در سامانه فوق وجود دارد، گامی در جهت ارائه اطلاعات برای ذی‌نفعان حوزه اکتشاف خواهد بود.  معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تاکید کرد: سرعت‌‌‌دهی به فعالیت‌‌‌های بخش اکتشاف و تحلیل داده‌‌‌ها براساس این سامانه، جبران کسری‌‌‌هایی است که طی سالیان گذشته ایجاد شده بود.

موثقی‌‌‌نیا با اشاره به اینکه اکنون نسخه اول سامانه رونمایی شده است، تصریح کرد: با توجه به امکانات و توانمندی‌‌‌هایی که سازمان ایمیدرو و طراحان و مشاوران توانمند آن طراحی کرده‌‌‌اند، امکان برطرف کردن مشکلات احتمالی و به‌‌‌روزرسانی نسخه فعلی وجود دارد و این اصلاح و ارتقا جزو ویژگی‌‌‌های این سامانه به شمار می‌رود. وی افزود: دسته‌‌‌بندی اطلاعات، تهیه گزارش و تحلیل داده‌‌‌های اکتشافی در یک سیستم یکپارچه، مسیری برای توسعه روزافزون بخش معدن و صنایع معدنی به شمار می‌‌‌آید. در این جلسه رونمایی، رضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران هم عنوان کرد: اگر بانک اطلاعات نداشته باشیم، نمی‌‌‌توانیم اقدامات درستی انجام دهیم. در حوزه معدن، مدیریت در زمان و هزینه می‌‌‌تواند ما را به نتایج مطلوبی برساند که این سامانه می‌‌‌تواند در این راستا بسیار اثربخش باشد. البته باید برای این اطلاعات، موضوع آسیب‌‌‌پذیری را نیز در نظر گرفت و از داده‌‌‌های این سامانه مراقبت به عمل آورد.