رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورسکالای ایران عنوان کرد
منتظر افزایش ظرفیت خزانههای بانکی شمش طلا باشید
به گزارش «کالاخبر»، رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورسکالای ایران با بیان مطلب فوق در خصوص استقبال عرضهکنندگان شمش طلا و افزایش تعداد و ظرفیت خزانهها گفت: بازار معاملات گواهی سپرده شمش طلا تنها بازار رسمی طلا در کشور است که در آن «طلا» در قالب اوراق بهادار گواهی سپرده کالایی معامله میشود.
محبوبه اسکندری افزود: به این منظور عرضهکنندگان، شمشهای طلای خود را در خزانههای پذیرششده بورسکالا با رعایت ترتیبات مشخص هر خزانه، اعم از توزین، نمونهبرداری، ارزیابی و در نهایت تطبیق با استانداردهای موجود، سپردهگذاری میکنند.
وی یادآور شد: بازار در ابتدا با ظرفیت ۳تنی خزانه بانک ملت راهاندازی شد و همین میزان شمش طلا در خزانه سپردهگذاری و معاملات آغاز شد و خوشبختانه با استقبال مناسبی که در بازار بهویژه از سوی واردکنندگان و تولیدکنندگان شمش طلا صورت گرفت، ظرفیت ایجادشده پاسخگوی تقاضای موجود نبود و در نتیجه اقدامات توسعهای در جهت افزایش ظرفیت خزانه شمش طلا انجام شد.
اسکندری عنوان کرد: به این ترتیب ظرفیت خزانه بانک ملت طی دو مرحله از ۳تن به ۳.۳تن و در نهایت به ۳.۸تن افزایش یافت. خزانه بانک صادرات نیز با ظرفیت ۵۰۰کیلوگرم پذیرش شد که این بانک نیز جهت افزایش ظرفیت به ۲.۵تن درخواست ارائه کرده است. به گفته رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورسکالای ایران، در این حوزه بانک سپه نیز متقاضی پذیرش خزانه شمش طلا در بورسکالاست و اقدامات پذیرش این خزانه نیز با ظرفیت ۵۰۰کیلوگرم در حال اتمام است. اسکندری عنوان کرد: بنابراین کلیه واردکنندگان شمش طلا و نیز تولیدکنندگان این حوزه میتوانند از طریق مذاکره با خزانههای بانکی پذیرششده در بورسکالا و انعقاد قرارداد با آنها، از ظرفیت ایجادشده بهره برده و با سپردهگذاری شمشهای طلا در این خزانهها، اقدام به فروش در بازار گواهی سپرده کالایی کنند. همچنین شمشهای طلای یککیلوگرمی با حداقل عیار ۹۹۵ در این خزانهها قابل پذیرش خواهند بود.
براساس این گزارش، معاملات گواهی سپرده شمش طلا از اسفند ۱۴۰۱ در بورسکالای ایران راهاندازی شد و جذابیت این معاملات و استقبال بالای سرمایهگذاران از آن موجب شد تا از اسفند ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۱.۸تن طلا به ارزش ۵.۹همت مورد معامله قرار گیرد. حجم معاملهشده شمش طلا در بازار گواهی سپرده، معادل بیش از ۲۴۰هزار قطعه سکه است و به این ترتیب بازار گواهی شمش از ورود تقاضای بالای خرید طلا به بازار آزاد جلوگیری کرده است. امکان پوشش ریسک ناشی از نوسان قیمت ارز و اونس جهانی، معافیت مالیاتی، استفاده به عنوان یک سپر تورمی، مالکیت طلا بدون نیاز به نگهداری فیزیکی، نقدشوندگی بالا، پایین بودن کارمزد معاملات، قابلیت خرید و فروش به صورت برخط، اطمینان از اصالت و استاندارد شمشهای قابل معامله و از بین رفتن ریسکهای ناشی از سرقت و تقلبی بودن سکه فیزیکی و از همه مهمتر، امکان سرمایهگذاری با سرمایه اندک از مهمترین مزایای این بازار است.