غلبه سیگنالهای کاهشی در بازار آهن و فولاد با حمایت بزرگترین اقتصاد کالامحور جهانی
مهار بهای سنگآهن با سرکوب دولت چین؟
به گزارش «اکوایران»، روند کاهش نرخ سنگآهن که از هفته پایانی ماه مارس آغاز شده بود، در هفته جاری نیز ادامه یافت، به نحوی که این محصول بخشی از ارزش خود را ظرف دوروز ابتدایی هفته یعنی دوشنبه و سهشنبه سوم و چهارم آوریل نیز از دست داد. گفته میشود عزم دولت چین برای کنترل بهای سنگآهن مهمترین دلیل عقبنشینی قیمتی این محصول است. به گزارش رویترز، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) روز دوشنبه سوم آوریل با چند شرکت معاملهگر سنگآهن در بازار آتی ملاقات و در خصوص راهکارهای جلوگیری از رشد بهای این محصول مذاکره کرد.
چین بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده شمش و محصولات فولادی دنیاست. بخش عمدهای از نیاز این کشور به سنگآهن بهعنوان خوراک اصلی واحدهای فولادی این کشور از طریق واردات تامین میشود، بهنحوی که بزرگترین مقصد سنگآهن صادراتی دنیاست. در شرایطی که فولادسازان چینی ظرف ماههای گذشته همواره با کاهش حاشیه سود به دلیل افت نرخ محصولات تولیدی و در عین حال عدمکاهش بهای مواد اولیه روبهرو بودهاند، دولت چین مجددا درصدد برآمده است با سرکوب بهای سنگآهن مانع زیان بیشتر فولادسازان این کشور شود.
پی هائو، تحلیلگر ارشد مستقر در شانگهای از شرکت کارگزاری بینالمللی FIS، گفت: در شرایط کنونی بازارهای سنگآهن تحتتاثیر سرکوب قیمتی دولت چین و جلوگیری از خریدهای سفتهبازان در این بازار تحتتاثیر قرار گرفتهاند و از رونق این بازار کاسته شده است.البته دولت چین در هفتههای قبل طی چند مرحله هشدارهای متعددی در خصوص مقابله با خریدهای سفتهبازان در این بازار و احتکار سنگآهن داده و این اقدامات را عامل رشد قیمتی در این بازار عنوان کرده بود.در عین حال، پیشبینی هواشناسی از کاهش شدید هوا و بروز بارانهای شدید در چین خبر میدهد.
این موضوع مانع فعالیت ساختوساز در چین شده و با تضعیف تقاضا برای محصولات فولادی نهایی، سیگنالی کاهشی برای بازار سنگآهن به همراه خواهد داشت. بهشکل معمول از اواسط تابستان بارش بارانهای موسمی در چین آغاز و از این تاریخ برای حدود دوماه فعالیت ساختوساز در چین محدود میشود؛ اما پیشبینیهای هواشناسی از بروز موج جدید بارشی در چین در ابتدای بهار خبر میدهد.بهای سنگآهن وارداتی به بنادر شمالی چین روز دوشنبه سوم مارس با ثبت کاهش روزانه ۹۶/ ۳دلاری به ۱۲۲دلار و ۴۵سنت رسید. این روند کاهش نرخ در ساعات ابتدایی بازگشایی بازارها در جنوب شرق آسیا ظرف روز سهشنبه چهارم مارس نیز ادامهدار شد.