بورس ارز
کاهش کارآیی بورس ارز با اعمال محدودیت معاملاتی
راهاندازی بورس ارز به طور حتم به کمک اقتصاد خواهد آمد و میتواند به سایر بازارها قیمت رسمی ارائه کند. اما اگر برای معاملات آن محدودیتی وجود داشته باشد و بورس ارز تنها بخشی از معاملات ارزی را پوشش دهد، نمیتوان قیمتهای آن را واقعی دانست و از آن در تعیین نرخ مرجع ارز استفاده کرد. اخبار و شایعات اعم از مثبت یا منفی در زمره ابزارهایی به شمار میآیند که به سرمایه گذاران برای اتخاذ یک تصمیم اقتصادی با بالاترین درجه اتکا و اطمینان کمک میکنند.
علی سنگینیان، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین در خصوص این موضوع در گفتوگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار کرد: اتفاقی که در حال حاضر در بورس شاهد آن هستیم، حجم بالای اطلاعات مالی در مقابل فرصتهای سرمایهگذاری محدود است. در نتیجه نمیتوان در کمترین زمان بهترین تحلیل را از یک فرصت سرمایهگذاری ارائه کرد.
وی بورس ارز را به عنوان یک بازار رسمی جایگزین برای بازار غیر رسمی آن عنوان کرد و افزود: راهاندازی این بازار به طور حتم به کمک اقتصاد خواهد آمد و میتواند به سایر بازارها قیمت رسمی ارائه کند. اما اگر برای معاملات آن محدودیتی وجود داشته باشد و بورس ارز تنها بخشی از معاملات ارزی را پوشش دهد، نمیتوان قیمتهای آن را واقعی دانست و از آن در تعیین نرخ مرجع ارز استفاده کرد.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه سخنان خود با تاکید بر اینکه باید دید مسوولان نسبت به این بازار کلیتر باشد، خاطر نشان کرد: نباید نحوه انجام معاملات ارز در آن تنها به صادرکننده و واردکننده محدود شود. به این ترتیب هرچه در ساختار اولیه این بازار این محدودیتها وجود داشته باشد کارآیی آن را برای تعیین نرخها کاهش میدهد.
معاملات گواهی ارزی در بورس هیچگونه مشکل شرعی ندارد
دبیر کمیتـه فقهی سازمان بورس با بیان اینکـه معاملات گواهی ارزی در بورس ازنظر فقهی و شرعی هیچگونه مشکلی ندارد، تصریح کرد: درحقیقت معاملات گواهی ارزی، معامله نقدی بازار ارز است، زیرا آنچه در بورس خرید و فروش میشود، در واقع سنـد ارز موجود در بانکها یا صرافیهای معتبر است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، حجتالاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان افزود: معاملات گواهی ارزی یکی از ابزارهای جدید و موثر است که بهزودی با مشارکت بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار در بازار سرمایه راهاندازی میشود.
وی درخصوص سازوکار معاملات گواهی ارز در بازار سرمایه اظهار کرد: فروش گواهی ارز درحقیقت به معنای فروش ارزهای موجود در بانک یا صرافی معتبر است، به این صورت که خریداران ارز که واردکنندگان کالا هستند، ابتدا معادل ریالی ارز را پرداخت نموده و سازمان بورس به صورت امانت وجه را در حساب ارزی نگه میدارد، در مرحله بعد و پس از تحویل ارز به خریدار، قیمت ریالی ارز از طریق سازمان بورس به حساب فروشندگان گواهی ارز که صادرکنندگان کالا و سایر عرضهکنندگان ارز هستند، پرداخت میشود.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس با بیان اینکه این معامله از نظر فقهی و شرعی هیچگونه مشکلی ندارد، تصریح کرد: درحقیقت معاملات گواهی ارزی، معامله نقدی بازار ارز است، زیرا آنچه خرید و فروش میشود، به منزله سند ارز موجود در بانکها یا صرافیهای معتبر است.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی معاملات گواهی ارز مزیتهای فراوانی برای اقتصاد خواهد داشت، افزود: با راهاندازی این معاملات، بازار مرجعی در کشور شکل خواهد گرفت که در آن صادرکنندگان (دارندگان ارز) و واردکنندگان (متقاضیان خرید ارز) در بازاری متشکل، بر اساس عرضه و تقاضا، اقدام به خرید و فروش ارز خواهند کرد.
عضو کمیته فقهی بانک مرکزی خنثیکردن برخی آثار تحریمهای بانکی را از دیگر ویژگیهای راه اندازی معاملات گواهی ارز اعلام کرد و گفت: با راهاندازی این بازار، دیگر نیازی به نقل و انتقال فیزیکی ارز نیست، بلکه ارز از حسابی به حساب دیگر منتقل میشود، به این ترتیب برخی از آثار تحریمها خنثی خواهد شد که این امر میتواند آثار مثبت اقتصادی زیادی برای کشور داشته باشد.
وی درباره سومین ویژگی راهاندازی معاملات گواهی ارز در بازار سرمایه اظهار کرد: در این بازار صادرکنندگان و واردکنندگان حضور خواهد داشت تا ارز تنها به بخش واقعی و فعال اقتصاد تخصیص داده شود.
ارسال نظر