گزارش آماری دو ماه ابتدایی امسال نشان میدهد
سیگنال مثبت به کالاییها از ارقام معاملاتی در بورسکالا
برآورد موارد فوق حکایت از آن دارد که بورسکالا در دوماه ابتدایی سالجاری وضعیت رو به رشد و جذابی را سپری کرده است که میتواند آینده بهتری را به همراه داشته باشد. نکته مهم آنکه به جز افت حجم معاملات در بازار فرآوردههای نفتی، در سایر بازارهای ذیل بازار فیزیکی بورسکالا شاهد افزایش حجم معاملات هستیم که داده مثبت و مهمی به شمار میرود. موارد فوق حکایت از آن دارد که افزایش قیمتها در بازارهای جهانی، در کنار نوسان بهای ارز در بازار داخلی، سیگنالی مثبت برای رشد تقاضا بوده که خروجی آن افزایش حجم و ارزش معاملات است. این در حالی است که هنوز روند غالب در بازارها از جذابیت خرید حکایت دارد و امید است که این موارد، باز هم به رونق معاملات منتهی شوند که سیگنال مثبتی از رونق در بازارهای واقعی و حمایت از حجم تولید خواهد بود.
معامله ۱۳۹میلیون گواهی سپرده کالایی در دوماه
بازار گواهی سپرده در دوماه ابتدایی امسال معامله ۱۳۹میلیون گواهی سپرده کالایی به ارزش ۳/ ۲هزار میلیارد تومان را به ثبت رساند که روند رو به جلویی به شمار میرود. حجم معاملات ماهانه بازار گواهی سپرده کالایی در بورسکالای ایران در دوماه نخست سال ۱۴۰۱ به ۱۳۸میلیون و ۹۳۳هزار و ۳۶۴ورقه بهادار مبتنی بر کالا به ارزش ۲۲۹۷میلیارد تومان رسید که ۶۳میلیون و ۹۱۷هزار و ۹۸گواهی به ارزش ۱۳۶۹میلیارد تومان مربوط به اردیبهشت بود.
در جریان معاملات اردیبهشت ۱۴۰۱ در بازار مالی بورسکالای ایران، تعداد ۶۳میلیون و ۹۱۷هزار و ۹۸گواهی سپرده بر پایه داراییهای سکه طلا، زعفراننگین، شیشه، سیمان، برنج، پسته، زیرهسبز و نخود معامله شد و ارزش معاملات از ۱۳۶۹میلیارد تومان فراتر رفت. در معاملات ماهانه، نزدیک به ۴میلیون و ۶۹۱هزار و ۳۰۰گواهی سپرده سکه طلا در حالی دست به دست شد که این دارایی پایه با ثبت ارزش بیش از ۶۴۳میلیارد و ۵۴۶میلیون تومان صدرنشین شد و از نظر ارزش معاملات در جایگاه نخست ایستاد. این دارایی بهترتیب ۷درصد از حجم کل و ۴۷درصد از ارزش کل معاملات این ماه را به ثبت رساند. عنوان برتر معاملات اردیبهشتماه امسال به لحاظ حجمی با جابهجایی ۴۳میلیون و ۲۲۴هزار گواهی سپرده و کسب سهم ۶۸درصدی از حجم کل معاملات، به سیمان تعلق گرفت و ارزش معاملات این دارایی به رقمی بیش از ۲۶میلیارد و ۵۲۶میلیون تومان رسید. ۱۳میلیون و ۹۸۵هزار و ۹۶۵گواهی سپرده زعفران نگین نیز به ارزش بیش از ۵۳۰میلیارد و ۷۳۴میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت تا دارایی پایه مذکور در دومین ماه از سالجاری، هم از نظر حجم و هم از نظر ارزش، رتبه دوم معاملات را کسب کند. ارزش معامله یکمیلیون و ۹۷۴هزار و ۲۹۱گواهی سپرده شیشه نیز از رقم ۱۶۵میلیارد و ۳۰۴میلیون تومان فراتر رفت تا این دارایی از نظر ارزش معاملات، مقام سوم را بعد از سکه طلا و زعفراننگین به نام خود کند. در نماد معاملاتی برنج طارم نیز ۴۰هزار و ۶۱۳گواهی سپرده میان معاملهگران دست به دست شد و ارزش تقریبی ۲میلیارد و ۸۲۶میلیون تومان را در پی داشت. در اردیبهشت ۱۴۰۱ و بر پایه سه دارایی پسته، زیرهسبز و نخود نیز در مجموع ۹۲۹گواهی سپرده معامله شد و ارزش حدود ۸۸میلیون تومانی را رقم زد.
ارزش بازار آتی به ۲همت نزدیک شد
ارزش معاملات بازار قراردادهای آتی در دوماه ابتدایی امسال به ۲همت نزدیک شد. حجم قراردادهای منعقدشده در بازار آتی در دوره مذکور به بیش از ۴۳۱هزار قرارداد رسید. ارزش معاملات بازار قراردادهای آتی در دوماه نخست سالجاری به بیش از ۱۹۴۸میلیارد تومان رسید که از این میزان، ۷۹۳میلیارد تومان مربوط به اردیبهشت بود. حجم این معاملات نیز از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت به ۴۳۱هزار و ۴۹۹قرارداد رسید که ۱۶۳هزار و ۹۸۶قرارداد آن متعلق به اردیبهشت بود. در جریان معاملات اردیبهشت، تعداد ۱۴۱هزار و ۸۵۳قرارداد آتی زعفراننگین منعقد شد و ارزش بیش از ۵۸۷میلیارد و ۷۵۵میلیون تومان برای آن به ثبت رسید. زعفراننگین با این عملکرد معاملاتی و کسب سهم ۸۷درصدی و ۷۴درصدی از حجم و ارزش کل قراردادهای منعقدشده در ماهی که گذشت، توانست مقام اول معاملات را در هر دو متغیر از آن خود کند. معاملهگران، این تعداد قرارداد را در چهار سررسید اردیبهشت، تیر، شهریور و آبان ۱۴۰۱ منعقد کردند.