افزایش عرضه و تقاضای آهناسفنجی در سال ۹۷
علی عباسلو، مدیر عامل شرکت جهان فولاد سیرجان درباره افزایش تقاضا برای خرید آهن اسفنجی به «دنیای اقتصاد» گفت: این افزایش تنها در زمینه تقاضا نیست، بلکه در سال جاری شاهد افزایش عرضه آهناسفنجی بهدلیل پیوستن چند طرح توسعهای به تولیدکنندگان آهن اسفنجی هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: تولیدکنندگان شمش در سال قبل زیر ظرفیت اسمی تولید داشتند؛ اما برای سال جدید برای ظرفیت کامل، برنامه تولید دارند. از این رو تقاضای شمشیها برای خرید آهناسفنجی نیز رو به افزایش میگذارد. عباسلو درخصوص اینکه برای سال جاری هنوز وزارتخانه هیچ تصمیمی درخصوص صادرات آهن اسفنجی اعلام نکرده است، عنوان کرد: در سال قبل صادرات آهن اسفنجی از سوی تولیدکنندگان این محصول صورت میگرفت؛ اما برنامه جهان فولاد سیرجان بر این است که ابتدا نیاز داخلی را تامین کند و این امر را در اولویت قرار دهد.
وی گفت: هرچند قیمت صادراتی آهن اسفنجی بیشتر از قیمت داخلی است؛ اما ترجیح ما بر اولویت دادن به تامین نیاز تولیدکنندگان شمش فولاد در داخل کشور است. وی درباره عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا در روز یکشنبه هفته جاری تصریح کرد: عرضه یادشده موفقیتآمیز بوده و نسبت به قیمت پایانی سال قبل که معادل ۱۱۶۰ تومان برای هر کیلوگرم بود، در قیمت بالاتری معامله صورت گرفت.
از سوی دیگر کیوان جعفری طهرانی، کارشناس ارشد بازارهای بینالمللی معدن و فولاد درخصوص وضعیت تولید آهن اسفنجی در کشور و فاصله ما با رتبه یک تولید این محصول در جهان گفت: با ورود دو پروژه فولاد نیریز و فولاد سبزوار، معادل ۶/ ۱ میلیون تن به ظرفیت تولید آهن اسفنجی کشور افزوده شد و فاصله رتبه یادشده با هندوستان به ۲۹/ ۲ میلیون تن کاهش مییابد.
وی یادآور شد که حجم تولید محصول یادشده درهند و ایران به ترتیب ۲۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تن و ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در پایان سال ۲۰۱۷ بوده، اما باید در نظر داشت که هندوستان برای سال ۲۰۱۸، برنامه افزایش تولید به میزان ۷ درصد و دستیابی به تولید ۲۶ میلیون تن آهن اسفنجی را دارد که در فاصله رتبه تولید دو کشور اثرگذار خواهد بود. این در حالی است که پیش از این ایران در زمینه تولید این محصول پیشتاز بود. وی ادامه داد: با توجه به قیمت دلار و تفاوت قیمت آهن اسفنجی در داخل کشور نسبت به قیمت جهانی آن، صادرات مازاد تولید آهن اسفنجی برای تولیدکنندگان آن ارزنده است.
ارسال نظر