افتتاح یک واحد جدید در ذوب و احیای روی قشم
در این واحد تولیدی خاکهای با عیار ۴ تا ۵ درصد (موجود در محل دپو باطله ها) به کنسانتره ۲۰ درصد تبدیل و به ابتدای خط تولید ورق روی منتقل میشود. پیشرفت این پروژه تاکنون حدود ۹۶ درصد بوده است.سرپرست شرکت ذوب و احیای روی قشم در ادامه گفت: فاز تحقیقاتی و مطالعاتی واحد تولید کنسانتره هیدروکسید روی از سال ۹۴ شروع و در دی ماه سال ۹۵ عملیات اجرایی فاز اول آن به ظرفیت ۱۰ تن فلز روی در روز شروع و در شهریور ۹۶ به بهرهبرداری رسید. فاز دوم پروژه در مهر ماه ۹۶ آغاز و در آذر ماه ۹۶ به بهرهبرداری رسید که مجموعا ظرفیت واحد را به ۲۰ تن در روز افزایش داد.وی با اشاره به اینکه با توجه به موقعیت جغرافیایی کارخانه تقریبا اکثر تولیدات شرکت صادر میشود تاکید کرد: در واقع تولید این مجتمع صادرات محور است و فقط حدود ۵ درصد از تولیدات ما در بازار داخلی به فروش میرسد.
رحیمی افزود: شرکت ذوب و احیای روی قشم سال گذشته موفق به صادرات حدود ۱۲ هزار تن شمش روی شد و توانست محصولات تولیدی خود را به کشورهایی مانند ترکیه، امارات، چین و کره جنوبی صادر کند که حدود ۲۷ میلیون دلار ارزآوری داشته است. امیدواریم این رقم تا پایان سالجاری به ۳۵ میلیون دلار افزایش یابد و مانند سال گذشته بهعنوان صادرکننده نمونه منطقه قشم معرفی شویم.وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دنبال دستیابی به دو هدف عالی برای این شرکت هستیم؛ نخست افزایش تولید و دیگر تولید محصولات جانبی است. بهطور مثال یکی از محصولاتی که قصد داریم تولید آن را در سال آینده عملیاتی کنیم؛ طرح تولید کنسانتره سرب از کیکهای باطله است. تولید کنسانتره سرب نیز با دو هدف انجام میشود. در درجه نخست بحثهای مرتبط با محیط زیست است که با اجرای این طرح و تبدیل آنها به کنسانتره سرب مشکلات محیط زیستی برطرف خواهد شد و در درجه دوم ارزآوری برای کشور و کسب سود برای سهامداران است.
همچنین گفت: انتظار ما بهعنوان یک تولیدکننده از دولت این است که زیرساختهای اولیه و اساسی تولید را فراهم کند تا سرمایه گذاران و صنعتگران بتوانند به تولید و اشتغالزایی بپردازند؛ اما متاسفانه در سراسر کشور از جمله جزیره قشم زیرساختهای مناسب از جمله آب، برق و گاز فراهم نیست. مهمترین خواسته ما از دولت این است که لولهکشی آب و گاز صورت پذیرد و ظرفیت مصرف مناسب برق برای تولید را در اختیار این شرکت قرار دهد و هزینههای برق نسبت به سرزمین اصلی کاهش یابد.وی گفت: این شرکت در سال ۷۸ با ظرفیت ۵ هزار تن در سال کار خود را آغاز کرد و در سال ۸۰ ظرفیت آن به ۱۰ هزار تن در سال افزایش یافت. ظرفیت فعلی کارخانه تولید سالانه ۲۴ هزار تن شمش روی است. همچنین کارخانه اسید سولفوریک سال ۹۰ احداث شد و در سال ۹۲ به بهرهبرداری رسید. ارزش سرمایه گذاری این واحد تولیدی ۹ میلیارد تومان با ظرفیت اسمی ۱۸۰ تن در روز و سالانه ۶۰هزار تن اسید سولفوریک است. اسید تولید شده در این کارخانه برای مصرف داخلی مجتمع و مازاد آن به شرکت تولید روی بندرعباس و پالایشگاه نفت بندر عباس ارسال میشود.
ارسال نظر