کمیسیون بازرگانی انجمن ملی پلاستیک پیشنهاد کرد
چهار راهکار برای بحران PET گرید
برای ۲ هزار و ۲ تن عرضه پت گرید بطری ۷۸۱، در هفتهجاری، ۲۹ برابر تقاضا ثبت شد. برای سامان بخشیدن به بازار بحرانزده پت گرید بطری، کمیسیون انجمن ملی پلاستیک ۴ راهکار به بورس کالا پیشنهاد کرده است. به گزارش «اینپیا» در هفته جاری، گرید ۷۸۱ باز هم در روز چهارشنبه عرضه شد که با تقاضای کاذبی مواجه و با سقف قیمت معامله شد. تقاضا برای ۲۰۰۲ تن عرضه ۷۸۱ برابر با ۵۸ هزار تن بود که ۲۹ برابر حجم عرضه شده است. در بازار روز چهارشنبه اگر یک شرکت تقاضای خرید ۲۲ تن PET-۷۸۱ را از بورس داشت، باید حتما حداقل ۶۶۰ تن سهمیه داشته باشد و شرط دوم اینکه بتواند ۲۴۳ میلیون تومان تامین نقدینگی کند که کمتر تولیدکنندهای قدرت انجام اینکار را داشته و واسطهها با نقدینگی زیادی که در اختیار دارند، مبالغ بسیار بالایی را تجمیع کرده و تناژ بسیار زیادی از محصول عرضه شده را خریداری میکنند.
برای ۲ هزار و ۲ تن عرضه پت گرید بطری ۷۸۱، در هفتهجاری، ۲۹ برابر تقاضا ثبت شد. برای سامان بخشیدن به بازار بحرانزده پت گرید بطری، کمیسیون انجمن ملی پلاستیک ۴ راهکار به بورس کالا پیشنهاد کرده است. به گزارش «اینپیا» در هفته جاری، گرید ۷۸۱ باز هم در روز چهارشنبه عرضه شد که با تقاضای کاذبی مواجه و با سقف قیمت معامله شد. تقاضا برای ۲۰۰۲ تن عرضه ۷۸۱ برابر با ۵۸ هزار تن بود که ۲۹ برابر حجم عرضه شده است.در بازار روز چهارشنبه اگر یک شرکت تقاضای خرید ۲۲ تن PET-۷۸۱ را از بورس داشت، باید حتما حداقل ۶۶۰ تن سهمیه داشته باشد و شرط دوم اینکه بتواند ۲۴۳ میلیون تومان تامین نقدینگی کند که کمتر تولیدکنندهای قدرت انجام اینکار را داشته و واسطهها با نقدینگی زیادی که در اختیار دارند، مبالغ بسیار بالایی را تجمیع کرده و تناژ بسیار زیادی از محصول عرضه شده را خریداری میکنند.
راهکارهای پیشنهادی
۱- افزایش عرضههای تندگویان و انجام کل عرضه در یک روز واحد (سهشنبه یا چهارشنبه)، در حال حاضر تقسیم عرضهها بین دو روز به افزایش التهاب دامن میزند.
۲- کاهش سقف ثبت سفارش تا سطح سهمیه ماهانه بهینیاب هر شرکت، در حال حاضر که اوج مصرف این محصول است شرکتها مجازند تا سقف سهمیه سه ماهه بهینیاب خود ثبت سفارش کنند و همین موضوع سبب شده است تقاضای کاذب بسیار زیادی برای این محصول ایجاد شود. ضمن احترام برای بورس کالای ایران باید ذکر کرد همانطور که تصمیم سه ماهه شدن سقف مجاز ثبتسفارش در زمان رکود گرفته شد، باید در زمان بحران نیز تصمیم کاهش میزان ثبتسفارش تا سقف سهمیه ماهانه اتخاذ شود.
۳- ایجاد محدودیت برای ثبتسفارش ورودی هر شرکت؛ بهطور مثال هر شرکت بتواند تنها تا سقف ۲۲۰ تن سفارش ثبت کند تا دیگر شرکتها نتوانند تناژهای بالای ۵هزار تن را بهراحتی ثبت کنند.
۴- شناسایی و برخورد با کدهایی که غیرواقعی هستند نیز از دیگر راهکارهاست چرا که آنها با قصد واسطهگری بحران را تشدید میکنند.
ارسال نظر