کاهش مصرف آب و انرژی در طراحی جدید کارخانه آلومینا از نفلین
مدیر صنایع معدنی ایمیدرو گفت: یک شرکت آلمانی طراحی پایه کارخانه تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب (واقع در استان آذربایجان شرقی) را انجام میدهد. در این طراحی که مراحل نهایی را طی میکند مصرف آب و انرژی و همچنین میزان آلایندههای زیست محیطی، کاهش چشمگیری نسبت به روشهای متداول پیدا میکند. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، محمد آقاجانلو با اعلام این مطلب اظهار کرد: در سفر اخیر مشاوران ایمیدرو به آلمان و طی نشستهایی با شرکت اتوتک، ۸۵ درصد اسناد مربوط به طراحی پایه کارخانه نفلین سینیت سراب شامل مراحل فرآیند تولید و مولفههای آن، نقشه اجرایی، احداث بخشها، نوع تجهیزات و غیره (PFD) نهایی شده و میزان PFD باقی مانده تا اواخر همین هفته تکمیل میشود.
مدیر صنایع معدنی ایمیدرو گفت: یک شرکت آلمانی طراحی پایه کارخانه تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب (واقع در استان آذربایجان شرقی) را انجام میدهد. در این طراحی که مراحل نهایی را طی میکند مصرف آب و انرژی و همچنین میزان آلایندههای زیست محیطی، کاهش چشمگیری نسبت به روشهای متداول پیدا میکند.به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، محمد آقاجانلو با اعلام این مطلب اظهار کرد: در سفر اخیر مشاوران ایمیدرو به آلمان و طی نشستهایی با شرکت اتوتک، ۸۵ درصد اسناد مربوط به طراحی پایه کارخانه نفلین سینیت سراب شامل مراحل فرآیند تولید و مولفههای آن، نقشه اجرایی، احداث بخشها، نوع تجهیزات و غیره (PFD) نهایی شده و میزان PFD باقی مانده تا اواخر همین هفته تکمیل میشود.
وی ادامه داد: پیش از این،۲۰۰ نقشه برای چگونگی احداث واحدهای این کارخانه به شرکت اتوتک ارسال شد که طی ۵ روز حضور مشاوران در آلمان، بررسی و اصلاح شد. فرآیند مناقصه بینالمللی برای اجرایی کردن طرح احداث کارخانه نفلین سینیت نیز پس از دریافت اسناد P&ID آغاز خواهد شد. آقاجانلو با اشاره به ویژگیهای طراحی پایه کارخانه تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب با دانش آلمانیها تصریح کرد: در این نوع طراحی، سطح اتوماسیون بالاست و اطمینان بالایی در کیفیت محصول تولیدی ایجاد خواهد شد. همچنین از نظر آلایندگی و مسائل زیست محیطی، از استانداردهای داخل کشور بالاتر است و در مقایسه با فناوری روس (نخستین دارنده فناوری تولید آلومینا از نفلین سینیت) سودمندتر است.وی افزود: امتیاز دیگر طراحی پایه کارخانه یاد شده، کاهش شدید مصرف آب و نیز کاهش قابل توجه مصرف انرژی (گاز و برق) است.مدیر صنایع معدنی ایمیدرو خاطرنشان کرد: ظرفیت این طرح، تولید ۲۰۰ هزار تن آلومینا (ماده اولیه تولید شمش آلومینیوم)، ۱۵۰ هزار تن نمک (انواع کربنات) و ۶/ ۳ میلیون تن سیمان است. اکتشافات انجام شده در منطقه آذربایجان شرقی نشان میدهد از کل ۹ میلیارد و ۴۴۴ میلیون تن ذخایر معدنی این استان، ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تن -که معادل ۵۶درصد از کل ذخایر این منطقه است- به نفلین سینیت اختصاص دارد.
ارسال نظر