هفته گذشته بورس فلزات لندن تحت تاثیر بازارهای مالی دنیا بود
کاهش کم سابقه قیمت فلزات غیر آهنی
به دلیل نوسانپذیری بالای بازارهای مالی و ابهامات مربوط به رکود مسکن در آمریکا، پیشبینی روند آتی قیمت فلزات مشکل است. البته باید در نظر داشت که اگر مشکلات مربوط به وامهای مسکن، رشد اقتصادی جهان و مخصوصا رشد اقتصادی آمریکا را کاهش دهد، امکان ادامه یافتن روند نزولی در بازار فلزات وجود دارد.
مس
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با ۷/۶درصد کاهش به ۷۴۵۵دلار رسید. موجودی LME مس با ۳/۸درصد افزایش به ۱۱۴۵۰۰ تن رسید. جدا از روند کلی منفی بازارهای مالی، افزایش موجودیهای لندن بر قیمت مس اثر منفی داشت. ولی موجودیهای شانگهای با ۱۵۹۵ تن کاهش به ۸۹۹۶۸ تن رسید. همچنین در ماه ژولای واردات مس (کاتد و محصولات نیمه تمام) به چین با ۷/۲درصد کاهش به نسبت ماه قبل به ۲۰۶۸۳۰ تن رسید. این میزان واردات از انتظار بازار بیشتر بود و تا حدی به کاهش قیمت در اواخر هفته در بازار شانگهای کمک کرد. در ۷ ماه اول سال جاری واردات مس به چین مجموعا ۷۲/۱میلیون تن بوده است که ۴۹درصد بیشتر از سال قبل است.
در طی دوره معاملات، قیمت مس به سطح 7275دلار هم تنزل کرد ولی با انتشار خبر مربوط به قطع صادرات گاز آرژانتین به شیلی، قیمت مس افزایش یافت.
در مـورد قیمت مس در سـال آینده اتفاقنظـر وجود ندارد. درگزارش هفتـه قبـل پیشبینـی خوشبینانـه Goldman Sachs (۸۵۰۰دلار و بیشتر) را ارائه دادیم. اما اکثر بانکهای متخصص در بازار مس، قیمت مس در ۳ ماه چهارم سال جاری را ۶۸۰۰ تا ۷۵۰۰دلار تخمین میزنند و قیمت در سال ۲۰۰۸ را ۵۰۰۰ تا ۶۶۱۵دلار برای هر تن پیشبینی کردهاند. کمبود دربازار مس بیشتر به کنسانتره مربوط میشود و با پروژههای جدید در اسپانیا، شیلی، آریزونا، استرالیا و زامبیا، این کمبود تا حدی برطرف خواهد شد و در سال ۲۰۰۸ ممکن است که بازار با کمی مازاد مواجه شود.
آلومینیوم
در هفته گذشته قیمت نقدی آلومینیوم با کاهش ۵درصدی به ۲۵۱۸دلار برای هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با کاهش ۵/۰درصدی به ۸۳۳هزار تن رسیدند.
روی
در هفته گذشته قیمت روی نیز مانند دیگر فلزات با افت شدید ۵/۵درصدی به ۳۳۲۰دلار کاهش یافت. موجودیهای لندن هم با کاهش ۴درصدی به ۶۳۲۰۰ تن رسیدند. بنا بر ارزیابی Xstrata، انتظار میرود که بازار روی در ۶ ماه دوم سال جاری میلادی به میزان نسبتا کمی با کمبود مواجه باشد. در ۶ ماه اول سال هم عرضه کمتر از تقاضا بود که باعث کاهش موجودیهای لندن شد. در اروپا تقاضا مخصوصا از سوی آلمان مناسب است و مصرف روی در چین به رشد سریع خود ادامه میدهد (مصرف در تهیه فولاد گالوانیزه و پروژههای صنعتی). چین که در ۳ ماه اول سال به صادر کننده تبدیل شده بود، در ۳ ماه دوم دوباره وارد کننده شده است. انتظار میرود که ظرفیت جهانی تولید روی ۶درصد رشد داشته باشد. در چین رشد ظرفیت تولید ۱۵درصد است.
سرب
در هفته گذشته قیمت سرب با ۳/۱۵درصد کاهش به ۲۸۷۳دلار برای هر تن رسید و موجودیهای سرب لندن با ۴/۸درصد کاهش به ۳۲۶۰۰ تن رسید. با وجود کاهش قیمت اخیر، شرکت Xstrata، بازارسرب را با کمبود ۵۰۰۰۰ تن در سال جاری مواجه میبیند. رشد بالای صنعت باطری اتومبیل در چین، مهمترین عامل رشد تقاضا برای سرب محسوب میشود. رشد مصرف ۱۹درصدی چین و رشد مصرف ۳درصدی اروپا، کاهش مصرف در آمریکا را جبران کرده است. رشد مصرف جهانی ۴درصد و رشد تولید ۱درصد تخمین زده میشود. همچنین افزایش مالیات صادرات در چین، فروش سرب در داخل چین را در قیمت کنونی مقرون بهصرفه میسازد. بنابراین کاهش صادرات از سوی چین ممکن است به افزایش قیمت سرب کمک کند.
نیکل
قیمت نیکل در هفته گذشته با ۷/۱۳درصد کاهش به ۲۵۴۰۵دلار برای هر تن رسید و موجودیهای لندن با ۲۵درصد افزایش به ۱۸۸۰۰تن رسیدند. قیمت نیکل به پایینترین سطح در ۱۱ ماه گذشته رسیده است.
ارسال نظر