«فخوز» فروختنی نیست، خود دانید!
دسترسی مناسب به شبکهها و امکانات حملونقلی، تامین پایدار و بهینه اقلام استراتژیک مواد اولیه و تجهیزات تولیدی، نبود مشکل تامین آب و انرژی و استفاده از تکنولوژیهای بهروز تولیدی از جمله مزیتهای رقابتی شرکت محسوب میشود. به کارگیری اقتصادی و بهینه منابع مالی و عملیاتی به منظور تداوم و توسعه فعالیتهای عملیاتی بیزینس از جمله وظایف اصلی مدیریت است. هیاتمدیره شرکت نیز با هدف کاهش ریسک کمبود سنگآهن؛ برنامه تملک معادن، استفاده چندباره از قراضه آهن و خرید معادن در سایر کشورها را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش روابط عمومی فولاد خوزستان، این شرکت از معدود شرکتهای بازار سرمایه بوده که چهار مرحله پشت سرهم از محل سود انباشته سرمایه خود را افزایش داده است. شرکتهایی قادر به انجام این نوع افزایش سرمایه هستند که از ثبات سودآوری قابلتوجهی برخوردار بوده و به اصطلاح جزو «شرکتهای استخواندار» بازار سرمایه محسوب میشوند. سرمایه اسمی شرکت در شهریور ۱۴۰۱ با افزایش ۷هزار میلیارد تومانی از محل سود انباشته به ۱۹ همت رسید. گروه توسعه اقتصادی پایندگان با مالکیت ۴۶درصد سهام این غول فولادی، سهامدار عمده آن محسوب شده و در تعیین سیاستهای مالی و عملیاتی این شرکت نقش کلیدی دارد.
این پیشرو صنعت فولاد در نخستین فصل دوره مالی ۱۴۰۲ موفق به پوشش ۷۰درصد سود خالص سال گذشته شده و با انتشار سوپرگزارش خود اهالی بازار سرمایه را شگفتزده کرده است. ناگفته نماند که با توجه به عملکرد چشمگیر شرکت در گزارشهای ماهانه و ثبت جهشهای متوالی عملیاتی، بازار نیز انتظار چنین گزارش فوقالعادهای را از این غول فولادی داشت.
رشد درآمدهای عملیاتی در کنار کنترل هزینههای تولیدی، غایت هر تیم مدیریتی است؛ اصلی که در فولاد خوزستان به وضوح قابل رویت است. در مدت سه ماه نخست دوره مالی ۱۴۰۲، با وجود رشد ۸/ ۸هزار میلیارد تومانی درآمدهای عملیاتی، بهای تمامشده فعالیتهای تولیدی به نحو مطلوبی مدیریت شده و نتیجه آن در جهش ۷۰درصد سود ناخالص شرکت قابل مشاهده است. سود ناخالص واحد تجاری با رشد ۷/ ۲ همتی به ۶/ ۶هزار میلیارد تومان رسیده است. گفتنی است که حاشیه سود این دوره نیز ۳۱درصد محاسبه شده که در مقایسه با سایر رقبا، در سطح مطلوبی قرار دارد که آن هم ثمره سرمایهگذاریهای بلندمدت مدیریت با هدف تکمیل زنجیره ارزش است.
درآمدهای عملیاتی فصل بهار شرکت ۵/ ۲۱ همت گزارش شده است. این عدد دستاورد بزرگی برای شرکت است؛ چرا که معادل ۴۱درصد درآمد دوره قبلی و ۲۷درصد درآمد بودجه شده دوره ۱۴۰۲ است. با توجه به عملکرد فراتر از انتظار شرکت در فصل بهار، بازار انتظار تعدیلات مثبت سنگین در بودجه عملیاتی ۱۴۰۲ و در نتیجه لمس تارگتهای بالاتر سود هر سهم را دارد.
هزینههای اداری تشکیلاتی شرکت، برخلاف بسیاری از واحدهای بورسی، رشدی کمتر از نرخ تورم را نشان میدهد و با افزایش ۳۶۰ میلیاردی نسبت به مقطع مقایسهای به ۲۵/ ۱هزار میلیارد تومان رسیده است.
این غول فولادی در نخستین فصل دوره مالی ۱۴۰۲ موفق به پوشش کامل سود عملیاتی سال مالی قبل شده است که نویدبخش آینده بسیار روشن شرکت است. نتیجه اعمال سیاستهای اثربخش در خصوص کنترل هزینههای بیزینس، کسب ۵/ ۵هزار میلیارد تومان سود عملیاتی بوده که نسبت به مقطع مقایسهای، جهش سنگین ۲/ ۲ همتی را نشان میدهد. شایان ذکر است که حاشیه سود عملیاتی این غول فولادی نیز ۲۶درصد محاسبه شده است. تسهیلات بانکی در محیطهای اقتصادی که نرخ تورم بالایی دارند، از جمله گزینههای جذاب تامین مالی به شمار میرود؛ چرا که با گذر زمان نرخ بهره موثر تسهیلات در مقایسه با نرخ تورم بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. مدیریت واحد تجاری نیز با علم به این موضوع، در مدت سه ماه ابتدایی دوره ۱۴۰۲، ۷۸۵ میلیارد تومان تسهیلات از سیستم بانکی دریافت و به واحد تجاری تزریق کرده است.
ماحصل فعالیتهای شرکت در فصل بهار، شناسایی ۶/ ۴هزار میلیارد تومان سود خالص معادل ۲۴ تومان سود به ازای هر سهم بوده که نسبت به مقطع مشابه، ۵/ ۱ همت رشد را نشان میدهد. سود خالص دوره ۱۴۰۱، ۶۷/ ۶همت گزارش شده است؛ بنابراین این یکهتاز صنعت فولاد تنها در مدت سه ماه، موفق به پوشش ۷۰درصد سود خالص سال قبل شده است.
ساختار سرمایه بهینه و کارآمد تضمینکننده ثبات عملیات شرکت در سالهای آتی است. ساختار سرمایه فخوز از سلامت بالایی برخوردار بوده و در انتهای خرداد ۱۴۰۲ از ۵۱درصد حقوق مالکانه و ۴۹درصد بدهی تشکیل شده است. لازم به ذکر است که حساب سود انباشته ماندهای معادل ۳/ ۱۲ همت داشته؛ ازاینرو شرکت به راحتی میتواند مجددا از این محل سرمایه خود را افزایش داده و از معافیتهای مالیاتی در نظر گرفتهشده نفع ببرد. مدیریت واحد تجاری توجه ویژهای به داراییهای ثابت شرکت دارد؛ چرا که حفظ و توسعه عملیات شرکت به آنها وابسته است. به همین منظور، در فصل بهار مبلغ ۳۴/ ۱هزار میلیارد تومان بابت تحصیل داراییهای ثابت مشهود سرمایهگذاری شده که مبلغ این سرمایهگذاری معادل ۳۰درصد سود خالص این مدت است.
پرش چشمگیر ۵۰۰درصد وجوه نقد عملیاتی نگرانی از بابت ریسک نقدینگی برای سهامداران شرکت باقی نگذاشته است. در انتهای خرداد ۱۴۰۲، ۷۹/ ۴هزار میلیارد تومان وجوه نقد عملیاتی گزارش شده که نسبت به مقطع مقایسهای جهش ۶برابری را نشان میدهد.
بلوم و بیلت با سهم ۶۲درصد در سبد درآمدی فصل بهار، محصول استراتژیک شرکت محسوب میشود. در این مدت سه ماهه، ۶۲۰هزار تن از این محصول تولید شده که مبین رشد ۲۴درصدی تناژ تولیدی است. در پی رشد تولید، تناژ فروش این محصول نیز جهش سنگین ۶۴درصدی را ثبت کرده و با ۲۵۵هزار تن افزایش به ۶۵۲هزار تن رسیده است.