گذر از محرومیتها در سیستان و بلوچستان؛
آهنگ شکوفایی معادن از آنتیموان تا جانجا
به گزارش «ایرنا»، سیستان و بلوچستان با قرار داشتن روی کمربند فلزی و معدنی جهان که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد حاوی ذخایر غنی از فلزات و کانسارهای معدنی از قبیل کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و همچنین عناصر و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید و سنگهای ساختمانی و تزئینی به ویژه گرانیت و مرمر است. سیستان و بلوچستان یکی از استانهای بزرگ معدنی کشور محسوب میشود بهطوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن بهطور قطع و در شرایط کنونی در این استان وجود دارد؛ همچنین از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کمنظیرترین استانهای کشور محسوب میشود و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع دارد.
بهرهبرداری ۳۷ طرح معدنی سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۳۷ طرح معدنی شامل معدن مس، منیزیت، کرومیت و مصالح ساختمانی با اعتبار بیشاز هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان به همت دولت سیزدهم در استان به بهرهبرداری رسیده است.
داوود شهرکی اظهار کرد: با بهرهبرداری از این طرحها زمینه اشتغال ۷۶۹ نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شده است. وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان مملو از ذخایر غنی و متنوع معدنی(فلزی و غیرفلزی) از قبیل مس، طلا، تیتانیوم، آهن، منیزیت، فلدسپات، آنتی موان، منگنز، کرومیت، سیلیس و مصالح ساختمانی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: معدن میتواند باعث توسعه این استان به صورت جدی شود که نیاز دارد تا سرمایهگذاران بخش خصوصی در این زمینه وارد شوند تا استان را تبدیل به یک منطقه پیشرو در زمینه صنعت و معدن کنند.
وی ادامه داد: حضور شرکتهای بزرگ معدنی در سیستان و بلوچستان اهمیت فراوانی دارد که نشان از ظرفیت فراوان این منطقه و جذابیت برای سرمایهگذاران است. شهرکی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان طرحهای بزرگ از جمله فولاد چابهار، طلای بزمان، مس شمال زاهدان، مس نیمروز و صنایع معدنی منیزیت با پیشرفتهای فیزیکی قابل قبول در حال انجام است که نهایتا با اتمام این طرحها جهش اقتصادی در استان انجام خواهد شد. وی افزود: استراتژی توسعهای تعریف شده برای توسعه سیستان و بلوچستان در ۲ بخش معدن و تجارت بوده و با توجه به ذخایر خوب معدنی که در استان داریم توجه به معدن ایجاد صنایع را هم در پیخواهد داشت که این مهم در استان ما در حال انجام است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سند آمایش استان، ۲ بخش معدن و تجارت را محور توسعه قرار داده که لازم است براساس یک برنامه مدون با اکتشاف اصولی نسبت به شناسایی ذخایر معدنی زمینه بهرهبرداری و ایجاد صنایع معدنی را در استان فراهم کنیم.
معادن؛ گنجینههایی در دل سیستان و بلوچستان
کارشناس معدن اظهار کرد: سیستان و بلوچستان به لحاظ طبیعی از ظرفیتهای خدادادی گسترده و چشمگیری برخوردار است که از آن جمله میتوان به گستردگی تنوع معادن در آن اشاره کرد که این خطه از کشور را تبدیل به رنگینکمان معادن کشور کرده است.
علیرضا خرم با اشاره به اینکه در زمینه تجارت خارجی و صادرات نیز سیستان و بلوچستان با دارا بودن مرزهای خاکی و آبی طولانی میتواند برای کل کشور ارزش افزوده ایجاد کند، افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر مطالعات خوبی در بخش معدن استان انجام شده و با توجه به کمبود منابع آب استان، شکوفایی بخش معدن میتواند در توسعه استان موثر باشد. وی ادامه داد: در کنار معادن طلا، معدن مس استان سیستان و بلوچستان هم از جمله ظرفیتهای بینظیری است که در منطقه شناسایی شده و در مرحله مطالعات اکتشافی قرار گرفته است.
این کارشناس معدن تصریح کرد: در بخش فرآوری مواد معدنی هم استان سیستان و بلوچستان به مرحله ایجاد صنایع فرآوری رسیده و با توجه به این پتانسیل شرکتهای بزرگ فعال در این حوزه میتوانند برای انجام سرمایهگذاری و ایجاد صنایع معدنی اعلام آمادگی کنند که موجب ایجاد اشتغال پایدار در منطقه میشود.