لاهوتی در مورد‌استفاده از رمزارزها در تجارت خارجی، اظهار کرد: استفاده از رمزارز در شرایط کنونی اقتصاد ایران یکی از ابزارهای مهم در حوزه واردات است و در آینده احتمالا در حوزه صادرات هم قابل‌‌‌‌‌‌استفاده و کمک‌‌‌‌‌‌کننده باشد، اما با توجه به اینکه هم‌اکنون منشأ استخراج رمزارز برای دولت مهم و مبنای استفاده هم برای رمزارزهای مجاز است، بنابراین فعلا در حوزه واردات عملیاتی شده است. رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: استفاده از رمزارزها در حوزه واردات تقریبا موفق هم بوده و طبق اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، سه هفته پیش ۱۰‌میلیون دلار رمزارز در حوزه واردات استفاده شد.

او با اشاره به واردات خودرو با استفاده از رمزارزها، گفت: در حوزه خودرو که یک حوزه حساسیت‌برانگیز برای بانک مرکزی و وزارت صمت است و به‌نوعی باید با ارزهای صادراتی، واردات انجام شود و طبق گفته‌‌‌‌‌‌ها به‌نظر می‌رسد که قرار نیست ارز نیمایی به واردات خودرو تعلق گیرد، بنابراین استفاده از ارز صادراتی و رمزارز می‌تواند کمک‌‌‌‌‌‌کننده باشد.

لاهوتی افزود: نکته حائزاهمیت این است که فعلا در دنیا تنها کشوری که در تجارت خارجی رمزارز را به‌رسمیت شناخته ایران است و به همین جهت در حوزه واردات کمک‌کننده تامین ارز است. عضو هیات‌نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه باید منشأ رمزارز از سوی ارائه‌‌‌‌‌‌کننده اعلام و قابل‌تایید باشد، ادامه داد: با توجه به اینکه شرط استفاده از رمزارز، استخراج قانونی و با مجوزی بوده که توسط بانک مرکزی قابل رصد است، لذا می‌تواند نقش موثری در تسهیل تجارت خارجی داشته باشد.

وی تصریح کرد: البته هیچ بانک مرکزی در دنیا هنوز رمزارز را برای تجارت به رسمیت نشناخته است، بنابراین وضعیت استفاده از این ابزار در تجارت به نحوه توافق‌های دوجانبه ایران و کشورهای مبدا برمی‌گردد و اگر آن کشورها بپذیرند، قطعا امکان‌پذیر است. لاهوتی با بیان اینکه استفاده از هر شیوه‌‌‌‌‌‌ای که محدودیت‌های فعلی را دور بزند، مفید خواهد بود، گفت: هر روشی که در شرایط تحریمی به ما فرصت حضور موثر در تجارت خارجی را بدهد، کمک‌‌‌‌‌‌کننده است مشروط بر اینکه کشورهای هدف نیز پذیرنده رمزارز باشند.