شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

سامانه‌های اختصاصی اعتبارسنجی بانک‌ها چگونه می‌تواند به فرآیند وام‏‏‏‏‌دهی کمک کند؟

درحالی‌که اعتبارسنجی مشتریان بانک‌ها توانسته است بخشی از مشکل ضمانت و تودیع وثیقه را برای متقاضیان تسهیلات و بانک‌ها حل کند، به نظر می‌رسد که به واسطه قانون تسهیل اعطای تسهیلات، متولی اعتبارسنجی در کشور جایگاهی انحصاری یافته است. این در حالی است که عنصر رقابت و تلاش بانک‌ها و شرکت‌های سنجش اعتبار…

«دنیای اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد؛

نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخص‏‏‌های کلیدی برای ارزیابی سلامت مالی و پایداری بانک‌ها به شمار می‌رود. این نسبت نشان‏‏‌دهنده توانایی بانک در مقابله با زیان‏‏‌های احتمالی و مدیریت ریسک‏‏‌های مالی است. بانک‌ها، به دلیل نقش حیاتی خود در تامین مالی اقتصاد و مدیریت منابع مالی، همواره در معرض ریسک‏‏‌هایی…

    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • خرید و فروش وام قرض الحسنه امکان پذیر شد

    دنیای اقتصاد: براساس بخشنامه بانک مرکزی افرادی که دارای امتیاز تسهیلات قرض الحسنه هستند، می توانند امتیاز آن را با شرایط خاصی به فرد دیگری واگذار کنند.
  • بر اساس اعلام آمار بانک مرکزی تا ۲۵ دی ۱۴۰۳؛

    ۱.۷ برابر نسبت به سال گذشته، وام ازدواج پرداخت شد

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام بانک مرکزی مجموع میزان مبلغ پرداختی از سوی بانک‌ها برای وام ازدواج از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۵ دی ماه، ۳۳ درصد رشد داشته است.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه خدمات سرپایی و بستری

    ایرنا :مدیرکل بیمه سلامت لرستان گفت: امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه بابت خدمات سرپایی و بستری و پرونده‌های خسارت و خارج از ضوابط صندوق بیماری خاص و صعب‌العلاج پرداخت شده است.
  • آیا عرضه بیشتر پول باعث کاهش نرخ بهره می‌شود؟

    در روزهای اخیر یکی از تحلیلگران بانکی در خصوص اینکه آیا عرضه بیشتر پول باعث کاهش نرخ بهره می شود یا خیر در صفحه تلگرامی خود نوشت:«در هفته‌‌ها و ماه‌‌ها و حتی سال‌های گذشته، فعالان و تحلیلگران اقتصادی هرکدام از دیدگاهی درباره لزوم اتخاذ سیاست پولی انبساطی بانک مرکزی و عرضه پول بیشتر در اقتصاد صحبت کرده‌‌اند. فعالان بازار سرمایه تمایل دارند تا با افزایش عرضه پول، نرخ بهره کاهش یابد و بورس رشد کند. سیاستمداران با طرح مفاهیمی چون بنگاه‌‌سازی و طرح‌‌های پیشران عرضه پول را ابزاری برای تامین مالی اقتصاد می‌‌دانند و فعالان کسب و کار تسهیل دسترسی کسب و کار‌‌ها به اعتبار را دلیل لزوم عرضه بیشتر پول ذکر می‌کنند.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • سامانه‌های اختصاصی اعتبارسنجی بانک‌ها چگونه می‌تواند به فرآیند وام‏‏‏‏‌دهی کمک کند؟

    اعتبارسنجی در لیگ خصوصی

    درحالی‌که اعتبارسنجی مشتریان بانک‌ها توانسته است بخشی از مشکل ضمانت و تودیع وثیقه را برای متقاضیان تسهیلات و بانک‌ها حل کند، به نظر می‌رسد که به واسطه قانون تسهیل اعطای تسهیلات، متولی اعتبارسنجی در کشور جایگاهی انحصاری یافته است. این در حالی است که عنصر رقابت و تلاش بانک‌ها و شرکت‌های سنجش اعتبار برای سودآوری می‌تواند به نوآوری و بهبود روزافزون شاخص‌های اعتبارسنجی بینجامد. فارغ از تجارب جهانی، تجربه بانک‌های قرض‌الحسنه کشور در اعتبارسنجی جداگانه از مشتریان گواه این نکته است.
  • بانک‌ها ۳۲۱ همت به خودشان وام دادند

    بررسی آمارهای جدید تسهیلات پرداختی بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود نشان می‌دهد تا پایان آذرماه امسال بانک‌های دولتی و خصوصی جمعا ۳۲۱‌هزار میلیارد تومان وام به شرکت‌های خود پرداخت کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجلس شورای اسلامی در جزء «۵» بند «ح» تبصره «۱۶» قانون بودجه سال ۱۴۰۲، دولت را مکلف کرد اطلاعات مربوط به تسهیلات پرداختی به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها را (شرکت‌هایی که بانک‌ها به هر میزان سهام آنها را دارا هستند) منتشر کند.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با یکی از فعالان پلتفر م خرید و فروش طلا بررسی کرد

    اعتمادسنجی خرید طلای آنلاین

    در سال‌های اخیر، خرید و فروش آنلاین طلا رشد قابل‌‌‌توجهی را تجربه کرده است. بسیاری از افراد به دلیل دسترسی آسان، سرعت بالا و حذف واسطه‌‌‌ها به سمت این روش سرمایه‌‌‌گذاری جذب شده‌‌‌اند. با این حال، یکی از سوالات مهمی که برای کاربران مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان به پلتفرم‌‌‌های آنلاین خرید طلا اعتماد کرد و از امنیت سرمایه‌‌‌گذاری خود اطمینان داشت؟
  • بحران بیمه در کالیفرنیا

    دنیای‌اقتصاد‌: کالیفرنیا به دلیل وقوع مکرر آتش‌‌‌سوزی‌‌‌های جنگلی، به یکی از کانون‌‌‌های بحران بیمه‌‌‌ای در ایالات متحده تبدیل شده است. این ایالت به دلیل ویژگی‌‌‌های جغرافیایی و آب‌وهوایی خاص خود، به طور مداوم با آتش‌‌‌سوزی‌‌‌های بزرگ مواجه است که خسارات مالی و انسانی فراوانی به همراه دارند. از جمله خسارات قابل‌توجه، می‌توان به آتش‌‌‌سوزی‌‌‌هایی اشاره کرد که در سال ۲۰۲۵ رخ دادند و تاکنون حدود ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دلار خسارت به بار آوردند. این آتش‌‌‌سوزی‌‌‌ها از سال ۲۰۱۵ به بعد به طور مکرر افزایش یافتند و در نتیجه فشار زیادی به صنعت بیمه وارد کرده‌‌‌اند. در این میان، تنها ۲۰ میلیارد دلار از این خسارات توسط شرکت‌های بیمه پوشش داده شده است، که نشان‌‌‌دهنده بحران جدی در صنعت بیمه کالیفرنیاست.
  • مشکلاتی که بانک‌ها با آن درگیرند

    معاون سابق بیمه و بانک وزارت اقتصاد در خصوص چالش‌‌‌های نظام بانکی ایران بیان کرد: عوامل متعددی از جمله زیان‌‌‌سازی مدل کسب‌وکار بانک‌ها، ناترازی مالی، ضعف در اعتبارسنجی و چالش‌‌‌های فناوری، کارکرد این سیستم را مختل کرده است.
  • «تابش خورشید» بانک‌ها را روشن می‌کند

    نظام بانکی کشور به عنوان یکی از مصرف‌کنندگان برق تلاش دارد خود را به سامانه‌‌های خورشیدی مجهز کرده و نیاز‌‌های خود را برطرف کند. به گزارش ایبنا، بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۵ هیات وزیران وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهاد‌‌های عمومی غیردولتی بر اساس فهرستی که وزارت نیرو تعیین و اعلام می‌کند، موظف شده‌‌اند حداقل ۲۰‌درصد برق مصرفی ساختمان‌‌های خود را از انرژی‌‌های تجدیدپذیر تامین کنند؛ در این زمینه تاکید شده موسسه‌‌ها و شرکت‌های دولتی و غیردولتی اگر نتوانند خود نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند باید برای تامین بخشی از برق از طریق بورس انرژی اقدام کنند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • نظرسنجی‌ها در خصوص وضعیت بیمه در ایران نشان می‌دهد

    حلقه گمشده صنعت بیمه

    نظرسنجی‌‌‌ها در خصوص وضعیت بیمه در ایران نشان می‌دهد که زیرساخت دیجیتال به‌‌‌عنوان حلقه گمشده صنعت بیمه، همچنان در مسیر توسعه‌‌‌ای خود با چالش‌‌‌هایی روبه‌‌‌رو است. صنعت بیمه به‌‌‌عنوان یکی از ارکان اصلی تامین مالی و کاهش ریسک در جامعه، نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشورها ایفا می‌کند.
  • بیمه ایران؛ صاحب بالاترین ظرفیت نگهداری ریسک و سطح توانگری مالی در صنعت بیمه

    رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بیمه ایران با اشاره به اینکه بیمه ایران بالاترین سطح توانگری مالی را در میان شرکت‌های بیمه دارد، گفت: تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس مجمع بیمه ایران و بالاترین رکن شرکت نیز افزایش سهم بازار و ارتقای شاخص‌‌‌های مالی و بهبود ناترازی‌‌‌ها در کنار آن است.
  • پرداخت ۵۹۳هزار فقره خسارات بیمه بدنه

    از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از ۵۹۳هزار فقره خسارات بیمه بدنه اتومبیل از سوی شرکت‌های بیمه‌ای به ارزش ۱۴.۴همت پرداخت شده است. به گزارش «ایسنا» بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیرا آمار ۹ماهه صنعت بیمه در سال۱۴۰۳ را منتشر کرده که بر اساس آن بیش از ۵۹.۷میلیون فقره بیمه‌نامه به ارزش ۳۲۴.۸هزار میلیارد تومان صادر شده که حاکی از رشد ۵۹.۳درصدی در حق بیمه تولیدی و ۲۱درصدی در تعداد خسارات پرداختی طی این بازه زمانی است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • یک بانک خصوصی ۷همت تسهیلات تکلیفی پرداخت کرد

    رنکینگ بانک‌ها در تسهیلات فرزندآوری

    بر اساس آمار منتشر‌شده از سوی بانک مرکزی، در ۹ماه نخست سال ۱۴۰۳، بانک‌ها حدود ۳۵‌‌‌هزار میلیارد تومان به ۴۳۱‌هزار و ۴۹۵ نفر تسهیلات فرزندآوری پرداخت کرده‌‌‌‌اند. در میان ۲۸ بانک ارائه‌‌‌‌دهنده این تسهیلات، بانک ملت با پرداختی در حدود ۷‌هزار میلیارد تومان از فروردین تا پایان آذر ۱۴۰۳، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
  • از سوی دبیر شورای عالی بیمه عنوان شد

    نقش ذی‌نفعان در فرآیند تصمیم‏‏‌سازی تقویت شد

    سرپرست دبیرخانه شورای عالی بیمه گفت: نظام‌‌‌نامه شورای عالی بیمه با هدف مشارکت حداکثری ذی‌نفعان در فرآیند تصمیم‌‌‌سازی در صنعت بیمه بازنگری شد.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    شرایط صدور دسته چک تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: بنابر اعلام بانک مرکزی، صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه سال جاری فقط با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان امکان‌پذیر است.
  • زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

    شکل جدید سیگنال‌دهی ارزی

    بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای یکپارچه‌سازی بازار ارز، سیگنال‌دهی به معاملات آزاد از طریق تغییرات بازار رسمی صورت می‌پذیرد.
  • «دنیای اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد؛

    بحران کفایت سرمایه در بانک‌ها

    نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخص‏‏‌های کلیدی برای ارزیابی سلامت مالی و پایداری بانک‌ها به شمار می‌رود. این نسبت نشان‏‏‌دهنده توانایی بانک در مقابله با زیان‏‏‌های احتمالی و مدیریت ریسک‏‏‌های مالی است. بانک‌ها، به دلیل نقش حیاتی خود در تامین مالی اقتصاد و مدیریت منابع مالی، همواره در معرض ریسک‏‏‌هایی همچون ریسک اعتباری، ریسک بازار و ریسک عملیاتی قرار دارند. نسبت کفایت سرمایه ابزاری است که توانایی بانک را در مقابله با این ریسک‏‏‌ها ارزیابی کرده و به حفظ اعتماد عمومی به نظام بانکی کمک می‌کند.
  • چالش‏‏‏‌های نظارتی در صنعت بیمه جهانی

    دنیای اقتصاد: صنعت بیمه یکی از ارکان حیاتی و اساسی سیستم‌‌‌‌های مالی در سراسر جهان است که به عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک و ارائه امنیت مالی به افراد و کسب و کارها عمل می‌کند. با این حال، به دلیل پیچیدگی‌‌‌‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی و حقوقی، نظارت بر این صنعت همواره چالش‌‌‌‌هایی را به همراه داشته است. به‌‌‌‌ویژه در دنیای امروز، که با تغییرات سریع در تکنولوژی، بازارهای جهانی و نیازهای مصرف‌کنندگان مواجه است، ایجاد و اجرای مقررات موثر برای صنعت بیمه از اهمیت ویژه‌‌‌‌ای برخوردار است.
  • اندر احوالات گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی

    در اواخر سال گذشته (۱۴۰۲)، بانک مرکزی مجوز انتشار و فروش اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری خاص با نرخ سود علی‌‌الحساب ۳۰‌درصد را در یک بازه زمانی معین به بانک‌ها اعطا کرد. صرف‌‌نظر از آثار انتشار این اوراق بر سیاست کنترل مقداری ترازنامه و افزایش قیمت تمام شده منابع در بانک‌ها (نه از محل تجهیز منابع جدید، بلکه از محل تبدیل منابع ارزان‌قیمت به گران‌قیمت)، با نزدیک شدن به زمان سررسید این اوراق، بررسی جوانب اجرایی آن در راستای کسب تجربه و عدم‌‌تکرار تصمیمات مشابه، خالی از لطف نیست.
  • در راستای اصلاح الگوی مصرف و کمک به کاهش ناترازی برق در کشور صورت می‌گیرد

    اعطای ۸ همت تسهیلات با همکاری مشترک صندوق نوآوری و ساتبا

    با حضور وزیر نیرو، تفاهم‌‌نامه همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ساتبا، با هدف اعطای تسهیلات به متقاضیان «تعویض موتور کولرهای آبی موجود با الکتروموتورهای راندمان بالا (BLDC)» جهت اصلاح الگوی مصرف و کمک به کاهش ناترازی برق در کشور منعقد شد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • برگزاری نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز؛

    تاکید بر اختیارات کامل بانک مرکزی برای نظارت بر بازار رمزارزها

    دنیای اقتصاد: نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز تشکیل و گزارش رئیس کل بانک مرکزی از مجموع مولفه‌های موثر بر بازار و نرخ ارز در این جلسه ارائه شد.
  • «دنیای اقتصاد» نامه مجلس به رییس‌جمهور را منتشر کرد؛

    دستور دهید بانک مرکزی از بستن درگاه‌ها و حساب‌های رمزارزی خودداری کند

    دنیای اقتصاد: مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور خواست تا محدودیت های اعمال شده بر سکوهای تبادل رمزارز را رفع کند.
  • با صدور احکام جداگانه از سوی رئیس جمهور؛

    دو عضو جدید هیأت عالی بانک مرکزی منصوب شدند

    ​دنیای اقتصاد: رئیس جمهور با صدور احکام جداگانه ای به موجب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی، آقایان دکتر داود دانش جعفری و دکتر محمدعلی نادعلی را به عنوان «عضو هیأت عالی بانک مرکزی» منصوب کرد.
  • از سوی بیمه مرکزی منتشر شد؛

    گزارش تحلیلی آمار عملکرد نه‌ماهه ۱۴۰۳ بازار بیمه کشور

    دنیای اقتصاد: گزارش آمار عملکرد نه‌ماهه بازار بیمه بر اساس ارقام خود اظهاری توسط شرکت‌های بیمه که در سامانه سنهاب بارگذاری شده، توسط اداره مدل‌سازی آماری، بهره‌وری و ارزیابی عملکرد بیمه مرکزی منتشر شد.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    تکذیب ادعای کاهش ذخایر خارجی و عدم تکافو برای واردات

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر کاهش ذخایر ارزی کشور تاکید کرد: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است و مشکلی در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد.
  • بازار ارز در سطوح قیمتی جدید رنج شده است؟

    هفته توافق بر سر دلار ۸۰

    در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد در معاملات غیررسمی بازار تهران نوسانات رفت و برگشتی در کانال‌های ۸۰ و ۸۱ هزارتومانی را تجربه کرد. به عقیده تحلیلگران دو نیروی عرضه و تقاضای بازار دلار بر سر این بازه قیمتی به توافق رسیده‌اند. در این صورت احتمال افت نرخ به کانال‌هایی پایین‌تر کم‌رنگ خواهد شد.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • شاخص ارزی به کانال ۷۹ بازگشت؛

    شروع کاهشی دلار در هفته جدید

    بازار ارز غیررسمی فعالیت خود در هفته جدید را با افت ارزش شاخص‌ها آغاز کرد. قیمت دلار آزاد که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته به نیمه دوم کانال ۸۰هزار تومانی بازگشته بود در بازار روز شنبه حوالی مرز کانال‌های ۷۹ و ۸۰ به فروش رسید. این درحالی است که نرخ دلار رسمی در روز گذشته افزایشی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار غیررسمی از پیک تقاضا گذر کرده است.