سکه به حمایت حساس رسید
نزول کانالی در بازار دلار
کاهش ارزش دلار در بازار داخلی بیشترین اثر را روی بازار سکه داشت. انواع سکه در هفته گذشته نزول قیمت را تجربه کردند. به عنوان مثال سکه امامی نزدیک به 700 هزار تومان از ارزش خود را طی 6 روز کاری از دست داد و در انتهای هفته روی عدد 10 میلیون و 100 هزار تومان قرار گرفت. این قیمت 100 هزار تومان کمتر از روز چهارشنبه بود. سکه امامی در هفته گذشته بیش از 5 درصد از ارزش خود را از دست داد.
برخی از تحلیلگران فنی باور دارند که سکه در مرز 10 میلیون تومانی مورد حمایت قرار خواهد گرفت. مرز10 میلیونی حمایت حساسی در بازار سکه است که از دیماه 99 هرگز شکسته نشده است. شکست این مرز میتواند سرعت افت سکه را بیشتر کند. در هفتهای که گذشت، جدا از سکه امامی،نیم سکه وربع سکه نیز افت قیمت را تجربه کردند. نیم سکه نزدیک به 9 درصد کاهش قیمت را به ثبت رساند و ربع سکه بیشتر از 6 درصد از ارزش خود را از دست داد. علت افت بیشتر سکههای کوچک نسبت به سکه امامی،داشتن حباب قیمتی بالاتر بود.
به گفته فعالان، خبرهای مربوط به پیشرفت در مذاکرات هستهای وین موجب شد که تمایل به فروش سکه و ارز در بازار افزایش پیدا کند. بسیاری از معاملهگران امیدوارند که قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران، برجام احیا شود یا حداقل تحریمهای فعلی به شکل معناداری کاهش پیدا کنند. در چنین فضایی معاملهگران میانمدت تمایلی برای حضور در بازار از خود نشان نمیدهند. آنها منتظر هستند که تکلیف گفتوگوها پیرامون توافق هستهای روشن شود.
عامل دیگری که از نگاه فعالان در افت قیمت دلار نقش داشته است، افزایش میزان عرضه بازارساز بوده است. بازیگران باتجربه بازار عنوان میکنند که بازارساز در بازار متشکل ارزی عرضه مناسبی را صورت میدهد و صرافیهای بانکی نیز در فروش اسکناس آمریکایی فعالتر شدهاند. به گزارش اقتصاد نیوز، حجم عرضه دلار بهصورت اسکناس در بازار متشکل در هفته گذشته بیش از سه برابر هفته دوم سال جدید بود. حجم مبادلات بازار متشکل دلار طی چهار هفته گذشته بهصورت پیوسته افزایش یافت و از 10 میلیون و 564 هزار در هفته دوم سال 1400 به 33 میلیون و 479 هزار در هفته گذشته افزایش یافت، یعنی حجم مبادلات در این بازه زمانی بیش از سه برابر شد. اما تغییرات در حجم مبادلات یورو طی این چهار هفته یکنواخت نبود.
روز پنجشنبه قیمت فروش دلار در صرافیهای بانکی نیز کاهشی شد. در آخرین روز هفته، دلار بر تابلوی صرافیهای بانکی روی عدد 23 هزار و 350 تومان قرار گرفت که 50 تومان کمتر از روز چهارشنبه بود. قیمت دلار صرافیهای بانکی در روز پنجشنبه 550 تومان با قیمت بازار آزاد فاصله داشت. به نظر میرسد برای بازارساز اهمیت زیادی دارد که در روزهای اخیر از طریق پایین بردن قیمت در صرافیهای بانکی، سیگنال کاهشی به معاملهگران ارزی ارسال کند. با این حال، ادامه چنین رفتاری میتواند منجر به افزایش تقاضای آربیتراژی در بازار شود. در همین هفته گذشته مشاهده شد که بعضا صفهایی در برابر صرافیها ایجاد شد. این صفها شامل کسانی بود که بهدنبال خرید ارز ارزان از صرافیها و فروش آن در بازار آزاد بودند.