دلار و نرخ سود اوراق آمریکا کاهش یافت
بازگشت طلا از سقف یکماهه
شاخص دلار آمریکا که در روزهای اخیر در حال از دست دادن کانال ۹۲واحدی بود با صعود روز جمعه تا حدودی جایگاه خود را در این کانال حفظ کرد. با این وجود دلار آمریکا پس از یک هفته پیشرو این هفته را با بازدهی منفی به پایان رساند. نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله آمریکا نیز روندی مشابه دلار داشت و با احتساب صعود روز گذشته اما بازدهی هفتگی منفی را رقم زد و در محدوده ۶/ ۱درصدی باقی ماند. قیمت بیتکوین نیز در روز گذشته تا حدودی صعودی بود تا قیمت بزرگترین رمزارز جهان در محدوده کانالهای ۵۷ و ۵۸ هزار دلاری نوسان کند. بررسی بازدهیهای هفتگی قیمت بیتکوین نشان میدهد که نوسان قیمت این رمز ارز بهطور محسوسی کاهش پیدا کرده است و هفتهای که گذشت چهارمین هفتهای بود که بازدهی هفتگی آن یک رقمی بود.
تغییر جهت بازارها در آخر هفته
مایکل هیوسون تحلیلگر ارشد بازارها در CMC Markets درباره عملکرد طلا در هفتهای که گذشت میگوید طلا در این هفته عملکرد نسبتا مناسبی داشت و دلیل اصلی آن نیز عملکرد ضعیف نرخ بهره اوراق بلندمدت آمریکا و همچنین دلار آمریکا بود. اما این تحلیلگر در ادامه صحبتهای خود افزود که این دو بازار مجددا صعودی شدهاند و همین موضوع احتمالا بر قیمت طلا فشار وارد خواهد کرد. در حقیقت روز جمعه نیز این تغییر جهت مشخص بود و دلار و نرخ سود اوراق با بازگشت از کف دو هفتهای خود سبب کاهش جذابیت طلا و کاهش ارزش آن در روز گذشته شدند.
تاثیر معکوس تورم در کوتاهمدت
دادههای اقتصادی منتشرشده در چین نشان میدهد قیمت کارخانهای مواد در این کشور با بیشترین سرعت سالانه خود از جولای ۲۰۱۸ افزایش پیدا کرده، درحالیکه شاخص تورم تولیدکننده نیز افزایش ۴/ ۴درصدی داشته است. هیوسون درباره عامل تورم در اظهارنظری عنوان کرد: اگر ما در آمریکا نیز مانند چین چنین ارقام بالایی داشته باشیم، این موضوع میتواند تورم را بیدار کند و این موضوع در کوتاهمدت سبب افزایش نرخ بهره اوراق در آمریکا خواهد شد و این میتواند در کوتاهمدت به ضرر طلا تمام شود. در حقیقت با اینکه تورم بهطور کلی عاملی است که از دید تحلیلگران سبب افزایش قیمت طلا میشود، اما انتظارات تورمی در کوتاهمدت از طریق کانال نرخ بهره اوراق قرضه حتی میتواند سبب کاهش قیمت طلا نیز شود. البته روز پنجشنبه جرومی پاول، سکاندار فدرالرزرو در سخنانی گفت وقوع تورم بالا که فدرالرزرو را ملزم به واکنشهایی مانند افزایش نرخ بهره میکند، بعید بهنظر میرسد. البته در این میان گروهی از تحلیلگران نیز هستند که افق بلندمدت طلا را همچنان صعودی ارزیابی میکنند. دیویس هال رئیس بخش بازارها در Indosuez wealth management در اینباره میگوید بازگشت طلا از اوج انتهای سال گذشته را میتوان یک اصلاح قیمتی کوچک در بازاری صعودی در بلندمدت ارزیابی کرد. این کارشناس بازارها معتقد است تا زمانیکه نرخ بهره واقعی منفی باقی بماند طلا یک پشتوانه قیمتی بزرگ در بلندمدت دارد. به غیر از این عامل دادههای اقتصاد هند نشان میدهد، دومین مشتری بزرگ طلا در جهان واردات خود را بهشدت افزایش داده است؛ بسیاری از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که در سال ۲۰۲۱ افزایش تقاضای طلا از سوی کشورهای آسیایی میتواند یکی دیگر از پشتوانههای قیمتی طلا باشد.