رئیس بانک مرکزی عربستان عنوان کرد
تخمین IMF از دورنمای اقتصادی ریاض زیادی بدبینانه است
به گزارش «ایبِنا» از عربنیوز، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که قرنطینه ناشی از کووید-۱۹ و کاهش بهای نفت، تولید ناخالص داخلی عربستان را در سالجاری با کاهش ۸/ ۶ درصدی روبهرو کند؛ برآوردی که البته به اعتقاد «احمد عبدالکریم الخلیفی» با نظر کارشناسان مستقل سعودی مطابقت ندارد.
الخلیفی در این باره گفت: پیشبینی صندوق خیلی بیشتر از برآورد ما بدبینانه است. البته آنها برای چنین تخمینی باید دلایل خود را داشته باشند. تغییرات و اصلاحات بزرگی در رابطه با پاندمی ایجاد شده است.
وی در ادامه اضافه کرد که برآورد ریاض از دورنمای اقتصادی برعهده متخصصان آمار رسمی است؛ اما رشد اقتصاد این کشور در سه ماه نخست سالجاری یک درصد کاهش یافته است. وی افزود: بیشک رکود اتفاق میافتد، اما تا این اندازه بدبینی هم ضرورتی ندارد. الخلیفی در ادامه تاکید کرد که پادشاهی آلسعود از قرنطینه سختگیرانه ماه مارس خارج شده، فعالیت اقتصادی به سطوح پیش از پاندمی بازگشته و خردهفروشی نیز افزایش یافته است. وی تصریح کرد که خطرات متوجه احیای اقتصادی از موج دوم آلودگیها، رکود عمیقتر اقتصاد جهان و تنشهای ژئوپلیتیک ناشی شده است و عمده تاثیر آن بر تجارت عربستان زمانی پدیدار میشود که بستههای حمایتی چندین میلیارد دلاری ریاض تمام شود.
جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه صندوق بینالمللی پول نیز گفته که اقدامات انجامشده توسط دولتهای منطقه خلیجفارس برای تعدیل آثار ناشی از پاندمی کرونا به ازای حدود ۲ تا ۳ درصد تولید ناخالص داخلی «قابل قبول» بوده و از فرار سرمایه نیز ممانعت به عمل آمده است.