شعب بانک مسکن اجازه دریافت ضمانت برای پرداخت وام ندارند
ابوالقاسم رحیمیانارکی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا همچنان برخی شعب بانک مسکن برای پرداخت وام خرید مسکن از متقاضیان ضمانتهای مختلفی را مطالبه میکنند، اظهار کرد: در ضوابط و مقررات بانک مسکن چنین چیزی نیست و بخشنامهای در این خصوص نداریم.
وی ادامه داد: البته ممکن است در بحث توانایی بازپرداخت، شعب به متقاضیان اطمینان نداشته باشند که وام گیرنده باید اثبات کند اقساط وام را پرداخت میکند.
وی با تاکید بر اینکه تکلیفی برای شعب جهت دریافت ضمانت نگذاشتهایم، افزود: اخیرا بخشنامهای را به شعب ابلاغ و تاکید کردهایم که اجازه طلب ضمانت از متقاضیان دریافت وام را ندارند.
مدیرعامل بانک مسکن با اذعان به اینکه موارد معدودی از شعب این کار را انجام میدهند، گفت: چنانچه مشتریان و متقاضیان وام، موردی را در رابطه با مطالبه مشاهده کردند آن را به بانک مسکن گزارش دهند که در اسرع وقت به آن رسیدگی میشود.
رحیمیانارکی تاکید کرد: به هیچ عنوان نمیخواهیم فشار مضاعفی را به مردم وارد کنیم.
وی همچنین از پیگیری بزرگترین پروندههای مالی بانک مسکن خبر داد و گفت: ما ۴ پرونده بزرگ مربوط به اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ داریم که یکی از آنها سرمایهگذاری خارجی بوده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرگزاری تسنیم درخصوص جزئیات این چهار پرونده و مبالغ مربوط به آنها افزود: یکی از این پروندهها سرمایهگذاری حدود ۱۰۹ میلیون دلار، یک پرونده مربوط به گروه عظام به مبلغ ۴۷۰ میلیون درهم و یکی از پروندهها نیز ۲۸۰ میلیون درهم است.
وی ادامه داد: این پروندهها با همکاری دادستانی در حال رسیدگی است و جرایمی به این پرونده تعلق میگیرد که بدهکاران باید بر اساس نوع ارز آن را نیز پرداخت کنند.
مدیرعامل بانک مسکن از پرداخت تسهیلات ۱۰۰و ۷۵میلیون تومانی به واحدهای طرح اقدام ملی مسکن با سود ۱۸درصد خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه؛ ابوالقاسم رحیمیانارکی در نشست خبری که روز شنبه برگزار شد درباره مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در رابطه با افزایش سقف وام خرید از محل اوراق حق تقدم گفت: تسهیلات جدید مسکن برای واحدهای تا ۲۵سال قدمت پرداخت میشود. برای واحدهای ۲۵تا ۳۰سال یک سقف تسهیلات جداگانه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: بر این اساس در تهران این سقف قبلا برای انفرادی ۴۵میلیون تومان بود که به ۸۰میلیون تومان و زوجین از ۸۰به ۱۶۰میلیون تومان، در مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰هزار نفر از ۴۰به ۶۰میلیون تومان و برای زوجین از ۷۰میلیون به ۱۲۰میلیون تومان افزایش مییابد.
وی بیان کرد: همچنین از محل اوراق حق تقدم تا ۸۰درصد هزینه باقیمانده اجرای طرح را در مشارکتهای مدنی تا سقف ۳۰۰میلیون تومان مشروط بر اینکه ۲۰درصد را سازنده تامین مالی انجام دهد، پرداخت میکنیم.
انارکی گفت: در طرح ملی مسکن نیز بانک اعلام آمادگی کرده است که در مرحله اول تا ۱۴۰هزار واحد را پوشش تسهیلات دهیم. از این تعداد تا به حال تفاهمنامه ۲۵هزار واحد با ستاد اجرایی فرمان امام امضا شده و سهمیه ۵۰هزار واحد بنیاد مستضعفان به ما ابلاغ شده است. مطابق تفاهم انجام شده برای واحدهای ستاد اجرایی فرمان امام ۱۰۰میلیون تومان و برای واحدهای مربوط به بنیاد مسکن ۷۵میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل بانک مسکن تصریح کرد: ۸۰درصد تسهیلات مسکن در حوزه سنتیسازی استفاده میشود و نرخ سود تسهیلات سنتیساز ۱۸درصد است که در صورت ساخت به شیوه صنعتی نرخ سود به یک درصد کاهش مییابد.
وی بیان کرد: افزایش تسهیلات منجر به افزایش قیمت مسکن نمیشود، زیرا متغیرهای کلان اقتصادی در بخش مسکن تاثیرگذار است.
رئیس بانک مسکن با اشاره به اینکه این بانک طی ۸۰سال اخیر اقدامات خوبی را برای تامین مالی خانوارهای متوسط به پایین انجام داده است، گفت: طی ۴۱سال اخیر ۹میلیون واحد مسکونی توسط بانک مسکن تامین مالی شده است.
وی ادامه داد: در مسکن روستایی به حدود ۵۰۰هزار واحد تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: از ابتدای سال تا ۱۴دی، کل تسهیلات پرداختی بانک ۲۰۰هزار میلیارد ریال بوده است؛ این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته یک درصد افزایش یافته است. از این تسهیلات حدود ۱۷۱هزار میلیارد ریال در حوزه مسکن پرداخت شده که به لحاظ مبلغی ۴درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
رحیمیانارکی با اشاره به کاهش دریافت تسهیلات مسکن تصریح کرد: این کاهش به دلیل رکود بازار مسکن روی داده است. از ابتدای سال تا ۱۴دی،۴۳۷هزار واحد از تسهیلات بانک مسکن استفاده کردهاند که نسبت به مدت مشابه ۸درصد کاهش یافته است.
وی بیان کرد: در این مدت (ابتدای سال تا ۱۴دی) تسهیلات خرید ۵۸هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴درصد کاهش یافته است. وی ادامه داد: از ابتدای سال تا ۱۴دی، ۱۱۵هزار فقره وام خرید پرداخت شده است که به لحاظ تعداد ۳۷درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. همچنین درتسهیلات جعاله نیز ۲۴هزار میلیارد ریال پرداخت شده که نسبت به سال گذشته ۱۵درصد افزایش یافته است. وی درباره صندوق پس انداز یکم گفت: تاکنون ۱۴۰هزار واحد به ارزش ۱۰۹هزار میلیارد ریال وام از صندوق پس انداز یکم پرداخت شده است. وی بیان کرد: نرخ سود تسهیلات خرید از محل اوراق دربافت فرسوده ۱۶درصد است.
مدیرعامل بانک مسکن درباره آمار مربوط به مسکن مهر گفت: تعداد واحدهای این طرح تا امروز بیش از ۲میلیون و ۳۸۰هزار واحد است که از این تعداد یک میلیون و ۹۲۶هزار فروش اقساطی شده است. همچنین ۸۹هزار واحد مسکن مهر تعیین تکلیف شده است و در مجموع حدود ۳۷۸هزار واحد مسکن مهر باقیمانده است. از این تعداد حدود ۳۲۸هزار واحد شهری و بیش از ۳۵هزار واحد روستایی است که باید تعیین تکلیف شود. وی ادامه داد: اقساط وصول شده از مسکن مهر ۲۵۹هزارمیلیاردریال است که از این میزان ۱۲۰هزار میلیارد ریال آن سود است و قرار است ۱۰۵هزار میلیارد ریال بابت تکمیل باقی مانده مسکن مهر مورد استفاده قرار گیرد.