به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، در روزهای اخیر و با تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، بانک مرکزی و بانک‌های دولتی ترکیه مداخله خود در بازار ارز این کشور را به منظور جلوگیری از ریزش بازارها تشدید کرده‌اند. از زمان بحران در روابط آمریکا و ترکیه بر سر بازداشت یک تبعه آمریکایی در این کشور و خرید سامانه دفاع موشکی از روسیه، ارزش لیر در برابر دلار بیش از ۳۶‌درصد سقوط کرده است و مقامات ترک نمی‌خواهند اجازه ریزش بیشتر لیر را بدهند.

یک معامله‌گر ارز در همین رابطه به رویترز گفت: بانک‌های دولتی امروز در بازار حضور محسوسی دارند. سخت است بگوییم چقدر دلار در بازار فروخته‌اند اما چیزی که واضح است این که نمی‌خواهند اجازه ریزش لیر را بدهند. از زمان حمله هوایی آمریکا به خودروی حامل سردار سلیمانی که به شهادت وی انجامید، بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش محسوسی داشته است و این مساله می‌تواند با توجه به وابستگی بالای ترکیه به واردات انرژی باعث کاهش ارزش لیر شود. هرچند هیچ‌کدام از بانک‌های دولتی حاضر به اظهار‌نظر درخصوص اتفاقات بازار ارز نشده‌اند اما بانک مرکزی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرده است که امسال به حضورش در بازار ارز شدت می‌بخشد.

معامله‌گران همچنین منتظر روشن شدن تصمیم کمیته پولی بانک مرکزی ترکیه درخصوص نرخ بهره هستند و با توجه به تاکید رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه بر ضرورت کاهش نرخ بهره این احتمال وجود دارد که نرخ بهره از سطح ۱۲ درصدی فعلی نیز کمتر شود. به گفته برخی فعالان بازار، انتظار می‌رود وزارت خزانه‌داری ترکیه پس از رسیدن نرخ بهره به سطح تک رقمی کار شروع اوراق قرضه بلندمدت را آغاز کند. به عقیده معامله‌گران اطمینان فعالان تجاری و اقتصادی در نتیجه افزایش تورم در ماه دسامبر و ریسک‌های ژئوپلیتیکی کاهش پیدا کرده است. نرخ برابری شش لیر در حال‌حاضر مرز روانی مهمی محسوب می‌شود و بانک مرکزی تلاش دارد تا از شکسته شدن آن جلوگیری کند. با این حال مداخله بانک مرکزی باعث شده است تا تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در لیر کاهش پیدا کند. در حال‌حاضر هر دلار حدود ۸۷/ ۵ لیر قیمت دارد.