اشتغال مجدد ۱۳ هزار مقرریبگیر بیمه بیکاری
کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اعلام کرد: بیش از ۱۳ هزار نفر از مقرریبگیران بیمه بیکاری در ۷ ماه اول سالجاری اشتغال مجدد پیدا کردند. وی در مورد پیگیری موثر برای مطالبات قانونی معوق کارگران گفت: بیمه بیکاری یک حمایت اجتماعی است که با دریافت حق بیمه مقرر به بیمه شدگان طبق مقررات قانون بیمه بیکاری، بیکار میشوند، مقرری بیمه بیکاری ماهانه پرداخت میشود.
مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری مهرماه۹۸ نسبت به شهریور ماه ۹۸ حدود سه در صد کاهش پیدا کرده است. به گفته یاوری، حمایت از بنگاههای مشکلدار موجب شده تا تعداد برقراری مقرری بیمه بیکاری با روند کندتری نسبت به مدت مشابه افزایش داشته باشد و این امر بر میزان اخراج کمتر از بنگاهها اثرگذار بوده است. وی گفت: با توجه به فعالیت کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید در استانها و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در کشور و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی انتظار میرود با حمایت از بنگاههای مشکلدار شاهد خروج کمتر نیروی کار از بنگاههای اقتصادی هستیم. وی یادآور شد: طی دورههای آموزش فنی و حرفهای، فرصت بسیار گرانبهایی برای مقرریبگیران بیمه بیکاری است تا با مهارت آموزی یا تجدید مهارت یا باز آموزی مهارت یا ارتقای تکمیل مهارت نسبت به اشتغال مجدد خود اهتمام کنند. به گفته یاوری، هزینه طی تمامی دورههای آموزش فنی و حرفهای برای مقرریبگیران بیمه بیکاری رایگان است و تمام هزینهها توسط حساب بیمه بیکاری پرداخت میشود. مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هزار و ۲۷۱ بنگاه اقتصادی مشکلدار شناسایی شده و در شرایط زرد قرار دارند. از مجموع بنگاههای مشکلدار ۱۱۲۶ بنگاه صنعتی، ۷۵ بنگاه کشاورزی و ۸۰ بنگاه خدماتی هستند.
به گفته وی، مهمترین مشکلات درون سازمانی بنگاههای اقتصادی شامل کمبود نقدینگی، بدهی معوق، اختلاف بین سهامداران، سوءمدیریت و ساختارهای قدیمی است. یاوری یادآور شد: مهمترین مشکلات برونسازمانی در بنگاههای مشکلدار، واردات بیرویه کالاهای مشابه، عدم سهولت در تامین مواد اولیه (تحریمها)، قاچاق کالا و مطالبات از سازمانهای دولتی است.