راب کنت اسمیت، مدیر بخش تولید ناخالص داخلی در مرکز آمار انگلیس گفت که حجم تولیدات این کشور منفی شده و بخش ساخت و ساز تضعیف شده است. بسیاری از اقتصاددانان هشدار داده‌اند که ششمین اقتصاد بزرگ دنیا با خطر جدی رکود مواجه است و وضعیت تولید این کشور اکنون در بدترین حالت خود از سال ۱۹۸۰ قرار گرفته است. جاوید در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی گفت: اصلا انتظار رکود را ندارم. بانک مرکزی انگلیس که استقلال عمل مشخص دارد رکود را رد کرده و دلیلش هم آن است که می‌داند بنیادهای اقتصاد ما نیرومند است. بانک مرکزی انگلیس پیش‌تر پیش‌بینی کرده بود رشد اقتصادی امسال انگلیس به ۳/ ۱ درصد برسد. جاوید با قبول اینکه مساله برگزیت روی محاسبات برخی از شرکت‌های بزرگ تاثیر گذاشته است، افزود: هیچ‌کس از آمارهای امروز شگفت‌زده نخواهد شد. کاهش رشد اقتصادی یک مساله جهانی است و خیلی از کشورها با آن مواجه شده‌اند. پیش‌بینی می‌کنیم امسال از کشورهایی چون آلمان، ایتالیا و ژاپن سریع‌تر رشد کنیم. از سوی دیگر اما مخالفان دولت نظر کاملا متفاوتی دارند. جان مک‌کانل، نخست‌وزیر دولت در سایه انگلیس می‌گوید اعضای دولت از جمله بوریس جانسون ما را به سمت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا هدایت می‌کنند.

جاوید در سخنانی که نگرانی فعالان بازار مالی انگلیس را افزایش داد، گفت: بهترین راه پایان دادن به این وضعیت این است که اتحادیه اروپا را ترک کنیم. چه با توافق و چه بدون توافق در ماه اکتبر بیرون خواهیم رفت. پیش‌تر بن برتل، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه «هارگریوز لندزدون» عنوان کرده بود: ابرهای تیره در حال جمع شدن روی آسمان انگلیس هستند و فعالیت‌های کسب‌و‌کار در نتیجه فضای نامطمئن کنونی که ناشی از سردرگمی‌ها درباره برگزیت است، کاهش محسوسی یافته است. بانک مرکزی انگلیس پیش‌بینی کرده است رشد اقتصادی سه ماه دوم امسال این کشور کمتر از ۲/ ۰ درصد و برای سال ۲۰۱۹ حدود صفر درصد باشد. کمیته پولی این بانک در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمارهای اخیر نشان‌دهنده افزایش نوسانات در بازارهای بورس، بازارهای مالی و فعالیت‌های تجاری است که بخش بزرگی از این نوسانات به ریسک‌های برگزیت مرتبط است.

متوسط نرخ رشد ماهانه انگلیس در بازه زمانی ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۹ معادل ۴۹/ ۰ درصد بوده است که کمترین آنها مربوط به رشد منفی ۱/ ۲ درصدی ژانویه ۲۰۰۹ و بیشترین آنها مربوط به رشد ۹/ ۱ درصدی سپتامبر ۱۹۹۹ بوده است. در این شرایط، گزارش‌ها حاکی از آن است که کابینه دولت انگلیس روی ایجاد یک صندوق نجات برای شرکت‌هایی که در صورت وقوع سناریوی برگزیت بدون توافق آسیب می‌بینند، کار می‌کند. به گزارش تایمز انگلیس، دولت بوریس جانسون روی برنامه‌ها و طرح‌هایی برای ایجاد یک صندوق نجات به‌منظور حمایت از شرکت‌های آسیب‌پذیر در صورت وقوع برگزیت نامنظم کار می‌کند. به گزارش این روزنامه انگلیسی یک لیست مخفی از کارفرمایان بزرگ که بیشترین آسیب را از برگزیت نامنظم می‌بینند برای این منظور تهیه شده است. پیش‌بینی می‌شود که بخش‌های ساخت‌وساز و تولید در معرض بیشترین آسیب‌ها قرار گیرند. این طرح با نام کدگذاری شده Operation Eisvogel قرار است هفته آینده در کابینه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.