برندگان زودهنگام جنگ تجاری میان چین و آمریکا مشخص شدند. از میان کشورهای مختلفی که با یکی از دو غول اقتصادی دنیا، یا هر دوشان تجارت بی‌حاشیه داشتند. حالا  ۳ کشور جزو مدعیان پیروزی در کارزار تجاری مبهم، میان ایالات‌متحده و جمهوری خلق چین به‌شمار می‌روند. کره‌جنوبی، انگلستان و مکزیک سه برنده زودهنگام راند اول تعرفه‌های آمریکا بر واردات کااهای چینی تلقی می‌شوند. در مقابل تعرفه‌های شدید، فرصت به این کشورها رسید تا کالاها و خدمات مورد نیاز ایالات‌متحده را بدون پرداخت تعرفه‌های گمرکی گزاف به سواحل این کشور تحویل دهند و دلارهایشان را دریافت کنند. البته چینی‌ها نیز در راه گشایش بازارهای دیگر برای فروش کالاها و خدمات تحت تعرفه آمریکا تلاش بسیاری کرده‌اند.

پروهش‌های جنگ تجاری نتیجه داد

نتایج تحقیقات مطالعاتی که در طول تنش‌های تجاری در حال بررسی ورود و خروج سرمایه‌ها، کالاها و خدمات میان اژدهای آسیا و عقاب آمریکا بودند، نتایج خود را که پیش از آن قطعات ریزی از یک پازل وسیع بودند؛ به یکدیگر متصل کردند. رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده، دونالد ترامپ، در ماه ژوئیه ۲۰۱۸، ۲۵ درصد تعرفه بر ۸۱۸ محصول خط تولید چینی، از جمله تجهیزات الکتریکی، ماشین‌آلات و وسایل نقلیه تحمیل کرد. این موج تقریبا ۳۴ میلیارد دلار صادرات چینی را پوشش می‌داد، اگرچه تحلیل بر اساس شیوه Standard Chartered با محاسبه خود نشان داد که در سال ۲۰۱۷ میلادی پوشش تعرفه‌ها تنها ۴/ ۱۶ میلیارد دلار بود.

تخفیف‌های ممتد بالاخره پازل بزرگ را به یک تابلو نقاشی تبدیل کرد که از آن می‌شد نتایج بسیاری گرفت. هدف‌گذاری تعرفه‌ای واشنگتن علیه چین با مجموع ۳۴ میلیارد دلار معرفی شد. در ادامه زمانی که تجزیه و تحلیل «StanChart» از ترانزیت اولیه کالاهای هدف (لیست ۳۴ میلیارد دلاری) نشان داد که صادرات چین مبتنی بر ۸۱۸ محصول آمریکا در ماه اکتبر ۲۰۱۸ میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشته است. چین تنها ۹/ ۶ درصد واردات ایالات‌متحده از این ۸۱۸ خط را به خود اختصاص داده است، در مقایسه با میانگین ۴/ ۱۰ درصد اوج - دوره‌های آگوست تا اکتبر سال‌های بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ میلادی کاهش یافته بود.

طلا در خواب زمستانی

قیمت جهانی طلا در بازار مبادلات روز جمعه کمی رشد کرد که دلیل آن، نگرانی‌ها در مورد بسته ماندن بخشی از فعالیت‌های دولت آمریکا در زمانی است که همین حالا هم میزان رشد اقتصادی جهان کند تر شده است. همچنین بازارها هم منتظر مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا در هفته آینده هستند.سرمایه‌گذاران نگران تاثیر اقتصادی بلند‌مدت‌ترین بسته ماندن دولت آمریکا بر رشد اقتصادی هستند که حالا وارد سی‌وچهارمین روز خود شده است؛ درحالی‌که دو پیش‌نویس ‌قانون برای پایان دادن به این مقوله دولت در سنا به اندازه کافی رای نیاورد.

 

13 (1)