حمله اضطرابی بازار رمزارزها را فراگرفته است
بازگشت فرضیه حباب «بیتکوین»
فرضیه حباب: بازار ارزهای دیجیتالی به دلیل گسترش رویکرد بینالمللی که به وضع مقررات محدودکننده گرایش دارد، بارها روند نزولی را تجربه کرده است. درصد سقوط این ارزها بار دیگر فرضیه حباب را بر سر زبانها انداخت. اکثر ارزهای دیجیتالی که در صدر فهرست ارزش بازار این داراییهای دیجیتالی قرار دارند، کاهش قیمت شدیدی را تجربه کردند. به عنوان مثال، بیتکوین از مرز ۴هزار دلاری هم سقوط کرد و حتی برخی کارگزاریهای فعال در هنگکنگ، بیتکوین را با قیمت ۳۳۰۰ دلاری نیز معامله میکنند. فرضیه حباب بیتکوین که پس از عبور قیمت این ارز دیجیتالی از ۵هزار دلار شکل گرفته بود، با بازگشت به همین قیمت بار دیگر و بیش از همیشه مورد تحلیل کارشناسان قرار گرفت؛ البته این فرضیه با نظریات علمی و اقتصادی پشتیبانی نمیشود. فرضیه حباب به صورت مقایسهای شکل گرفته است. کارشناسانی که از این فرضیه دفاع میکنند، حباب مشهور قرن هفدهم که به «تولیپمانیا» یا شیدایی رز هلندی معروف شده، حباب دهه ۱۹۹۰ نزدک یا حتی حباب بازار سهام پیش از «رکود بزرگ» را به عنوان شواهد تاییدکننده فرضیه خود به کار میبرند. با این اوصاف که شواهد علمی مورد نیاز موجود نیستند، دلایلی که ارزش بازار ارزهای دیجیتالی را نزولی کردهاند، اهمیت بیشتری نسبت به گمانهزنیها پیدا میکنند. مولفههایی که سقوط بازار ارزهای رمزنهاد را پشتیبانی کردند شامل افزایش قوانین محدودکننده در مراکز مهم بیتکوین، تعطیلی برخی از کارگزاریها، افزایش قیمت برق برای استخراجکنندگان بیتکوین و رشد قیمت ثبت تراکنش این ارزها میشوند. مجموعه این مولفهها سرمایهگذاران را دچار حمله اضطرابی (پانیک) کرد که منجر به هجوم فروشندگان شد.
افزایش هزینه تولید و انتقال: مقررات جدید برای ارزهای رمزنهاد به معنای افزایش هزینه تولید و استخراج این ارزها است. زمانی که هزینه گرداندن دفتر حسابرسی کل بیش از حد انتظار بالا برود، از حجم شرکتکنندگان در تراکنشها و اثبات تراکنشها کاسته میشود. این روند در طول چند روز اخیر در بازار داراییهای دیجیتالی مشاهده شد. بهدنبال افزایش هزینه تولید و حسابرسی، هزینه ثبت تراکنشها (مبادله موفق) نیز رشد میکند. هنگامی که هزینه ثبت تراکنشها بیش از اندازه افزایش یابد، حجم تراکنشها در این بازار کاهش یافته و رونق این بازار کمتر میشود.
ارزش بازار رمزارزها ۶۳ درصد ریخت
ارزش بازار ارزهای دیجیتالی با افت ۸۱ میلیارد دلاری خود ظرف دوره ۳۰ روزه سقوط ۶۳ درصدی را به بازار نوظهور رمزارزها تحمیل کرد. این بازار در دوران اوج خود ارزشی بالغبر ۸۰۰ میلیارد دلار را تجربه کرده بود؛ اما دیروز با تداوم روند نزولی ارزهای رمزنهاد به ۱۲۸ میلیارد دلار رسید. این افت کمسابقه ناقوس خطر را در این بازارها به صدا درآورده است. سرمایهگذاران، استخراجکنندگان و حتی سفتهبازان دیجیتالی زمانیکه زنگ خطر را شنیدند خروج را به حفظ موقعیت ترجیح دادند. صف فروشندگان زیاندیده، کنارهگیری برخی از استخراجکنندگان بهدلیل کاهش بازدهی عملیات ماینینگ و سفتهبازانی که به آربیتراژ در قیمتهای بالاتر عادت کرده بودند، اوضاع را برای ارزهای رمزنهاد وخیمتر کرد.
تراکنشهایی که همچنان گران هستند
هزینه ثبت تراکنشها در این بازار، با وجود افت قیمت رمزارزهایی از جمله بیتکوین با همان نسبت کاهش نیافته است. هزینه تراکنش در بالاترین سطح قیمت بیتکوین نزدیک به ۲۰هزار دلار ثبت شده بود؛ حدود ۱۶۲ دلار به ازای هر تراکنش رسیده بود که نسبت قیمت ارز به هزینه تراکنش به ۱۲۳ میرسید؛ با این حال حتی روزهای گذشته هزینه تراکنشها با سیر نزولی که داشتند همچنان کمتر از سیر متعادل ثبت شدهاند. بنابرین دلیل بالا ماندن هزینه تراکنش ۲۵ دلاری در قیمت ۴هزار دلاری بیتکوین، نسبت قیمت ارز به هزینه ثبت تراکنش آن ۱۶۰ برآورد میشود که نسبت به قیمت ۴هزارتایی همچنان بالاتر از حد نرمال است.
ارسال نظر