طراحی نمونه آزمایشگاهی ارز رمزینه در کشور
امیر شکاری تاکید کرد: پژوهشکده پولی و بانکی بهعنوان یکنهاد پژوهشی وظیفه تحقیق و مطالعه در این بخش را به عهده دارد ازاینرو در این مرکز، در حد پژوهش و ساخت آزمایشگاهی ارز رمزنگاریشده ملی پیش رفته و معایب و مزایایی آن را بررسی کرده است. وی ادامه داد: پژوهشکده پولی و بانکی بهمنظور ارائه این ارز رمزنگاریشده با چند مرکز مذاکراتی انجام داده و منتظر عقد تفاهمنامه بهمنظور ارائه این ارز به بازار است.
امیر شکاری خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در همین مدل آزمایشگاهی به سوالهایی رسیدهایم که باید در سطح استراتژیک و کلان جواب داده شود. زیرا ممکن است مسوولان کشور بخواهند بخشی از پایه پولی کشور را بر مبنای ارزهای دیجیتال جلو ببرند و این مساله که پشتوانه ارز دیجیتال ملی چه باید باشد، سوالی است که مسوولان نظام پولی، بانکی و حتی بازار سرمایه کشور باید جواب آن را بدهند. این پژوهشگر اقتصادی گفت: هر نظام اقتصادی که در دنیای امروز بخواهد به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کند، چارهای جز شناخت ارزهای رمزنگاریشده و حرکت به سمت آن نخواهد داشت؛ زیرا هزینههای پول فیزیکی تا چند سال آینده بسیار بالاتر از آن است که بتواند اقتصاد دیجیتال را حمایت کند. وی ادامه داد: ازاینرو باید به سمت بهرهگیری از ارزهای دیجیتال که بهمراتب هزینههایی کمتر بهخصوص در بخش نظارتی نیاز دارند در اقتصاد دیجیتال رفت.
امیر شکاری با بیان اینکه ارز رمزنگاریشده در ادبیات امروز بیشتر یک ماهیت تلفیقی از پول و سرمایه دارد، گفت: بین بازار پول و سرمایه درگذشته تفکیکی اتفاق میافتاد و همچنین کاربرد هر یک از این بازارها متفاوت بود. وی افزود: افرادی که در بازار پول فعالیت میکردند که شامل بانک مرکزی، بانکها و سپردهگذاران هستند؛ بهمنظور تامین مالی اولیه پروژهها و بازار کم ریسک سپردهگذاری، تسهیلاتگیری و سرمایهگذاری در بانکها را انتخاب میکردند. این پژوهشگر اقتصادی اذعان کرد: از طرف دیگر افرادی بودند که ریسکپذیری بالاتری داشتند و در بازار سرمایه، بورس اوراق بهادار و دیگر بازارهای بورسی فعالیت میکردند و ریسک بالا در سرمایهگذاری را به جان میخریدند.
ارسال نظر